Cum sa ne alegem un laptop sau un convertibil

Salut prieteni, in acest tutorial vom vedea ce oferte la laptop-uri si convertibile gasim pe piata in acest moment. Este momentul potrivit, chiar intre cele mai mari reduceri din an, abia a trecut Black Friday iar acum vor veni ofertele din decembrie.
In acesta perioada comerciantii se bat pe continutul portofelului nostru, asta inseamna ca putem gasi niste produse foarte bune la un pret mic dar in acelasi timp putem gasi si produse proaste mascate in mari reduceri.
Cel mai important este ca noi sa ne informam bine inainte de achizitie, daca plecam “caine surd la vanatoare” suntem mancati, putem cheltuii banii pe produse depasite pe care altii nu le-au cumparat tot anul.
Repet!
Informati-va inainte cu o saptamana sa faceti achizitia, acici pe videotutorial.ro gasiti o multime de informatii despre procesoare, placi video, ssd-uri si altele, deasemenea avem un tutorial din care puteti invata cum se monteaza un al doilea hard disk pe laptop. In afara de videotutorial.ro pe net mai sunt o multime de site-uri bune cu informatii pretioase. Abia dupa ce ati “bagat la cap” puteti merge la cumparaturi IT&C. Nu uitati, cumparati un produs care trebuie sa va slujasca bine cativa ani.
In acest tutorial am gasit cateva produse care merita atentia voastra, totusi trebuie sa stiti ce se ascunde sub un pret mic: un ecran mai slab, o autonomie mai mica, un finisaj la comun, daca stiti toate astea si totusi puteti trece peste ele, trebuie sa stiti ca sunt si alte “detalii” peste care nu trebuie sa treceti asa repede, astea sunt: procesorul, stocarea, placa wired si cea wireless, grafica si nu in ultimul rand valoarea produsului in comparative cu pretul platit.

Recomandarea mea de astazi este:
Ultrabook Lenovo IdeaPad Yoga 13 Multi-Touch cu procesor Intel® CoreTM i3-3217U 1.80GHz, Ivy Bridge, 4GB, SSD 128GB, Intel® HD Graphics, Microsoft Windows 8

Totusi este posibil sa nu aveti bugetul sufficient, atunci:

Laptop Acer Aspire E1-570-33214G50Dnkk cu procesor Intel® CoreTM i3-3217U 1.80GHz, Ivy Bridge, 4GB, 500GB, Intel® HD Graphics, Linux, Black

Sau poate vreti si ieftin si touch screen + grafica dedicata:

Laptop Dell Inspiron 3521 Touch Screen cu procesor Intel® CoreTM i3-3217U 1.80GHz, Ivy Bridge, 4GB, 500GB, AMD Radeon HD 7670M 1GB, Ubuntu Edition version

Potrivit pentru un cadou si pentru “seniori” (super ieftin):

Laptop Acer E1-522-12502G32DNKK cu procesor AMD E1-2500 1.40GHz, 2GB, 320GB, AMD Radeon HD 8240, Linux, Black


[media id=1090 width=480 height=223]
Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (43)

  • Bravo baieti tineti-o tot asa cu fiecare tutorial aflu ceva nou cum ar fi licenta de windows cu laptop-ul dar si celelalte.

    • Păi asta-i si ideea, incercam sa strecuram informatii noi de fiecare daca, astfel veti stii pe viitor ce si cum.
      Am intalnit multa lume cu licenta pe spatele laptop-ului care isi instalasera Windows piratat, asta pentru că nu au încercat reactivarea licenței prin telefon. Ignoranta ? Neștiința ? Lipsa de informare ?
      A cui este vina?

  • Iata si o completare la acest tutorial.Sper sa fie folos!
    Un studiu realizat de Square Trade in 2012, si preluat de Lifehacker, pe o perioada de trei ani arata un top al celor mai bune si mai slabe laptop-uri, in functie de cat de des au ajuns in service. Pe locul intai al fiabilitatii este ASUS, pe ultimul este HP. Iata lista cu cei mai importanti producatori si procentele in care acestea se strica.

    * Asus: 15.6%
    * Toshiba: 15.7%
    * Sony: 16.8%
    * Apple: 17.4%
    * Dell: 18.3%
    * Lenovo: 21.5%
    * Acer: 23.3%
    * Gateway: 23.5%
    * HP: 25.6%

  • Prea mult urca pretul la laptopurile care vin cu licenta Windows..
    intr-adevar, esti "legal" asa dar totusi, prea scumpa licenta pentru saracia din Romania, eu prefer sa folosesc in continuare 'metodele' alea care nu-s foarte greu de folosit

  • Cristi, ai idee de ce s-au scumpit asa memoriile RAM? Luasem 4GB la 100 lei cu ceva timp in urma, acum acelasi model ajunge la 200...

    • Eu luasem 8gb kit dual channel si am dat 240 lei (2x4gb) si acuma 8gb dual e la pret dublu 400 lei.

    • Este posibil sa fie vinovată vremea. Inundațiile din asia au urcat si anul trecut pretul la hard disk-uri.
      Fabrici închise, productie mai mică, cerere mare, piata reglează pretul in functie de cerere si oferta.

  • Un laptop care sa aiba hard SDD mai mare si rezolutie full HD, plus procesor bun (minim i3), placa video dedicata costa cam multicel in ziua de azi... mai asteptam!

  • Din curiozitate am dat click pe linkuri.Numai cel de al treilea mai e in oferta emag.Deci restul au fost vandute si nu se mai aduc.Referitor "vinerea neagra" si eu consider ca e o mare pacaleala cel putin la noi.Din curiozitate am vrut sa vad ce face tableta de 99 lei(vanduta in 5 min intr-un numar de parca 1000 bucati) .Nimic.Foarte multe comentarii si toti se intrebau ce face si de ce nu se mai aprovizioneaza !!!

  • A sosit comanda de la buterfly labs?Astept cu nerabdare urmatoarele tutoriale despre tema aceasta.

    • Încă nu a venit, va anunt eu, mai ales ca bitcoin-ul a crescut incredibil.
      Când am făcut primul tutorial despre bitcoin era 12 dolari un bitcoin, acum este aproape 900 de dolari un bitcoin.
      Dacă investesc 200 de dolari acum un an, acum aveai doua Logan-uri noi in parcare.

      • Salut Cristian.Un tutorial despre cum se poate printa de pe un device android ar fi foarte util. Felicitari pentru munca depusa.

    • Ai mare dreptate, Black Friday este momentul oportun pentru vanzarea produselor proaste. Am fost la Elanko sa vad ce cumpara lumea si am ramas uluit de atata necunostinta si de atata neinformare.

Related Post

This website uses cookies.