Cum reparam fisierele corupte din Windows, cu System File Checker – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre cum putem repara sistemul de operare Windows printr-o simpla comanda. Mai exact o sa vorbim despre System File Checker, utilitarul care vine odata cu orice sistem de operare Windows si care ne permite sa verificam daca fisierele sistemului de operare sunt intacte si originale. Ca sa verificam originalitatea fisierelor sistemului de operare, nu trebuie decat sa deschidem comanda Run apasand simultan tastele Windows + R si in caseta Open scriem comanda:
sfc /scannow apoi apasam tasta Enter sau click pe butonul OK. O alta metoda este sa deschidem Comand Prompt-ul (CMD) si sa tastam aceeasi comanda dupa care apasam tasta Enter.
Va staftuiesc ca pe Windows Vista si Windows 7 sa executati aceasta comanda din CMD lansand CMD-ul cu drepturi de administrator. Ca sa faceti asta, mergeti pe Start > All Programs > Accessories > click dreapta pe CMD si Run as administrator
Inainte sa executati comanda ar fi bine sa aveti in unitatea optica (CD-ROM/DVD-ROM) CD-ul cu Windows si sa opriti orice activitate la calculator, sa inchideti toate softurile care ruleaza, sa dezactivati antivirusul. Astfel procesul de verificare va dura mai putin. In cazul in care vor fi gasite fisiere corupte, utilitarul System File checker va incerca sa repare acele fisiere copiindu-le de pe CD-ul sau DVD-ul cu Windows. De obicei dupa terminarea procesului de scanare si daca sunt gasite fisiere corupte, vi se va cere un restart pe care va trebui sa il dati iar daca nu va cere restart, este recomandat sa il dati voi manual.
Cand ne este utila aceasta comanda?
Atunci cand primim tot felul de errori legate de lipsa unui fisier .dll sau cand dorim sa rulam un soft ce vine odata cu sistemul de operare si acesta refuza sa se execute fara sa afiseze cauza. Deasemenea, este recomandat sa rulam aceasta comanda in urma unei devirusari pentru a ne asigura ca toate fisierele sistemului de operare au ramas intacte si nu au fost modificate. E bine chiar sa o rulam pur si simplu, cel putin odata pe luna pentru a fi linistiti ca sistemul de operare este in regula si fisierele nu au suferit modificari. In incheiere, va recomand sa nu anulati/intrerupeti procesul de verificare odata ce acesta a fost lansat.
Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul video pentru a vedea exact cum putem verifica daca fisierele sistemului de operare sunt cele originale, daca au suferit sau nu modificari si daca libraria dll-urilor este intacta.

……………………

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 700 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (68)

  • eu am windows 7 dar nu am cd.ul cu windows.laptopul avea instalat sistemul si nu vine cu cd.cum pot face aceasta scanare fara cd?

  • florin:
    eu am windows 7 dar nu am cd.ul cu windows.laptopul avea instalat sistemul si nu vine cu cd.cum pot face aceasta scanare fara cd?

    florin:
    eu am windows 7 dar nu am cd.ul cu windows.laptopul avea instalat sistemul si nu vine cu cd.cum pot face aceasta scanare fara cd?

    In acelasi mod. Daca priveai tutorialul cap coada fara sa derulezi ai fi auzit cand am spus ca nu este obligatoriu sa ai CD/DVD-ul cu Windows in unitate ci ca ar fi bine. La fel am specificat si in textul care se afla deasupra tutorialului si pe care sunt sigur ca nu l-si citit. Cunosti diferenta dintre "ar fi bine sa" si "este obligatoriu" ?

    • din pacate nu am vazut tutorialul din cauza netului care il am.sunt pe modem cu viteza super mica si ca sa vad un fisier video dureaza o vesnicie.am citit textul si cunosc diferenta dar am zis ca e mai bine sa intrebi profesionistii.ms si fara suparare

    • AdrianGudus:
      In acelasi mod. Daca priveai tutorialul cap coada fara sa derulezi ai fi auzit cand am spus ca nu este obligatoriu sa ai CD/DVD-ul cu Windows in unitate ci ca ar fi bine. La fel am specificat si in textul care se afla deasupra tutorialului si pe care sunt sigur ca nu l-si citit. Cunosti diferenta dintre “ar fi bine sa” si “este obligatoriu” ?


      din pacate nu am vazut tutorialul din cauza netului care il am.sunt pe modem cu viteza super mica si ca sa vad un fisier video dureaza o vesnicie.am citit textul si cunosc diferenta dar am zis ca e mai bine sa intrebi profesionistii.ms si fara suparare

  • Am urmarit mai multe tutoriale ,iar unele sunt facute cu setari in bios,cum ar fi pornirea pc-ului cu mous-ul .La mine e un bios diferit, in care umblu cu mous-ul prin el ,e total diferit,cred ca stiti la ce ma refer.E un dell n 5030. La aceste modele se poate face cva?

    • augustin:
      Am urmarit mai multe tutoriale ,iar unele sunt facute cu setari in bios,cum ar fi pornirea pc-ului cu mous-ul .La mine e un bios diferit, in care umblu cu mous-ul prin el ,e total diferit,cred ca stiti la ce ma refer.E un dell n 5030. La aceste modele se poate face cva?

      daca urmareai tutorialul respectiv cap coada spune clar ca nu toate biosurile au aceasta functie. daca nu gasesti in bios acea setare insemna ca nu se pote porni pcu din mause sau tastatura

  • f util cautam de multa vreme asa ceva. si sa mai complectez ceva ce a spus adrian si cand dezinstalezi un program clasic sau cu revo sau alt soft uneori sterge si fisiere sau dll din sistem. si apoi primesti eroare

  • Felicitari! Foarte bun tutorialul. Dar System file checker nu metoda de a introduce o imagine iso in locul CD-ului?

