Cum sa ne ferim de amenintarile de pe net, partea 1 serverele autoinstall – tutorial video

Salut prieteni, sunt Neculau Constantin, multi dintre voi ma cunoasteti de pe rubrica de comentarii, acolo am ID-ul “corleone”.

In acest tutorial va voi prezenta softul Radmin, acesta este un soft de remote asistance si remote control, de fapt tutorialul nu-si propune sa prezinte softul in sine, vom vedea citeva metode prin care persoane rau intentionate pot intra in calculatorul vostru pentru a sustrage fisiere sau pentru a prelua controlul pc-ului cu ajutorul lui Radmin.

Radmin este format din doua componente, prima componenta este serverul iar cea de-a doua componenta este clientul, clientru este mai putin periculos, serverul ar trebui sa ne ingrijoreze.

Serverul poate fi instalat si fara stirea noastra, acesta este un lucru foarte periculos pentru ca acea persoana va avea acces la toate fisierele noastre.

In acest tutorial video va voi invata cum sa va feriti de aceste servere autoinstall, serverul autoinstall se instaleaza in momentul in care executam dublu click pe el, va fi destul de greu sa deosebim un server autoinstall de o poza sau de un fisier text, tocmai de aceea serverul autoinstall este foarte periculos, practic acesta poate fi comparat cu un cal troian.

Cum arata aceste servere, cum se comporta si cum ne ferim de ele veti vedea in urmatorul tutorial video, vizionare placuta.

de Neculau Constantin (corleone)

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (125)

  • Asadar si prin urmare folositi firewall!!! Si fiti foarte atenti carui serviciu si carei aplicatii ii dati alow.Amenintari apar in fiecare minut sau fiecare secunda si nici un antivirus din lumea asta nu va fi la curent sau nu va putea face fata tuturor amenintarilor!!

    Felicitari pentru tutorial Corleone si bun venit in echipa,respectele mele!!

  • extraordinar video tutorialu,felicitari pt el!ms ca miai aratat acest soft!succes si late video tutoriale

    • daca nu a functionat acel .Bat este ca nu a avut ce sa faca dedinstal deci nu trebuie sa te intristezi,nu ai avut serveru.O problema ar fi sa ai serveru si sa nu mearga .Bat.

  • Cu respect domn Corleone!!! Felicitari , foarte interesant tutorialul. Dupa ce am vazut tutorialul , am dat o cautare la mine in sistem si am gasit un fsier , pe care l-am localiza ca fiind in " C:\Windows\system32\smss.exe " , am facut fisierul acela tip MS-DOS in care am scris

    @ECHO OFF
    %systemroot%\system32\smss.exe /uninstall /silence

    si nu a functionat. Imi poti da un sfat?

    • wyty din ce am inteles eu din tutorial si am din ce am cautat putin pe google exista 2 smss.exe...
      1. este in c:\windows\SYSTEM32\smss.exe care e din windows original
      2. este c:\windows\PIF\SMSS.exe care e cel rau....
      Am gasit si eu un Folder PIF in windows dar era pe invizibil si era gol(0kb) iar la delete a mers din prima

      Acuma astept si eu sa vad daca am inteles bine :D poate ne lamureste corleone

    • Sunt multe smss.exe intr-un windows insa nu toti sunt serveri de radmin,asta a uitat Corelone sa specifice ca este un serviciu al windowsului si la orice ora daca deschidem task managerul si ne uitam la procesele care ruleaza vom vedea si un smss.exe!!! Important e ca acest smss.exe sa nu se afle unde nu trebuie,prin folder PIF sau sa aiba iconita ciudata cum ati vazut si in tutorial,sub forma unui .dll dar defapt era .exe!

  • Foarte interesant tutorialul. Pacat ca volumul la sunet este foarte mic dar pe viitor sigur vei rezolva aceasta problema. Ziceai ca vei reveni cu alte tutoriale referitoare la unele programe nedorite.As dori sa-ti dau o sugestie referitoare la 2 programe foarte periculoase care in ultimul timp afecteaza din ce in ce mai multe persoane: csrcs.exe si reader_s.exe .
    CSRCS.EXE este localizat in C:\Windows\System32. Programul nu are descriere si nu este un fisier al Windowsului. Aceasta aplicatie porneste odata cu Windowsul si nu este vizibil . Csrcs.exe descarca in permanenta alti virusi, troieni, viermi, infecteaza tot ce ai executabil in calculator, indiferent de partitie, blocheaza accesul la toate saiturile de antivirusi majori, Avira, Symantec, AVG, Avast si chiar daca ai reusit sa descarci printr-un web proxy vreun antivirus, nu-l poti instala si rula fiindca-l corupe.

