Cum sa ne alegem un laptop accesibil de ultima generatie – tutorial video

Salut prieteni, astazi va voi oferi cateva informatii folositoare la achizitionarea unui laptop, ce procesor mobil este mai potrivit, ce placa video, cata stocare este necesara si mai ales ce tip. Pe parcursul a 20 de minute voi incerca sa va ofer cat mai multe informatii utile astfel incat voi sa puteti evita anumite afaceri proaste.
In general magazinele online sau magazinele clasice incearca sa va vanda Dacia pe post de Mercedes, nu-i ceva nou, sunt strategii de marketing menite sa scape depozitele de stocurile vechi.
La aproximativ acelasi pret puteti lua un laptop de generatie noua, acesta poate oferi performante de 10-20% mai bune decat laptop-ul de generatie trecuta, cum magazinele nu au niciun interes sa va ofere aceste informatii, va puteti trezi ca ati cumparat azi un laptop cu o vechime morala de 1-2 ani, bineinteles la reducere.
Daca sunteti hotarati sa cumparati un laptop sau orice altceva, trebuie sa cumparati ceva actual, asta daca nu gasiti o oferta foarte buna pentru generatia trecuta. De exemplu daca un laptop cu procesor i3 de generatia a doua va este oferit la un pret cu 20% mai mic decat unul cu i3 de generatia a treia, atunci este o afacere buna, din pacate cele mai multe magazine o sa bage laptop-ul vechi la acelasi pret cu cel nou.
In tutorial mi-am imaginat ca voi cumpara un laptop pentru mine, asta pentru ca, chiar trebuie sa-mi iau un laptop si nu sunt dispus sa platesc prea mult pentru el.
Trebuie sa tinem cont ca nevoile mele pot fi diferite de ale voastre, eu nu sunt pasionat de jocuri in schimb imi place ca device-ul pe care-l folosesc sa se miste rapid, chiar foarte rapid, pentru asta nu pot folosi un laptop cu procesor slab (Intel Pentium, Intel Celeron, intel Atom, AMD E, AMD C) sau sa am sistemul de operare pe HDD. Asta nu inseamna sa voi cumpara un laptop cu SSD, pur si simplu pentru ca laptop-urile cu SSD sunt foarte scumpe si nu inteleg de ce. Voi cumpara un laptop cu HHD dupa care voi cupara si un SSD pe care-l voi instala in locul HDD-ului.
Memoria RAM nu trebuie neaparat sa fie mare deoarece se poate schimba sau completa ulterior foarte usor, memoria ram pentru laptop nu este scumpa deloc.
Din pacate sunt cateva lucruri pe care nu le poti schimba atat de usor intr-un laptop, ma refer la procesor, chip video, placa de retea, placa de baza. Aceste componente trebuie sa fie puternice din start.
Trebuie sa va spun ca eu nu iau in calcul ultrabook-uri, nu ma intelegeti gresit, acestea sunt device-uri excelente insa pentru mine conteaza foarte mult timpul de raspuns al procesorului, din pacate ultrabook-urile au procesoare cu frecventa redusa foarte mult, ceea ce se traduce prin timp de raspuns mai lent, multitasking greoi. Partea buna este ca ultrabook-urile sunt excelente pentru cei care doresc un device subtire / frumos, viata lunga pentru baterie. Ultrabook-ul nu este pentru mine insa pentru tine poate fi perfect.

