Cum sa devii blogger pe platforma Blogger, partea 1 crearea blogului – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre cum facem un blog pe platforma Blogger a celor de la Google. Acest tutorial deschide seria de tutoriale dedicate platformei de blogging denumita Blogger. Pentru cine nu stie, Blogger este o platforma gratuita ce ne permite sa creem un blog pe un subdomeniu gratuit oferit de Google, de exemplu “nume”.blogger.com sau pe propriul nostru domeniu, de exemplu “nume”.ro, in cazul in care detinem unul. Daca alegem sa creem un blog gratuit, vom beneficia de un subdomeniu si de spatiu pentru hosting gratuit. Creandu-ne un blog, vom avea posibilitatea sa ne promovam diferitele proiecte la care lucram, sa ne facem viata publica sau pur si simplu, sa impartasim cunostintele noastre dintr-un anumit domeniu, cu ceilalti. Avem posibilitatea sa folosim o gama larga de teme pentru blogul nostru sau chiar sa instalam o tema creata de noi.
Daca vom fi seriosi si punem pasiune in articolele pe care le vom scrie, o sa avem posibilitatea sa monetizam blogul aplicand pentru un cont Adsense.
Avand un blog si un cont Adsense, putem castiga si ceva bani de pe urma articolelor pe care le scriem, nemaifiind nevoiti sa cheltuim banii pe hosting sau domeniu. Asta nu inseamna ca ne vom umple de bani dar acesta va fi un subiect pe care il vom aborda intr-un tutorial viitor.
Avantaje Blogger:
– hosting gratuit de la Google
– subdomeniu gratuit de la Google
– o gama larga de teme pentru blogul nostru
– interfata foarte prietenoasa de administrare (WYSIWYG)
– administrarea contului nu necesita cunostinte php, html sau css
– posibilitatea postarii continutului media (video, muzica, poze)
– posibilitatea monetizarii blogului
– statistici avansate asupra traficului prin Google Analytics
– up time 100% (site-ul nu va fi niciodata offline din cauza serverului)
– acceptarea mai rapida in programul Adsense
Dezavantaje Blogger:
– SEO (search engine optimization) slabut si nu atat de bine promovat ca WordPress.com
– limitari in controlarea avansata a design-ului
– extinderea functionalitatilor este limitata
Va rugam pe rubrica de comentarii a acestui tutorial, sa postati comentarii legate de Blogger, ce anume ati dori sa abordam astfel incat, in viitorul tutorial, cel mai de interes subiect va fi abordat. acestea fiind spuse nu pot decat sa va invit sa vizionati tutorialul video!
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (80)

  • Normal Adrian ca wordpress e in frunte fata de blogger ca am facut acuma recent unul si ma dezamagit rau e de la google si nuti primeste adsense ce urat din partea lor trebuie sami dea voie :( .

    Pana la urma Cristi cum ramane te-ai uitat la tutorial ca ai zis doar ca De ce nu deci astept cu mare drag un raspuns de la tine . Bafta ! tuturor :)

    • ASUS: Normal Adrian ca wordpress e in frunte fata de blogger ca am facut acuma recent unul si ma dezamagit rau e de la google si nuti primeste adsense ce urat din partea lor trebuie sami dea voie .Pana la urma Cristi cum ramane te-ai uitat la tutorial ca ai zis doar ca De ce nu deci astept cu mare drag un raspuns de la tine . Bafta ! tuturor   

      M-am uitat si cred ca mai trebuie lucrat, incearca sa mai faci o versiune, de data asta mai relaxat.
      Astept versiunea 2 pe pagina contact, filmul pune-l pe youtube sa-l pot vedea si eu pe telefon, telefonul este cu mine 24/7, la pc stau doar cateva ore pe zi.
      Fi sigur pe tine.
      Aprofundeaza bine subiectul inainte.
      Lasa emotiile, esti doar tu cu microfonul (si 12.000 de oameni pe zi)
      Succes.