    Am publicat un scurt tutorial aici "retex.myforum.ro/aici-vp137.html#137 "(TE ROG FRUMOS SA NU MAI TRIMITI LINCK-URI )si sper sa va inspirati din el pentru a crea un videotutorial util pentru multe persoane.
    In ultimul timp am fost foarte solicitat de multe persoane sa le devirusez calculatoarele. Cum spuneai si tu , degeaba stergem virusii pe care aceste programe le downloadeaza in calculatorul nostru , daca nu scapam intai de Cauza din care apar acesti virusi. Am fost si eu infectat cu asa ceva , si nestiind despre ce este vorba , am avut " deosebita placere" de a instala Windows-ul de 7 ori in 2 zile si nu-mi explicam de ce sunt infectat in continuare cu virusi. Am explicat in tutorialul meu metoda pe care o aplic in cazul aparitiei csrcs.exe. Sper ca voi sa va inspirati de acolo si poate aveti alte metode mai simple de rezolvare a problemei si sa creati un videotutorial pe aceasta tema.
    Sa auzim de bine !

  • Interesant tutorial. Pe zi ce trece imi dau seama cat de expus este Windows-ul la tot felul de atacuri. Aproape de un an folosesc ca sistem de operare Linux. Pentru cei care nu vor sa aiba dureri de cap pot sa treaca pe Linux. Este adevarat ca este mai greu la inceput pana te acomodezi cu sistemul.
    La Linux totul este gratis cand pe Windows dai si banii si dureri de cap ai.

    • Vezi tu...datorita pirateriei e folosit Windowsul,pt ca costa bani e folosit!!! ce-i mai frumos si interesant sa te chinui la un joc cu crack...sa cauti ca disperatu programe pentru windows??? :)) Tocmai faptul ca ai batai de cap il face atat de interesant,nu poti sa stai niciodata linistit,faci una,iti trebuie alta,o gasesti pe alta stai ca ai luat virus si tre sa te devirusezi,ia si cauta antivirus care sa stie sa curete antivirusul gasit,in sfarsit antivirusu ti-a sters virusu da observi ca parca o ia windowsu razna,te apuci si faci reinstal si uite asa...trece o zi sau 2...linuxu,e plictisitor,baietii care ar trebui sa ofere suport pt el,zici ca sau nascut cu el in burta,iti da niste raspunsuri in 2 peri,asta daca ai noroc sa-si miste vreun "programator" inganfat degetelele "finute" sa-ti raspunda...nu tu jocuri in linux,doar joculete,gen tetris,rama...mie imi place linux sincer,mai ales ubuntu,insa mai are de papat acest linux si ca stabilitate si ca flexibilitatea sau ma rog posibilitatea de al folosi in orice...ce sperie pe multi este faptul ca desi are interfata acest linux,tot terminalu e baza,si nu prea inteleg...daca tot sau obosit sa-i construiasca interfata de ce este nevoie de foarte multe ori neaparat de terminal? pt ca altfel nu poti rezolva decat din terminal,unde tre sa dai comenzi,linii de comanda...lumea nu are timp sa stea sa le invete pe astea,tu nu vezi ca oamenii vor totu sub un clic de mause? vor sa sarga parole la mess cu un click,vor sa converteasca un film in 3 minute cu un cick? Asta e...windowsul este si va ramane cel mai folosit sistem de operare!!

      • Pentru Adrian:
        Tu spui ca din cauza pirateriei si a faptului ca Windows costa banii.
        Eu cred ca oamenii nu apreciaza si compara soft-ul sa vada care este mai bun. Spuneai de jocuri. Exista un program in Linux Wine. Cu acest program se pot instala fisere .exe. Eu personal am instalat Winampul, Apexdc++ si multe alte programe. Cred ca pe viitor va fii posibil sa joace in Linux jocuri mai complexe.Cat despre virusi nu am avut probleme si cred ca nu o sa am.Pentru suport sunt deja forum-uri insa din pacate la unii le este lene sa citeasca.Sunt foarte multe programe in linux care in Windows nu le gasesti dupa ce ai instalat sistemul. Ce sameni aia aduni. Asta e problema multora. Samana cartofi si vor sa culeaga morcovi. Intotdeauna oamenii vor scoate cea ce au bagat in calculator.
        Nu vreau sa ma laud, sau ma dau tare si mare. NUU. Cea ce am spus este din experienta personala.Cate jocuri, programe, virusi , antivirusi , nervi, pumni in tastatura.etc M au facut sa imi schimb parerea complet despre Windows si tot odata si sistemul.
        In fine...cine vrea sa aiba durere de cap nare decat...cine vrea un pc decent sa si puna Linux...

