Cum putem localiza si recupera un telefon mobil Android furat sau pierdut – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam cum ne putem localiza si recupera smartphone-ul Android atunci cand il pierdem sau acesta este furat. Pentru ca un smartphone detine in general o antena wireless si un modul GPS, developerii de aplicatii si companiile de securitate s-au gandit sa se foloseasca de acestea pentru a ajuta clientul sa-si gaseasca smartphone-ul in cazul in care acesta este furat sau pierdut. Aplicatia despre care voi vorbi astazi, exact asta face!
Pe langa aceasta functie pe care eu o consider cea mai importanta si utila, aplicatia Lookout ne mai permite sa facem backup fotografiilor, contactelor si apelurilor. Functii ce pot fi usor indeplinite si mult mai bine, cu alte aplicatii dedicate.
Aplicatia Lookout ne mai permite si accesul limitat timp de 14 zile la 3 functii cum ar fi: browsing sigur pe web (Safe Browsing), un notificator pentru toate aplicatiile care le instalam si ne cer acceptul la transmiterea sau accesul de date personale (Privacy Advisor), backup pentru apelurile facute, primite (Call Backup). Dupa expirarea celor 14 zile, va trebui sa cumparam aplicatia pentru a folosi in continuare aceste 3 functii. Lucru demn de admirat pentru ca nu o sa gasiti foarte multe aplicatii Android care sa ofere un trial (utilizare completa a aplicatiei pe timp limitat) majoritatea sunt ori gratuite ori cu bani fara trial.
Asadar, Lookout ne poate localiza pe harta smartphone-ul daca acesta are o conexiune la internet si GPS-ul activ, ne ofera control asupra aplicatiei printr-un cont si o interfata web ce poate fi accesata de pe orice dispozitiv folosind un browser, putem da comanda smartphone-ului, de oriunde am fi, sa produca un sunet de alarma puternic pentru a localiza mai usor dispozitivul (atat noi cat si smartphone-ul catre care vrem sa trimitem comanda pentru a porni alarma, va trebui sa aiba o conexiune activa la internet)
Daca vom cumpara aplicatia premium vom putea da comanda smartphone-ului pierdut sau furat sa stearga tot continutul de date sau il putem bloca pentru ca datele sa nu poata fi accesate.
Acestea fiind spuse, recomand cu caldura aceasta aplicatie fie si doar pentru optiunea de a trimite comanda ca acesta sa produca o alarma sonora puternica, extrem de utila cand nu ne gasim gadget-ul prin casa. Nu-mi ramane decat sa va invit sa priviti tutorialul video pentru a vedea exact cum putem localiza si recupera smartphone-ul cand acesta ne este furat sau pierdut.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (99)

  • Frumos tutorial :)
    Am si eu o mica nedumerire.Cum fac captura la un film? Am incercat cu Camtasia insa se vede negru.Incerc sa ii arat unui amic ceva insa nu reusesc.

    • E posibil sa trebuiasca placa de captura sau tv tunner pentru a captura un filmulet pe desktop nu?
      Poate insa ma ajutati in alta problema.
      As vrea ca dintr-un filmulet sa tai sa raman doar cu partea din centru?
      Mai exact ca in poza de aici
      http://i54.tinypic.com/2zfq4nt.jpg si sa ramana doar partea cu alt

      Avatar:
      Frumos tutorial
      Am si eu o mica nedumerire.Cum fac captura la un film? Am incercat cu Camtasia insa se vede negru.Incerc sa ii arat unui amic ceva insa nu reusesc.

  • Foarte bun tutorialu dar vezi ca numarul de telefon cat ai vrut tu sa il ascunzi cu efectul ala de blur tot s-a vazut :))) la min ..........

    • senckyz:
      Foarte bun tutorialu dar vezi ca numarul de telefon cat ai vrut tu sa il ascunzi cu efectul ala de blur tot s-a vazut )) la min ……….

      A remediat domnul Adrian problema, multumim pentru informatie.

  • interesant tutorialul, felicitari, dar sunt alte programe car poti activa functia de alarma, sau localizare cu un sms(nu toata lumea are activat internetul pe tel. nelimitat).
    felicitari inca odata pt tutorial.

    • Robert:
      interesant tutorialul, felicitari, dar sunt alte programe car poti activa functiade alarma, sau localizare cu un sms(nu toata lumea are activat internetul pe tel. nelimitat).
      felicitari inca odata pt tutorial.