    • Alexandru:
      Felicitari! Foarte bun tutorialul. Dar System file checker nu metoda de a introduce o imagine iso in locul CD-ului?

      In Windows XPSi cre ca si in Vista, deschizi editorul de registri si navighezi pana la
      HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Setup\SourcePath si treceti acolo litera unitatii in care se gaseste cd-ul de instalare. deci, daca montati o imagine intr-un drive virtual treceti litera drive-ului respectiv. la fel faceti si cu ServicePackSourcePath. restartai calculatorul si dupa aceea puteti folosi sfc-ul.Nu stiu, daca merge si de pe un stick bootabil acest truc.
      In windos 7 nu exista aceasta cheie. Dar nici nu e nevoie.

  • am windows 7 si am incercat sa folosesc acest utilitar pt ca il am de aproape un an instalat si voiam sa vad daca am probleme cu el dar cand imi scaneaza sistemul la 14% sa oprit si mia aparut urmatorul enunt:Windows Resource Protection could not perform the requestend operation dupa care mia aparut din nou comanda c:\windows\sistem32>
    ma puteti ajuta sa-mi spuneti despre ce e vorba
    va multumesc o zi buna!!!

  • Nu stiu ce "ar fi bine" sau "obligatoriu" dar de fiecare data SFC cand trebuie sa refaca un fisier cere cd-ul sau dvd-ul Windows de pe care a fost instalat, altceva este refuzat. Asa ca il face aproape inutil. Deocamdata Microsoft nu este interesat de un mecanism real de refacere a Windowsu-lui ca in Linux.

  • in video il face cu o clona (este un windows virtual). in realitate, merga si cu o clona? si da ca nu avem licenta, ce se intampla.
    faceti mai multe tutoriale despre Ubuntu 11.10 , ma intereseaza cum se instaleaza cand ai un HDD partitionat si este ceva interfata xp pentru ubuntu? si cum se comporta. am inteles ca din iunue le cam arde astea si cu licenta

    • adr:
      in video il face cu o clona (este un windows virtual). in realitate, merga si cu o clona? si da ca nu avem licenta, ce se intampla.faceti mai multe tutoriale despre Ubuntu 11.10 , ma intereseaza cum se instaleaza cand ai un HDD partitionat si este ceva interfata xp pentru ubuntu? si cum se comporta. am inteles ca din iunue le cam arde astea si cu licenta

      Ubuntu este Linux, Linux-ul nu va costa niciodata bani (este una din promisiunile Ubuntu...a se cauta pe Google: filizofia Ubuntu), vorbim aici despre un sistem open source, ca altii iau kernel-ul si ataseaza o interfata custom (personalizata) ca mai apoi sa il vanda, e alta poveste, fiecare are dreptul sa considere ca vrea sa fie platit pentru munca sa. El pune un pret, insa nu te si obliga sa cumperi. Daca iti place produsul, il cumperi, daca nu, nu.
      Insa in esenta Ubuntu si marea majoritate a sistemelor de operare Linux, sunt gratuite si asa vor ramane.

      • AdrianGudus: Ubuntu este Linux, Linux-ul nu va costa niciodata bani (este una din promisiunile Ubuntu…a se cauta pe Google: filizofia Ubuntu), vorbim aici despre un sistem open source, ca altii iau kernel-ul si ataseaza o interfata custom (personalizata) ca mai apoi sa il vanda, e alta poveste, fiecare are dreptul sa considere ca vrea sa fie platit pentru munca sa. El pune un pret, insa nu te si obliga sa cumperi. Daca iti place produsul, il cumperi, daca nu, nu.
        Insa in esenta Ubuntu si marea majoritate a sistemelor de operare Linux, sunt gratuite si asa vor ramane.


        eu ma refeream ca Ubuntu e free si Windows XP (ce am acu) este cu plata si cum Romania a semnat ACTA......... nu ne afecteaza? nu e mai usor sa lucram cu Ubuntu? un Windows 7 e foarte scump http://www.emag.ro/search?s_cat=0&s=windows+7 . bugetul meu este redus, nu am un salar mare si.......

    • adr:
      in video il face cu o clona (este un windows virtual). in realitate, merga si cu o clona? si da ca nu avem licenta, ce se intampla.faceti mai multe tutoriale despre Ubuntu 11.10 , ma intereseaza cum se instaleaza cand ai un HDD partitionat si este ceva interfata xp pentru ubuntu? si cum se comporta. am inteles ca din iunue le cam arde astea si cu licenta

      Cat despre partitionare in cazul in care ai mai multe partitii, se procedeaza in felul urmator. te duci in casuta de cautare din dreapta sus de pe margina neagra si acolo scrii asa: Cum se partitioneaza corect si cum se instaleaza Ubuntu Linux in dual boot cu Windows XP, dai enter si vei gasi tutorialul. Acolo s-a vorbit despre tot ce trebuie sa scrii pentru partitionarea corecta in cazul instalarii Ubuntu

  • Am Windows 7 si Windows XP instalate pe 2 partitii diferite.Daca pentru Windows 7 scanarea a functionat fara probleme, la scanarea Windows XP apare urmatorul mesaj : The specific error code is 0x000006ba [The RPC server is unavailable]. Ma puteti lamuri despre ce este vorba? Va multumesc
    Adrian

Related Post

This website uses cookies.