        • Felicitari rootalkin, cind oamenii vor gindi asa ca tine nu vom mai avea probleme cu soft piratat sau cu diverse infectii informatice .
          Sincer mi-as dori sa promovez mai mult linux, insa lumea nu este destul de matura pentru a face schimbari radicale.
          Eu am spus mereu ca linux este mai usor decit windows si daca facem un experiment cu siguranta linux va iesii cistigator, sa ne imaginam doi oameni care nu au folosit niciodata un computer, unuia ii dam linux iar celui de-al doilea windows.
          Pina instalezi in soft in windows te apuca bucuria(incepator fiind) pe cind la linux il bifezi si se instaleaza singur, acesta este doar un exemplu marunt.
          Inca o data FELICITARI pentru gindirea sanatoasa pe care o ai.
          Vizitator OPEN MIND .

          • Interesant ceea ce spune rootalkin . nu stiam ca exista acel Linux Wine care ti permite sa instalezi fisiere executabile in linux. Am incercat Ubuntu si acesta este un mare impediment cu fisierele .exe. Cred ca ar prinde bine niste tutoriale pe tema asta Cristi. Chiar daca unii se sperie de linux ,probabil ca prin niste videotutoriale se vor razgadi :D
            Mult succes !

          • cristi-admin: Felicitari rootalkin, cind oamenii vor gindi asa ca tine nu vom mai avea probleme cu soft piratat sau cu diverse infectii informatice .
            Sincer mi-as dori sa promovez mai mult linux, insa lumea nu este destul de matura pentru a face schimbari radicale.
            Eu am spus mereu ca linux este mai usor decit windows si daca facem un experiment cu siguranta linux va iesii cistigator, sa ne imaginam doi oameni care nu au folosit niciodata un computer, unuia ii dam linux iar celui de-al doilea windows.
            Pina instalezi in soft in windows te apuca bucuria(incepator fiind) pe cind la linux il bifezi si se instaleaza singur, acesta este doar un exemplu marunt.
            Inca o data FELICITARI pentru gindirea sanatoasa pe care o ai.
            Vizitator OPEN MIND .  

            chiar asa usor e in linux?dai un click si se instaleaza?
            si daca programul nu e in "online software repositories" tot la un click distanta de instalare esti?da,linux e superior,dar tocmai pentru ca nu e facut pentru incepatori.experimentul pe care-l propui,pariem nu e asa?
            nu sunt fan windows si nici linux,pentru ca le folosesc pe amandoua si imi plac ambele sistem.fiecare are minusuri si plusuri.windows e vulneral din doua motive majore:e cel mai folosit OS si incepatorii "incep" cu windows.linux e sigur si pentru ca asa cum spuneam mai sus e folosit de utilizatori avansati.in windows nu te chinui sa cauti programe,sunt peste tot,foarte multe gratuite.in comunitatea linux ti se raspunde in doi peri tot la fel ca si in cea windows..exemple sunt chiar si aici.in functie de comoditate(e mai usor de facut o conversie si o editare video in windows,etc),de necesitati(din pacate photoshop nu are concurent in linux,gimp e prea sarac.etc) si alte motive care nu-mi vin in minte la ora asta se poate face diferenta intre linux si windows.
            cu stima

          • roger:
            chiar asa usor e in linux?dai un click si se instaleaza?
            si daca programul nu e in “online software repositories” tot la un click distanta de instalare esti?da,linux e superior,dar tocmai pentru ca nu e facut pentru incepatori.experimentul pe care-l propui,pariem nu e asa?
            nu sunt fan windows si nici linux,pentru ca le folosesc pe amandoua si imi plac ambele sistem.fiecare are minusuri si plusuri.windows e vulneral din doua motive majore:e cel mai folosit OS si incepatorii “incep” cu windows.linux e sigur si pentru ca asa cum spuneam mai sus e folosit de utilizatori avansati.in windows nu te chinui sa cauti programe,sunt peste tot,foarte multe gratuite.in comunitatea linux ti se raspunde in doi peri tot la fel ca si in cea windows..exemple sunt chiar si aici.in functie de comoditate(e mai usor de facut o conversie si o editare video in windows,etc),de necesitati(din pacate photoshop nu are concurent in linux,gimp e prea sarac.etc) si alte motive care nu-mi vin in minte la ora asta se poate face diferenta intre linux si windows.
            cu stima  

