Cum pot sa recuperez pozele sterse din contul Facebook ? – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum putem recupera o fotografie stearsa din contul nostru Facebook. Multi utilizatori fac greseala sa foloseasca serviciile sociale ca spatiu de stocare pentru fotografii. Isi urca acolo fotografiile preferate apoi le sterg de pe hard disk in ideia ca le vor gasi acolo tot timpul fara a lua in calcul faptul ca le pot sterge din greseala, pot pierde contul sau se pot afla in locuri fara o conexiune la internet.
Ei bine, daca totusi s-a intamplat sa stergeti o fotografie din contul vostru Facebook, in mod normal Facebook nu ofera posibilitatea recuperarii fotografiilor desi pentru multi nu este o noutate faptul ca fotografiile raman pe serverele Facebook chiar si dupa ce acestea sunt sterse de catre utilizatori. Mi-ar placea ca Facebook sa introduca o optiune gen “recover deleted photos”, “undo deleted photo” sau “restore deleted photo” macar pentru o perioada limitata, sa ti se ofere 10-15 minute la dispozitie in care sa poti restuara o fotografie stearsa.
Daca totusi am sters o fotografie de pe contul Facebook o putem recupera datorita modului in care functioneaza orice browser. Ne vom folosi de cache-ul acestora pentru a accesa datele stocate de browser de-a lungul navigarii noastre pe internet.
Ce inseamna browser cache ?
Un folder in care browserul salveaza temporar diferite fisiere html si imagini pentru a reduce timpul de incarcare a paginilor web si pentru a economisi latimea de sau incarcarea serverului. Browserul salveaza aceste fisiere in folderul cache si atunci cand este nevoie de ele pentru a incarca o pagina, browserul acceseaza aceste fisiere din folderul local denumit cache si le serveste rapid utilizatorului fara a mai fi necesara descarcarea imaginilor de pe serverele ce detin pagina web vizitata. Tocmai de aceea dupa instalarea unui browser navigarea ni se pare putin mai greoaie, avem impresia ca paginile se incarca mai greu insa dupa ceva timp de utilizare a browserului, odata ce browserul isi face cache-ul, acestea se vor incarca foarte rapid.
Stiind ce este si cum functioneaza un Cache ne vom folosi de asta pentru a cauta fotografiile sterse din contul Facebook.
Inainte sa vizionam tutorialul va mai atentionez ca trucul nu va functiona in urmatoarele situatii:
– daca browserul este setat sa sterga cache-ul atunci cand iesim din browser
– daca vizualizarea si stergerea fotografiei s-a facut intr-o sesiune “In Private Browseing (pentru Internet Explorer)”, “Private Browsing (pentru Mozilla Firefox)” sau “Incognito Window (pentru browserul Google Chrome)” In aceste moduri private de navigare, browserele golesc automat cache-ul si cookie-urile la iesirea din browser.
– daca incercarea recuperarii se incearca peste foarte mult timp de la stergerea fotografiei. Cache-ul unui browser este limitat (de la 50 MB pana la 250 MB) si daca fotografia a fost stearsa cu mult timp in urma, cache-ul nou a ajuns sa inlocuiasca cache-ul vechi
In tutorialul video am prezentat cum puteti recupera o fotografie stersa din contul Facebook atat pentru browserul Mozilla Firefox cat si pentru Internet Explorer sau Google Chrome. Desi in tutorialul video am vorbit despre fotografiile din contul Facebook, trucul poate fi aplicat si pentru celelalte retele sociale ca Google Plus, Twitter sau oricare alt site.
Pentru a intelege mai bine fenomenul, va invit sa vizionati un tutorial video mai vechi despre Atentie, pozele de pe Facebook nu pot fi sterse definitiv
Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul pentru a vedea exact cum facem sa recuperam o fotografie stearsa de pe contul Facebook.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro


Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (22)

  • Adrian, poti sa faci un tutorial despre cum sa faci mai performant un LG Optimus One P500 chiar daca bateria o sa se duca repede?

    Sau

    Un tutorial despre noul CM9 dezvoltat de hephappy ...

  • Andrei:
    Adrian, poti safaci un tutorial despre cum sa faci mai performant un LG Optimus One P500 chiar daca bateria o sa se duca repede?

    Sau

    Un tutorial despre noul CM9 dezvoltat de hephappy …

    Nu il mai am. M-am plictisit de el si l-am dat, ma plictisesc repede de gadget-uri si pasionat fiind vreau tot timpul ce e nou. LG Optimus One este un dispozitiv super dar din pacate trebuie sa trecem mai departe. Oricat ai incerca sa faci un procesor de 600 MHz mai bun, nu o sa reusesti, cerintele software cresc insa hardware-ul ramane acelasi.

  • cristi-admin:
    Mai exact in intestinul gros !
    De acolo browserul isi trage cache-ul, exact cum organismul extrage apa din….

    Daca ai vreo 15-20 taburi deschise in browser in mom in care vrei sa recuperezi ceva din cache tre sa ai matze in tine sa gasesti ca in modul prezentat in tutorial:))

  • Sincer am vrut să precizez în ce zonă mai exact dar m-am gândit că deriv de la tutorial și o dau pe biologie.

    cristi-admin:
    Mai exact in intestinul gros !
    De acolo browserul isi trage cache-ul, exact cum organismul extrage apa din….

  • Salut. Vreau sa va informez ca ieri am trimis cererea pentru stergerea contului facebook, iar azi am vazut pe mail ca au incercat sa intre in adresa mea de mail (aveam aceeasi parola la mail ca si a contului facebook). Ati mai patit asa ceva?

    • Pune pe un CD sau pe stick o imagine ISO cu Kaspersky, DrWeb CureIt, Comodo sau orice vrei tu, boot-ezi cu el si devirusezi calculatorul. Imaginile le poti lua de pe Google.

    • Cam off-topic întrebarea ta, dar puteai să dai un search în căsuța de căutare a siteului să vezi dacă găsești ceva. Uite eu am găsit destule tutoriale despre ce ai tu nevoie!

  • Salut baieti,

    Am si eu urmatoarea problema:
    - atunci cand vreau sa trimit un email(new email), cu adresa mea de email in to sau cc primesc un singur email, iar la reply sau forward imi vine un email fara sa fiu adaugat in nicio casuta. Ce as putea sa fac pentru a rezolva aceasta problema?

    Astept cu raspuns.

    Cu respect,
    Marius

  • Salut. Te rog fa si tu un tutorial despre cum sa stergi toate mesajele din arhiva facebook. multumesc.

  • Salut,
    In primul rand multumesc pentru tutorial si vreau sa vin si eu cu cateva mici iedei sa zic asa, de exemplu eu m-am razgandit la cateva min dupa ce am sters poza. Dupa ce am ajuns la lista am apasat Ctrl+f si am tastat data si ora exact cum era scrisa in dreptul fiecarui rezultat in acelasi format si un spatiu intre data si ora inlocuind doar minutul in care aproximam ca am sters poza, dupa care am parcurs toata lista in acelasi timp fiind atent si la dimensiune, care dupa cateva incercari mi-am dat seama ca o poza normala are peste 80 90 de mii de bytes, o alta metoda ar mai fi daca retineti rezolutia imaginii care este trecuta in link la unele imagini. Multa bafta!

Related Post

This website uses cookies.