Cum sa ne protejam prin backup datele impotriva incidentelor nedorite – tutorial video HD

In acest tutorial video este vorba despre backup, voi folosi doua solutii, prima solutie de backup este o unealta foarte simplu de folosit la indemina oricui si anume aplicatia System Restore din Windows fie xp fie vista, pe care-l gasim la aceasta “adresa” :Start / All Programs / Accessories / System Tools / System Restore .

Solutia numarul doi este Acronis True Image 11, un soft care nu are nevoie de nici o prezentare in rindul celor care stiu ce inseamna securitatea datelor, am ales Acronis True Image 11 pentru ca am realizat anterior un tutorial despre Acronis True Image 2009 (este si el pe site) si probabil ca ar fi fost plictisitor sa vorbesc despre acelasi soft .

Cu toate ca am mai facut tutoriale despre backup am decis sa revin pe marginea acestui subiect pentru ca voi sa constientizati din ce in ce mai bine necesitatea protejarii datelor, datele nu mai pot fi recuperate in cazul unor defecte hardware sau este prea costisitoare aceasta operatie pentru ca voi sa v-o puteti permite, tocmai de aceea este NECESARA protejarea datelor imediat, daca se poate trebuie sa protejati datele “ieri” .

Oameni buni faceti BACKUP BACKUP BACKUP, nu mai vreau sa vad pe rubrica de comentarii texte de genul : “Cred ca am luat un virus” sau “Mi-a crapat pc-ul, ce sa fac ?” , puteti scapa foarte simplu de toate problemele astea prin crearea unei imagini de backup sau macar un Restore Point cu System Restore-ul din Windows.

Nici un prieten al site-ului videotutorial.ro nu mai trebuie sa aiba astfel probleme !

Cismaru Cristian


Cristi:

View Comments (202)

  • Am nevoie si eu de un back-up si am auzit de un pachet de la yahoo de 20 de gb, gratis unde poti pune ce vrei, avand doar tu acces. Stie cineva, este adevarat?

  • @Alex: Eu nu stiu nimic de yahoo sa ofere asa ceva!! Aia sunt foarte zgarciti insa stiu ca Windows Live...daca ai cont de hotmail pe siteul msn.com ai la dispozitie un spatiu de stocare de 25 G pe care-i poti face publici sharand poze,filme sau ii poti face privat sa stochezi tot ce vrei in limita a 25 G insa nu poti uploada mai mult de 50M deodata! Asta e defectul tuturor siteurilor ce ofera spatiu de stocare free,iti pun limita de upload...Si credema ca nu ai rabdare sa splituesti o arhiva de vreo 5 G si sa urci cate 50M pana reusesti sa o urci pe toata!!! Plus ca mai este si o chestie de la Gmail...daca ai cont de mail la Gmail ai 7G free spatiu de stocare dar ai limita de 25M upload...a facut Cristi tutorial se numeste GDrive...scrie si tu la search sus in pagina noastra Gmail sau google sau GDrive si o sa gasesti tutorialul

  • Cristi am o rugaminte la tine...cum ard un back-up pe DVD adik stiu insa nu stiu cum sa-l pun...data DVD? sau ce aleg la nero? il fac imagine ISO?

  • am urmarit tutorialu despre update de bios si as vrea sa va intreb daca se poate face si de pe un cd pentru ca eu nu am discheta sa de pe un stick usb,
    in rest imi place cea ce faceti urmaresc cu interes tot cea ce feceti si va cred ca este o munca foarte grea ,astept cu interes ori ce tutorial pe care il faceti va multumesc pentru ca existati si va doresc succes in tot cea ce faceti

  • Ca o completare …sper sa nu se supere Cristi…vin si eu cu cateva sfaturi, consider utile ,referitoare la pastrarea datelor obtinute prin back-up sau sau chiar a datelor de pe hard .
    Putem folosi pentru aceasta cateva softuri care sunt trial sau vorba lui Cristi « de pe torrent » pentru a face back-up. Enumar doar trei dintre ele pe care le-am folosit de-a lungul anilor :
    Norton Ghost , Acronis True Image ,Paragon (cam toate fac acelasi lucru).
    Cumparati DVD-uri obisnuite sau reinscriptibile (dupa buget costa intre 3 si 5 lei bucata cele obisnuite) de 9,5GB sau daca aveti Stick-uri de 8 sau 16GB si vreti sa le folositi pentru aceasta, creati imaginea comprimata (comprimare maxima)a partitiei care contine sistemul de operare( la XP are cam 3-4 GB iar la Vista cam 7-8 GB totul functie de cat de « periat » este S.O. adica fara memorie virtuala pe hard si fara fisier de paginare s.a.
    Creati un DVD bootabil(Create a bootabile recovery CD_se poate face si pe Stick) cu unul din cele trei softuri sau altele, apoi puneti imaginea creata pe DVD sau stick.
    Cand S.O. nu mai lucreaza cum trebuie introducati DVD in DVD-ROM sau stick-ul in USB(cei care pot boota de pe stick) ,stabiliti din bios (sisteme cu placi de baza mai vechi) sau tasta F-12 sau alta tasta cu care se stabileste modul de bootare si dupa ce se intra in meniul softului( Acronis…v-a explicat Cristi…restaurati partitia careia i-ati facu back-up_adica dati restore la imaginea de pe DVD sau stick ) si gata.

  • @Fanibu:
    Multumesc in numele tuturor, corect sfatul, asteptam si alte sfatururi de la cei care se pricep la anumite chestii pentru ca intr-un tutorial nu poti cuprinde tot, comentariile sa vina in completarea tutorialului.
    Multumim si te mai asteptam, asta-i spiritul pe care doreste sa-l promoveze videotutorial.ro .
    Daca fiecare ar veni cu o idee, cu un sfat sau cu o completare ar fi minunat .

  • @Adrian:
    Il pui cu "make data dvd" dar ar fi bine sa folosesti cea mai mica viteza si sa arzi pe medii de stocare " Verbatim " seria DVD- pentru ca la DVD+ rata de erori este ceva mai mare.
    Verbatim este cel mai bun DVD sau CD , este un pic mai scump dar la pretul DVD-urilor nu se simte, o sa dai 2.0 ron in loc de 1.5 ron .
    O sa incerc eu sa fac un DVD care poti sa pui pe el si imaginea de backup si fisierele necesare pentru " bootable rescue media " nu promit ca o sa iasa dar daca o sa iasa o sa public imediat pe videotutorial.ro, iti dai seama ar fi o chestie super tare sa ai totul pe un DVD .

  • Multumesc de raspuns Cristi vroiam sa stiu pt ca sunt calic hardu meu e de 40G si 2G pt back-up consider ca e mult din hardu meu...prea mult spatiu pt back-up:D asta e...pana mi-oi lua un hard mai mare...scriem CD/DVD-uri

  • Foarte bune softurile astea de la acronis si multumim cristi ca ne-ai prezentat si alta versiune de la acronis pentru ca la versiunea 2009 existau cateva erori (cel putin la versiunea piratate) cum ar fi: nu facea backup ramanea in idle si nu mai pleca deloc.... Dar la versiunea asta (11) vad ca functioneaza ... foarte bine.... jos palaria pentru acronis.

  • @Andrei:
    Ma bucur ca va place, de acum in colo sper sa va faceti cu totii BACKUP ca sa nu mai existe probleme deloc, se strica windows-ul dai restore, iei un virus dai restore, bagi un driver gresit dai restore, cine nu-si face backup de acum in colo il banez :-) .

Related Post

This website uses cookies.