Cum pornim calculatorul folosind mouse-ul sau tastand o parola pe tastatura – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial o sa invatam impreuna cum putem porni calculatorul folosind doar mouse-ul sau tastatura fara a fi nevoiti sa apasam butonul de Turn On ( Power ). Multi dintre dumneavoastra probabil aveti copii mici care in joaca lor ating fara sa inteleaga ce fac, butonul de restart sau de turn on al pc-ului in timp ce voi lucrati. Evident daca asta se intampla, munca voastra se va pierde daca calculatorul se restarteaza sau se opreste brusc fara sa salvati inainte documentele la care lucrati. Sau poate aveti copii prea dependenti de calculator si doriti sa le limitati accesul la acesta. O puteti face punand o parola si astfel calculatorul va porni doar daca tastati parola corect pe tastatura iar copilul va avea acces la calculator doar atunci cand doriti dumneavoastra. Daca va regasiti in oricare din situatiile mai sus mentionate si doriti sa puneti in aplicare aceste optiuni nu trebuie decat sa urmariti acest tutorial video. Tot ce trebuie sa faceti este sa restartati calculatorul, si sa intrati in BIOS apasand tasta Delete sau Del. Avand in vedere ca un calculator trebuie tinut jos, pe podea, acesta e mult mai aproape si la indemana celor mici, inevitabil se va intampla sa va treziti cu calculatorul restartat in timp ce lucrati ceva si cand va intoarceti din mica pauza, veti avea surpriza ca munca voastra sau documentul la care lucrati nu se mai afla in starea lasata de dumnavoastra si nici softurile pe care le mai aveati deschise nu mai sunt pe desktop, ori conversatia in care erati a disparut. Asadar, daca doriti sa preintampinati astfel de “dezastre” si sa puneti in aplicare aceste optiuni va invit sa vizionam impreuna acest tutorial video.Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..landpc.wordpress.com


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (96)

    • paul: dar daca iti activezi una dintre aceste optiuni, poti sa mai pornesti pc-ul si de la buton?  

      Incearca si o sa vezi, nu o sa sara nimic in aer. acest lucru il poti afla si singur!

    • paul: dar daca iti activezi una dintre aceste optiuni, poti sa mai pornesti pc-ul si de la buton?  

      nu ai auzit ca daca activezi una din cele 2 obtiuni nu mai poti sa il pornesti pc-u de la buton numa din tastatura sau mouse :P Adrian a fost clar ce rost mai avea sa il pornesti de la tastatura cu parola daca mergea si de la buton de la unitate ? :))

    • paul: dar daca iti activezi una dintre aceste optiuni, poti sa mai pornesti pc-ul si de la buton?  

      Da.. desigur..

  • Eu nu am optiunile astea in bios. Am un Laptop Acer Extensa 5640G. Probabil tu ai o versiune de bios mai veche, sau poate eu.

    • Alin: Eu nu am optiunile astea in bios. Am un Laptop Acer Extensa 5640G. Probabil tu ai o versiune de bios mai veche, sau poate eu.  

      E vorba despre Pc-uri Desktop nu despre Laptopuri! Eu personal nu am auzit de laptopuri care sa aiba posibilitatea sa le pornesti prin tastatura sau mouse...

  • De mentionat ca pe mouse wireless nu functioneaza testat si cred ca nici pe mouse USB nu functioneaza, nu am tesatat, merge numai pe mouse normal PS/2

    • MCD: De mentionat ca pe mouse wireless nu functioneaza testat si cred ca nici pe mouse USB nu functioneaza, nu am tesatat, merge numai pe mouse normal PS/2  

      Esti sigur? :)
      Daca aveti mouse si tastatura USB va trebui sa mergeti in BIOS la Integrated Peripherals si sa dati Enable la optiunile: USN Keynoard Support si USB Mouse Support! apoi salvati cu F10.

  • Te salut cu respect Adian. Am incercat si eu pe pc-ul meu sa introduc aceste setari si nu a mers desi obtiunile sun la locul lor in BIOS Am remarcat insa ca in paranteze se afla un S3 - [S3] - atat la tastatura cat si la maus. Nu pricep la ce face referire acel S3 dar am renuntat Am o placa de baza GeForce6100 si sunt multumit de ea .Nu e ceva deosebit insa obtiunile de la power sunt chiar ceva mai numeroase insa n-am insistat sa nu cumva sa-mi prind urechile Oricum e bine venit tutorialul si n-ar fi rau sa mai ne faceti cateva tutoriale legate de obtiunile din bios EU va MULTUMESC pentru tot ceea ce faceti SI MULTA BAFTA !

    • florin: Te salut cu respect Adian. Am incercat si eu pe pc-ul meu sa introduc aceste setari si nu a mers desi obtiunile sun la locul lor in BIOS Am remarcat insa ca in paranteze se afla un S3 – [S3] – atat la tastatura cat si la maus. Nu pricep la ce face referire acel S3 dar am renuntat Am o placa de baza GeForce6100 si sunt multumit de ea .Nu e ceva deosebit insa obtiunile de la power sunt chiar ceva mai numeroase insa n-am insistat sa nu cumva sa-mi prind urechile Oricum e bine venit tutorialul si n-ar fi rau sa mai ne faceti cateva tutoriale legate de obtiunile din bios EU va MULTUMESC pentru tot ceea ce faceti SI MULTA BAFTA !  

      Pe cel despre "cateva explicatii sumare despre BIOS" l-ai vazut? Scrie sus in casuta de cautare din dreapta de pe margina neagra ce am spus in ghilimele, da enter si vei gasi tutorialul!

  • Eu am BIOS asemănător cu al tău (Award din 2007), dar am altfel opțiunile (știam despre el de mai mult timp, dar acum nu mai pot să le folosesc că am kit de tastatura și mouse wireless pe USB și nu le detectează până la pornire). Dar la mine nu există dublu click la mouse...e decât enabled/disabled și dacă activez și prin atingerea/mișcarea mouseului pornește, iar la tastatură mai există și Any Key (orice tastă apăs, pornește).

    • Andrei: salut.mie imi tot apare cand deschid calculatorul ca sa eliberez spati pe c.ce sa fac?  

      Curata PC-ul, priveste tutorialul cu CCleaner. Scrie sus in casuta de cautare din dreapta de pe margina neagra: CCleaner, da enter si vei gasi tutorialul. sau poti cauta si "optimizare windows" dai enter si vei gasi tutoriale despre mai multe softuri ce se ocupa de curatenia si ingrijirea calculatorului tau...

  • daca ni s-a stricat imprimanta o pot duce la reparat sau o arunc???scuze ca intreb asa ceva dar am mare nevoie de ia si nu am multi bani sa imi cumpar una noua!!va rog raspundetimi
    !!mersi!!

Related Post

This website uses cookies.