            De ce toti aruncati vina pe comunitati fie windows fie linux??? De ce sunteti comozi? De ce aveti impresia ca totul vi se cuvine si ca cineva va datoreaza in mod obligatoriu niste raspunsuri?

            Tu iti iei Windows sau Linux pe spinarea altora? in speranta ca te vor ajuta altii? Hai sa-ti spun ceva...tot ce stiu eu sa fac cu pc-ul am invatat singur, pentru ca mi-a placut pentru ca am vrut o satisfactie mai mare si pentru ca mi-a trebuit!!! NIMENI NU ITI ESTE TIE DATOR SAU ALTUIA CU NIMIC!!! LINUX are publicata intreaga documentatie care are sute de pagini...ai citito? Aaa nu...nu trebuie sa o citesti...trebuie doar sa cersesti/milogesti si sa ajungi la mila comunitatii nu?

            ABSOLUT TOT CE VREI SA FACI SE AFLA IN GOOGLE El stie tot. Pana sa invat sa instalez Windows cand eram la ineputuri am formatat pc-ul de 16 ori, nu mai spun de cate ori mi-am pierdut datele de pe Hard, dar niciodata nu am cersit ajutor vreunei comunitati sau vreunui forum!!!

            De asta nu ajunge Romania nicaieri, tot romanu cere domle...si vrea GRATISSSS doamne fereste sa citasca el o documentatie, un fisier help al vreunui soft, fereasca sfantu, e mai usor sa dai vina pe comunitate.

            Si ca sa-ti demonstrez ca nu stii ce vorbesti iti mai aduc niste argumente:

            1 documentatia Ubuntu Linux este in LIMBA ROMANAAAAAA !!!!!
            2 ai auzit de DVD pt offline? Pe Windows daca nu ai net de unde descarci softu? Si pe Ubuntu ai .deb care sunt un ".exe" cu care debianul pe care este bazat Ubuntu lucreaza. Le poti descarca si pune la pastrare pe o partitie sau CD/DVD sau poti descarca cum spuneam mai sus DVD cu surse software...da nah...de unde sa stii tu astea daca asteptati mura in gura de la comunitate?

            asa de curios ai citit documentatia Ubuntu? toata?

        • Eu personal am incercat Wine si vreau sa spun ca merge dezastruos!!! Instalasem Yahoo messenger si numai cu Yahoo messenger ruland pur si simplu mergea dezastruos pc-ul,nu mai mergea sa fac nimic,mananca resurse de rupe si nu inteleg de ce,pt ca cei de la linux spun ca acesta nu ar face virtualizare,asadar nu ar trebui sa manance atat de multe resurse!!! Eu nu am nimic impotriva linuxului,aveam candva,dar sincer e o mare ceata in acest sistem de operare,cand te duci sa intrebi ceva la ei pe forum toti iti dau cu flit,iti vorbesc in termeni numa de ei stiuti,si multe altele...asa in mare per total da,bravo linuxului,l-am folosit si eu si chiar imi place...PC-ul meu este unul destul de bun,am un procesor E5200 2G ram o placa video Ati HD 4650 1G...nu inteleg de ce se misca asa dezastruos sistemul ruland yahoo messenger cu wine??

          • Am parerea ca ai un Pc slabut. Daca ar fi ca al lui Cristi ai vedea ca se misca bine Wine. Mai sapa!

      • CENZURAT.................... CENZURAT................. CENZURAT...........
        Hackeri, sunt niste tipi practici, ei sunt interesati de Windows, deoarece el este instalat pe marea majoritate a calculatoarelor din lume, cand Linuxu-l va depasi si el 20% vor aparea virusi si pe Linux.