    • ASUS: Normal Adrian ca wordpress e in frunte fata de blogger ca am facut acuma recent unul si ma dezamagit rau e de la google si nuti primeste adsense ce urat din partea lor trebuie sami dea voie .Pana la urma Cristi cum ramane te-ai uitat la tutorial ca ai zis doar ca De ce nu deci astept cu mare drag un raspuns de la tine . Bafta ! tuturor   

      Eu mi-am facut un blog zilele astea pe google si nu am avut nici o problema cu adsense, m-au acceptat in 24 de ore.

  • vreau sa stiu daca publicarea blogului necesita o taxa,fiindca pe alte site-uri de creare gen blogspot, trebuie sa platesti o taxa pt. a putea fi publicat pe net.mersi in avans.

    • gioni123: vreau sa stiu daca publicarea blogului necesita o taxa,fiindca pe alte site-uri de creare gen blogspot, trebuie sa platesti o taxa pt. a putea fi publicat pe net.mersi in avans.  

      Ce taxa, nu am auzit despre asa ceva, poate in alte cazuri, adica pe alte platforme.
      Blogger este gratuit, in plus poti face si ceva banuti.

  • gioni123, nici macar nu te-ai uitat cap-coada la tutorialul video. Am aratat destul de clat si am recomandat chiar sa cititi termenii si conditiile! Am aratat unde sa dati click daca doriti sa aflati detalii despre ceva. dupa cum ai vazut totul este in limba ROMANA, ce ati vrea sa citim noi pentru voi? Nu va lasati doar in baza tutorialului, incercati sa va documentati in plus fata de tutorial. Oricat am vrea noi, nu putem acoperi toate aspectele si nu putem lamuri toate intrebarile intr-un tutorial. As fi zis daca documentatia era in engleza si n-ai fi inteles engleza dar asa e in romana nene!

  • Plus textul de deasupra tutorialului care ar fi lamurit intrebarea ta dar pe care Doamne fereste sa il cititi voi. Eu nu pot intelege/percepe/pricepe/constientiza ce va place voua sa faceti fratilor? Sa ducem tara de rapa? Sa stam sa nu facem nimic? Sa ascultam guta pe YouTube??

  • Eu am facut mai multe pagini pe blog si as dori sa stiu cum fac sa postez pe ele ca ma lasa de cat o postare

  • Da ms de raspuns Cristi o sa mai fac odata dar pot face si ceva programe ca la office decat la 1 sapt. pot face aha bine ca miai zis sa-l pun pe youtube. Asa am sa fac tu foloseti un laptop mobil adica tel portabil . O sa fac altul chiar azi sau maine sau vad eu siti trimit linkul prin CONTACT bun il pun foarmat 720p fac ca sa se vada bine . Numai bine !

  • Salut baieti,ar fi bune vreo 2 tutoriale,dupa parerea mea,

    1.Cum scapam de dual boot intre un xp si win 7,daca vrem sa renuntam la unu din ele(eventual xp)...
    2.Despre windows server (2003,2008 nu conteaza versiunea),cum se fac setarile,cum se face o baza de date activa,cum se poate controla serverul de pe retea...etc

    Le-am cautat in casuta de cautare,acolo in dreapta sus,si nu am gasit nimic.Daca sunt deja imi cer mii de scuze.

    Salut

  • Imi place idea ar fi bun daca ati spun pe vitor cum il editezi tema sau cum sati pui ordonat ceva sau videouri cum sa le postezi.
    Sau daca doresti ca blogu tau sa aiba doua limbi sa zic sa aiba undeva ca un utilizator in ce sa prefera sa inceteasca in ro sau en un exemplu zic.
    Niste vitoare tutoriale ar fi bunde despre xfire sau virutaldub o convertire in 720p pentru youtube sau alte chesti cum sa unesti cateva videouri cum sa le editezi cu ce codec reomandat ar fi bun sa fie facut.

  • Adrian intrebarea nu e la tema dar cred ca nu te superi, daca eu instalez windows 7 home premium si ii fac update atunci in timpul updeitu-lui se va instala sp1?

Related Post

This website uses cookies.