Cum putem face browserul Mozilla Firefox mai rapid – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam impreuna cum putem optimiza si imbunatati viteza de raspuns a browserului Firefox. Cand vine vorba de Firefox se stie ca el e regele navigarii si face legea pe piata browserelor. Are sute poate chiar mii de addon-uri ce ne pot face viata mult mai usoara, metaforic vorbind poate fi transformat intr-un “tanc”. Toate bune si frumoase pana aici. Insa lucrurile stau putin altfel. Nu stiu daca si voi ati observat ca la inceput orice browser instalam, atunci cand e “proaspat” instalat este foarte rapid si raspunde foarte bine insa in timp, acesta devine din ce in ce mai greoi, se deschide si raspunde din ce in ce mai greu. De ce?
Orice browser de-a lungul timpului strange informatii, cookie, addonuri, plug-in-uri si asa mai departe. Noi facem tot felul de setari in el, zilnic navigand, baza de date a browserului creste si ea, informatiile din baza de date incep sa fie din ce in ce mai multe si de aici cred ca fiecare isi da seama ca ingreunarea sau incetinirea browserului este ceva firesc si inevitabil.
Browserul Firefox poate fi totusi optimizat si imbunatatit, stiu ca pe net sunt tot felul de trucuri pentru optimizarea firefox, multe dintre ele de-a dreptul ridicole si neadevarate. Eu astazi va propun sa optimizam browserul firefox intr-un mod simplu si tot odata sigur. Este vorba despre un mic softulet ce nu necesita instalare si doar printr-un singur click ne va optimiza Firefoxul. Poate fi pus pe un stick USB si lansat pe orice calculator cu sistem de operare Windows. Ne poate optimiza chiar si o versiune de Firefox portabila daca detinetim asa ceva.
Cat de des trebuie rulat acest softulet?
Depinde foarte mult de intensitatea navigarii voastre. Daca navigati timp indelungat, cu multe tab-uri, instalati frecvent si dezinstalati addon-uri, adaugati frecvent bookmark-uri atunci necesitatea rularii acestui mic optimizator este de 1-2 ori pe saptamana.

ATENTIE: inainte sa rulati softuletul de optimizare asigurati-va ca browserul Firefox nu este deschis.

Eu sper sa va placa acest tutorial si sa va fie de folos asa cum mi-a fost si mie. Va invit sa urmarim impreuna tutorialul video .
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..landpc.wordpress.com


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (59)

  • Frumos tutorial si imi este foarte util deoarece eu folosesc fooarte intens mozilla.Multumesc mult Adrian

  • da cu adevarat se misca mult mai bine. multumesc ,chiar avea nevoie de asa ceva

  • Tocmai il descoperisem si eu de vreo 10 zile,chiar ma gandeam ca o sa-l prezentati si voi.Intr-adevar,chiar am simtit o schimbare in bine.

  • In Ccleaner, in dreptul tabului firefox/mozilla, exista o optiune "compactare baza de date". Stau si ma gandesc...tot cam acelasi lucru face si el ?

    • In Ccleaner, in dreptul tabului firefox/mozilla, exista o optiune “compactare baza de date”. Stau si ma gandesc…tot cam acelasi lucru face si el ?  

      CCleaner sterge, curata, acea "Compact Database" nici decum nu o optimizeaza sau nu o comprima!

  • De mult timp tot caut sa maresc viteza la Firefox.Folosesc si SpeedyFox si FireTune.Am constatat ca problemele apar de la unele addon-uri si am dezactivat sau dezinstalat aceste addon-uri.Am avut perioade cand firefoxul pornea in 15-17 secunde.Acum porneste in 3-4 secunde.Cand SpeedyFox si FireTune nu mai dau rezultate dezinstalez si reinstalez firefoxul,operatii pe care le fac cam la doua luni.Nu stiu sa fie un tutorial despre FireTune si poate ar fi bun si un astfel de videotutorial.

  • Merge parca mai repede, dar nu exista si la opera sau google crome? Iar la bitdefender si norton nu mai faceti si voi un tutorial?

  • Chiar se observă o mai mare ”rapiditate” a browserului :) e foarte ok micul soft însă ce vreau să te rog Adrian dacă se poate să faci o probă la un ad_on mozilla numit Tweak Network Settings și poate merită un tutorial.Eu îl folosesc(desigur cu setările modificate)și sunt destul de mulțumit de el.Baftă!!!

Related Post

This website uses cookies.