        • Bula, daca nu incetezi cu jignirile voi fi nevoit sa-ti interzic accesul pe rubrica de comentarii.
          Nu ma intereseaza de rafuielile tale sau de boala pe care o ai pe unul si pe altul.
          Cind spui ceva ter rog sa vi cu argumente, exemplu, de ce crezi ca vor fi virusi pe linux sau de ce iubesc virusii atit de tare platforma MS.
          Dezvolta ideile, tu spui 3 cuvinte pe linga cele 300 de jigniri si vrei sa credem ca esti atit de priceput incit poti sa-i judeci pe toti moral si profesional.
          De acum inainte te rog sa fi mai decent, altfel nu vei mai comenta pe aici.

      • @Adrian: Nu cred ca o spui partinitor, dar prin ceea ce spui induci necunoscatorii in eroare..Eu am trecut prin multe distro-uri, pina m-am oprit la Debian, ulterior Kubuntu.Sistemul .deb mi se pare mai flexibil decit rpm..si interfata KDE pentru un obisnuit al windowsului e mai intuitiva decit Ubuntu sau Xubuntu..
        "Linuxul" este alcatuit in mare, din 2 parti...partea grafica sau serverul X, si partea text (consola).Avantajul este ca daca iti "moare" serverul X, calculatorul si procesele inca ruleaza..si cu anumite comenzi (in mod text bineinteles) poti readuce la viata serverul grafic si nu pierzi nimic din ce ai lucrat.In schimb la windows daca-ti 'ingheata " desktopul singura varianta e restart..fiindca cele doua componente sint de fapt una singura..
        Din cauza sistemului complet diferit si al structurii fisierelor, linuxul e aproape imun la orice virus sau troian..
        In momentul de fata sunt disponibile aplicatii pt. orice ai dori in linux, editorul Gimp fiind o dovada.Poti asculta muzica, viziona filme, converti si edita audio si video, practic poti face orice.De asemenea foarte important, orice aplicatie cu interfata grafica are si o varianta sau inlocuitor in mod text(in caz ca-ti moare serverul X) exemplu, synaptic si apt-get managere de pachete, Mplayerul, care merge si din consola si din interfata grafica, practic de consola nu ai nevoie decit daca-ti pica serverul X.Comparind cu Windous, s-ar traduce ca iti mai da o sansa sa-ti salvezi sistemul, pe cind la Windows nu mai ai nici o varianta decit reboot..
        Exista si audio/video pe IM, skype e complet, kopete doar video, gyachi video si audio in chaturi, pidgin va avea pina la urma si audio/video.
        Trebuie inteles de la bun inceput ca programele din Linux sunt scrise de pasionati, in timpul lor liber, nu pretind nimic(donatiile sunt benevole) si ca atare nu poti avea pretentia sa fie ceva perfect si pe degeaba...Sunt alte softuri (Windows...) pe care dai o gramada de bani si tot nu sint perfecte...Pot da un exemplu, dezvoltatorii de la Pidgin, nu au inteles, si nici acum nu prea inteleg utilitatea webcam-ului..motiv pentru care nici nu au implementata aceasta functie chiar daca a fost ceruta insistent de useri...In fapt, ei n-au nici o obligatie in fata nimanui, cel ce se crede "bun" poate incerca sa scrie codul pt. audio video (in prezent exista cineva care se ocupa), avantajul fiind ca ai acces la codul sursa si-l poti folosi si modifica dupa bunul tau plac..
        Ok, marea problema jocurile...Sunt citeva zeci de jocuri, care merg emulate cu wine, play-on linux, problema e ca jocurile au fost scrise pentru platforma DirectX, care este proprietatea MS, si nu se poate emula 100% corect, dar nu se poate spune ca nu sunt decit "joculete" in linux, sau ca esti obligat sa folosesti consola...

        • Frumos comment, felicitari pentru gindirea sanatoasa, o mica completare, kubuntu si ubuntu au aceleasi radacini (debian), difera desktopul(cu componentele aferente), la ubuntu este gnome iar la kubuntu este KDE.
          Te mai asteptam cu drag pe la noi.
          Vizitator OPEN MIND.

  • Am si eu o intrebare...nu ma prea pricep cine stie ce...insa cred ca am un windows curat...a fost instalat recent, nu am instalat nici un joc pana acum. Cand deschid process explorerul sa vad ce procese imi ruleaza, imi apare executabilul SMSS.exe care ruleaza. Calea lui este C:\WINDOWS\System32\smss.exe. Este normal sa apara la oricine...?

Related Post

This website uses cookies.