Cum rulam Ubuntu sau alt distro pe un telefon sau o tableta Android – tutorial video

Salut prieteni, astazi vom face ceva putin mai ciudat, vom incerca si pana la urma vom reusi sa rulam Ubuntu pe un telefon Android.
Cu aplicatia Complete Linux Installer, pe care o gasim gratuit in Google Play Store, putem rula Linux pe un telefon sau pe o tableta Android, eu voi incerca Ubuntu insa se pot rula si alte distributii cum ar fi: BackTrack Linux, Arch Linux, etc.
Pe langa Complete Linux Installer avem nevoie de Terminal Emulator si Android VNC Viewer, bineinteles avem nevoie si de o imagine cu distributia preferata, linkul pentru asta o sa-l gasim parcurgand wizard-ul din Complete Linux Installer.
Pentru a putea face operatiunea aveti nevoie de un telefon rootat si un kernel compatibil. Daca device-ul/kernel-ul vostru este in lista de mai jos, atunci aveti noroc.
http://linuxonandroid.blogspot.ro/p/working-devices.html
Atentie:
Nu va asteptati la minuni, Ubuntu se misca destul de greu, nu este un sistem de operare pe care puteti sa-l rulati zilnic, consuma bateria si probabil ingreuneaza si sistemul Android, este ceva de amuzament, pentru pasionati.
De ce sa rulam o distributie Linux pe Android ? Simplu, pentru ca putem !

Download complete linux Installer
Download android-vnc-viewer
Download Android terminal emulator

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (36)

  • Felicitari pentru tutorial, dar eu nu am inteles de ce imi trebuie atatea facilitati pentru un telefon mobil? Pe mine ma intereseaza apeluri,mesaje si putin net... daca vreau altceva intru pe pc si imi este mult mai usor.(parerea mea)

  • Salut Cristian.Am o tableta cu android din aia chinezeasca facuta pe vapor,ai vre o idee dak merge instalat ubuntu pe ia sau o stric.Super tutorialul, mult succes in continuare.

  • IMi spuneti va rog de ce nu mai merg tutoeialele cu sopcast pentru android si lista aceea cu programele tv . multumesc

  • alex567:
    Felicitari pentru tutorial, dar eu nu am inteles de ce imi trebuie atatea facilitati pentru un telefon mobil? Pe mine ma intereseaza apeluri,mesaje si putin net… daca vreau altceva intru pe pc si imi este mult mai usor.(parerea mea)

    Tutorialul este mai mult demonstrativ, cum am scris si mai sus in textul tutorialului, nu trebuie sa faceti asta, e bine doar sa stiti ca este posibil sa rulati linux pe dispozitivele care ruleaza android.
    Poate se hotareste omul sa-si puna pe o tableta Ubuntu sau un BackTrack.
    Pasionatii cu siguranta vor aprecia.

  • cristi-admin: ... e bine doar sa stiti ca este posibil sa rulati linux pe dispozitivele care ruleaza android....

    E ca și cum ai spune „ se poate instala Windows pe un PC cu Vista”. Și Android este tot Linux.

  • TurocK: E ca și cum ai spune „ se poate instala Windows pe un PC cu Vista”. Și Android este tot Linux.

    Nu-i acelasi lucru, Android foloseste Kernel-ul Linux, in rest nu se aseamana prea tare, una e desktop-ul alta e un telefon, incearca tu sa instalezi Linux pe Android si vezi ce-ti iese.
    Din gura e usor.

  • george:
    exista si posibilitatea sa poti rula windows xp/7 pe telefon?

    Nu poti rula direct Windows x86 sau x64 pe o arhitectura ARM, poate doar cu ajutorul unui emulator.

  • daniel:
    Puteti face si un tutorial despre rularea aplicatiilor din windows pe android?

    Nu se pot rula aplicatii Windows pe Android, nu se pot rula nici macar aplicatii pentru Linux fara modificari.
    Trebuie sa tinem cont ca vorbim despre platforme diferite.
    Windows 8 va putea fi rulat pe ARM, insa nu fara cateva modificari.

Related Post

This website uses cookies.