      Nu trebuie neaparat sa ii lasi netul mobil activat. Ii lasi wireless-ul activat...acum, toata lumea are un wireless acasa ca sa nu mai vorbim de hot spot-uri libere fara autentificare prin foarte multe locatii. cel ce il fura poate sa treaca oricand prin preajma acestor hot spot-uri sau de ce nu, poate "stationa" ore in sir intr-un mall sau mac donalds cu wifi liber. Daca se intampla asta, ai pus laba pe el imediat. Net-ul mobil nu e atat de scump! Cu 8 euro pe luna (mi se pare putin) ai 500MB trafic la prepay Orange. Daca lasi netul mobil (3G-ul) activat si nu faci nimic, n-are ce trafic sa se consume pentru o amarat de sincronizare a mail-urilor din Gmail odata la ora cand trebuie sa aduca (daca exista mail nou pe server) o notificare si niste text ce nu va depasi niciodata 1 MB ci doar cativa KB

      • Mi s-a furat un Samsung Galaxy S Advance si nu aveam activat nimic nici wireless nici Gps si vreau sa stiu daca am dus actele la politie cu IMEI-u telefonului poate sa mi-l gaseasca politia... Astept un raspuns.

  • Aplicatie este ok...dar hotu cand fura telefonu scoate cartela si trebuie o conectiune permanenta la internet

  • Salut Ady
    am si eu o intrebare cu softul asta , el cum te localizeaza ? prin gps banuiesc ?
    Ca daca este este prin gps atunci inseamna ca scade autonomia la baterie ?

    • Ghita:
      Salut Ady
      am si eu o intrebare cu softul asta , el cum te localizeaza ? prin gps banuiesc ?
      Ca daca este este prin gps atunci inseamna ca scade autonomia la baterie ?

      GPS-ul nu consuma mare lucru, acesta este folosit doar cand aplicatiile au nevoie de localizare, altfel modulul GPS face nani.
      Daca hotul vrea sa vanda telefonul trebuie sa arate clientului ca acesta functioneaza.
      Localizarea sa face pe mai multe cai, gps-ul este cel mai precis, a doua cale este prin reteaua de telefonie mobila (eroare de cateva sute de metri, cea de-a treia metoda de localizare este prin intermediul retelelor wireless (routere).

    • Ghita:
      Salut Ady
      am si eu o intrebare cu softul asta , el cum te localizeaza ? prin gps banuiesc ?
      Ca daca este este prin gps atunci inseamna ca scade autonomia la baterie ?

      Am spus in tutorial cum te localizeaza si ce foloseste. Nu mai derula tutorialele si uitat-te cap-coada.

      Mihai:
      Tu ce telefon ai Adriane cu android?

      Am spus de 5000 de ori ce smartphone am si in tutorialul de ieri si cu ocazia altor tutoriale. Am un LG Optimus One P500

  • Lookout este o aplicatie foarte reusita, dar pacat ca bateria telefonulului (Lg P500) nu tine mai mult de 2 zile nici macar daca nu umbli cu el, nu stiu de ce dar se descarca foarte rapid, il bag la incarcat si dupa o ora te tap-uri moare si bateria.
    Daca lasam gsp-ul activat bateria se duce cum ai zice peste.
    Cred ca pot numara pe degete persoanele care isi lasa Gps-ul activat!

    • Robert:
      Functia de gps activata nu ramane mereu activata(daca e selectata din program) numai atunci cand dai comanda de pe site de cautare. in rest ea ramane in hibernare. si chiar daca se termina bateria tot trebuie sa il incarce nu? ca doar nu il va folosi stins .

      GPS-ul nu consuma mare lucru, acesta este folosit doar cand aplicatiile au nevoie de localizare, altfel modulul GPS face nani.

      FaraVirusi:
      Lookout este o aplicatie foarte reusita, dar pacat ca bateria telefonulului (Lg P500) nu tine mai mult de 2 zile nici macar daca nu umbli cu el, nu stiu de ce dar se descarca foarte rapid, il bag la incarcat si dupa o ora te tap-uri moare si bateria.
      Daca lasam gsp-ul activat bateria se duce cum ai zice peste.
      Cred ca pot numara pe degete persoanele care isi lasa Gps-ul activat!

      Niciun smartphone nu tine mai mult de doua zle decat daca are baterie extended, asta este, daca vrem performanta, telefoane slim, trebuie sa platim.

Related Post

This website uses cookies.