Cum putem sa transferam un fisier mai mare de 4 giga pe un stick usb sau pe un hard extern

In acest tutorial video o sa va prezentam,mai mare de 4 giga pe un stick usb.
In momentul cind cumparam un stick usb,el va venii in format FAT 32.Acest format ne permite usurinta de a manipula stick-ul si de al putea scoate din pc fara nici un fel de risc.Singura problema a formatului fat 32 fiind ca nu putem transfera un fisier mai mare de 4 giga.Una din solutii find sa-l formatam intru-n format NTFS si atunci ne va permite sa transferam fisiere mai mari de 4 giga.
Formatul NTFS il regasim si pe pe hardurile obisnuite care le avem in calculator.
Aceeasi problema putem sa o avem si la un hard disk extern si ca sa putem transfera fisiere mari va trebuii sa schimbam din formatul FAT32 in NTFS.

de Pelu Bogdan

ATENTIE

Pentru confortul vostru acest tutorial video este in ROMANA si poate fii urmarit full screen (pe tot ecranul)

Cristi:

View Comments (93)

  • Poti revenii cind vrei inapoi la fat 32.
    ATENTIE atunci cind sete stick-ul formatat in NTFS nu scoateti stick-ul direct din pc,ci doar prin intermediul optiunii "Safe remove hardware" disponibila in tray cu click dreapta pe icoana respectiva.

  • NU CRED CA SE STRICA,DAR SE POATE STRICA DACA-L FORMATEZI IN NTFS SI-L SCOTI LA FEL CA INAINTE DIN PC.
    ATUNCI CIND ESTE STICK-UL NTFS TREBUIE SCOS DIN COMPUTER FOLOSIND OPTIUNEA SAFE REMOVE HARDWARE ,PENTRU CA NU MAI ESTE PERCEPUT DE CATRE PC CA STICK USB CI ESTE VAZUT CA FIIND HARD DISK.

  • cat m am chinuit sa bag un fisier m ai mare si nu stiam ce are :)),acum am aflat ce si cum .....thx

  • Salutare si felicitari pentru tutoriale. De exemplu acest tutorial mi se pare folositor pt. ca eu unul nu stiam ca pot transfera fisiere mai mari de 4 giga cu un stick usb. S-ar putea face un tutorial si despre USB Safely Remove. Va multumesc.

  • de 2 luni ma chinui sa gasesc o solutie pt 4 gb... am un fisier de 14 gb si nu puteam sa il transped pe hd dar acum pot
    MULTUMESC PENTRU AJUTOR:)

  • bn bn dar ew nu pot scoate dintr-o arhiva un joc (lost via domus).partitia este NTFS si am incercat si in C (l-am facut de 20 gb si Fat32) ce pot face?cum il scot din arhiva?fara sa formatez?

  • @Cosmin: de obicei unii lasa partitia C cu putin spatiu...ca sa poti dezarhiva arhiva in C tre sa ai putin peste 20G liber!!! daca nu extrage-l intr-o partitie unde ai spatiu mai mare!!! pe D de exemplu...daca nici acolo nu ai spatiu...atunci tre sa renunti la ceva ca sa faci rost de cel putin 20 G ca sa poti dezarhiva arhiva...

  • poi..unde vreau ew sa-l extrag am 34 gb liber..si tot asa face am incerca si in D 16gb si C 6 gb tot nu merge..sa mai fac ceva spatiu in E?mai pot scoate cam 20gb:-? o sa mearga?

Related Post

This website uses cookies.