Mai jos aveti cateva recomandari:

Laptop echilibrat, afacere buna, excelent pentru office:

Laptop HP 650 cu procesor Intel® Core TM i3-2328M 2.20GHz, 2GB, 320GB, Intel® HD Graphics, Linux, Gri Geanta Laptop

Laptop ultima generatie accesibil / echilibrat:

Laptop Lenovo B590 cu procesor Intel® Core TM i3-3110M 2.40GHz, 4GB, 500GB, nVidia GeForce GT 610M 1GB, FreeDOS, Black

Alegerea mea, pentru mine este perfect:

Laptop Lenovo G580 cu procesor Intel® Core TM i3-3110M 2.40GHz, Ivy Bridge, 4GB, 1TB, nVidia GeForce GT 630M 2GB, FreeDOS, Maron Inchis

Alegera unui jucator cu buget de 900 euro:

Laptop Asus G46VW-W3060D cu procesor Intel® Core TM i5-3210M 2.50GHz, Ivy Bridge, 4GB, 500GB, nVidia GeForce GTX660M 2GB, FreeDOS, Black

Voucher pentru reducere la PC Garage!

Daca sunteti clienti PC Garage, puteti folosi acest voucher 88NX2AZW pentru a obtine reducere de 1.00% pentru orice produs / produse.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (46)

  • Pentru cei care se intreaba probabil "si ce fac cu HDD-ul laptopului daca il scot si pun un SSD de 60 sau 120 GB?"
    Raspunsul este simplu, puteti transforma usor HDD-ul laptopului intr-un HDD extern prin achizitionarea unui rack. Exista deja un tutorial pe tema "Cum se face un hard disk extern dintr-un hard vechi folosind un rack ieftin" pe care il puteti gasi folosind casuta CAUTA din sidebar dreapta sus.
    Astfel ai si super viteza pentru sistemul de operare si softuri folosind SSD-ul adaugat si ai si stocare pentru filme, muzica, fotogrfii folosind HDD-ul intern pe post de hard disk extern

  • ssd-urile sunt instabile, pe termen lung nu se merita, apar erori in cateva luni. nu merita, nu va avea viitor din pacate.

    • ...si sunt si acre ! Esti gresit informat. Am ssd de peste 2 ani si n-ai idee cat de perfect merge. Continua in prostia ta ca bacalizatorii asta vor.

    • Cred ca ai avut tu ghinion, eu nu am auzit de asa ceva si al meu merge de peste un an jumate fara probleme.

  • wayne:
    ssd-urile sunt instabile, pe termen lung nu se merita, apar erori in cateva luni. nu merita, nu va avea viitor din pacate.

    Erau candva asa, cand tehnologia era abia la inceput si pe piata existau putine SSD-uri. Mai exista si acum asa ceva dar nu vad pentru ce si de ce ti-ai achizitiona un SSD de duzina. Daca iti cumperi ceva bun, de calitate, nu vei avea probleme. Folosesc SSD de mai bine de 1 an si nu am avut probleme si nici erori asa cum mentionezi tu.
    Tehnologia SSD-urilor a evoluat mult in ultima vreme, au controlere din ce in ce mai inteligente si fiabile.

  • wayne:
    ssd-urile sunt instabile, pe termen lung nu se merita, apar erori in cateva luni. nu merita, nu va avea viitor din pacate.

    SSD-urile sunt atat de instabile incat in urma cu un an am pus domeniul videotutorial.ro exclusiv pe SSD-uri.
    Dupa un an de utilizare barbara inca merg i parametrii de acum un an.
    Trebuie sa subliniem faptul ca videotutorial.ro este un site mare locul 2 pe trafic.ro la categoria calculatoare-internet, trafic intens zilnic, continut greu, baze de date uriase, streaming video.
    Dar probabil ca ai dreptate tu, cu siguranta ai testat mai intensiv.

  • UN SSD pentru rapiditate este excelent dar costa, inca costa foarte mult din pacate. Nu stiu cand vor aparea de 500 GB si 1 TB ar fi ideal sa apara si indicat neaparat. Practic nu trebuie defragmentat un SSD. Costa prea scump si sunt prea mici ca capacitate. Daca costau ca un Hard normal sa fi sigur ca erau vandute cu brio punct.

    • Probabil că o opțiune demnă de explorat o reprezintă discurile hibride - cu o parte SSD pentru sistemul de operare și softuri și o parte HDD pentru stocare.

Related Post

This website uses cookies.