Cum pornim calculatorul de la distanta cu un telefon Android – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam cum ne putem porni / trezi calculatorul de la distanta folosind smartphone-ul nostru cu sistem de operare Android. Pentru a face asta vom folosi aplicatia PcAutoWaker pe care va trebui sa o instalam in smartphone-ul nostru, aplicatia o gasim gratuit in Android Market.
De ce am vrea sa trezim calculatorul de la distanta?
Pai va propun un mic scenariu. Cum toata lumea doarme cu telefonul la cap sau pe noptiera ce se afla langa pat deci cel mai aproape de noi (unii dorm cu telefonul sub perna) la indemana ne va fi mereu telefonul atunci cand ne trezim dimineata. Unii din noi se dezmeticesc mai greu, mai stau cateva minute in pat pana sa realizeze ca trebuie sa se trezeasca ca sa mearga la servici si poate vrem ca in tot acest timp, in care va trebui sa ne imbracam, sa ne facem rutina de dimineata, calculatorul sa fie gata de lucru in cazul in care mai avem cate ceva de pus la punct sau de bagat ceva la download pentru atunci cand vom veni de la lucru. Ei bine, cat stam noi sa ne imbracam, sa ne spalam, putem porni calculatorul cu o simpla atingere a display-ului smartphone-ului nostru Android si cand suntem gata, calculatorul va fi numai bun de lucru, are toate serviciile pornite, toate softurile vor rula, nu va mai trebui sa stam sa asteptam sa se incarce nu stiu ce soft sau serviciu ce ruleaza odata cu Windowsul. Il pornim din timp pentru a fi gata de lucru la nevoie. Daca stam sa ne gandim putin vom gasi sute de alte motive si avantaje pentru care am vrea sa pornim calculatorul de la distanta folosind telefonul nostru Android.
Pe final va atentionez ca va trebui sa aveti activata in BIOS functia WOL (Wake On Lan) Aceasta poate fi denumita diferit in functie de cum a ales sa o denumeasca fiecare producator al placilor de baza. Deasemenea va trebui sa mergeti in proprietatile placii de retea a calculatorului in tabul Power Management si sa va asigurati ca aveti activate cele 3 optiuni:
– Allow the computer to turn off this device to save power (permite calculatorului sa opreasca acest dispozitiv pentru a salva energie)
– Allow this device to wake the computer (permite acestui dispozitiv sa trezeasca calculatorul)
– Only allow a magic packet to wake the computer (permite doar pachetelor speciale sa trezeasca calculatorul)
Deasemenea va mai trebui sa stim SSID-ul router-ului nostru (numele pe care l-am dat acestuia cand l-am configurat) precum si adresa MAC (Media Acces Control address) a placii de retea aflata in uz pe calculatorul nostru
Acestea fiind spuse va invit sa vizionati tutorialul video pentru a vedea exact cum ne putem trezi calculatorul de la distanta folosind un telefon Android si aplicatia PcAutoWaker pentru acesta.

……………………

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 600 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (54)

  • din curiozitate l-am incercat sa transmit comanda prin internet mobil si nu a functionat(nu am router}bios-ul il am exact ca in videotutorial...astept si alte comentarii de acest gen.

    • bossmaster:
      din curiozitate l-am incercat sa transmit comanda prin internet mobil si nu a functionat(nu am router}bios-ul il am exact ca in videotutorial…astept si alte comentarii de acest gen.

      Aplicatia functioneaza doar daca PC-ul este conectat la un Router Wireless si daca smartphone-ul are net de la acelasi router prin wireless la care este conectat si PC-ul. Tie nu ti-a mers pentru ca trebuie completate toate casutele...tu la SSID ce ai trecut? Ca atare va trebui sa ai un router Wireless.

      In aplicatie ai optiunea sa setezi trezirea PC-ului pe Auto asta insemnand ca atunci cand vei ajunge acasa, de cum ai intrat pe usa si telefonul se conecteaza la reteaua Wireless a casei, va trezi automat PC-ul sau PC-urile daca ai mai multe, astfel incat acestea sa fie gata de lucru cand te vei aseza in fata lor.

  • Am un sistem montat de mine, placa de baza e un ASUS P8H67-V(B3),si nu gasesc acea optiune in BIOS. Daca aveti o idee...
    Multumesc

    • mihai:
      Am un sistem montat de mine, placa de baza e un ASUS P8H67-V(B3),si nu gasesc acea optiune in BIOS. Daca aveti o idee…
      Multumesc

      Colegul meu Cristi are un UEFI BIOS peplaca lui de baza, poate te ajuta el si iti spune cum e denumita optiunea. Am mentionat si in tutorial ca denumirea difera de la producator la producator. Este cel mai probabil ca placa ta de baza sa vina cu aceasta functie activata by default. Ai incercat sa trezesti PC-ul fara sa umbli in BIOS si nu a mers?

      • AdrianGudus: Colegul meu Cristi are un UEFI BIOS peplaca lui de baza, poate te ajuta el si iti spune cum e denumita optiunea. Am mentionat si in tutorial ca denumirea difera de la producator la producator. Este cel mai probabil ca placa ta de baza sa vina cu aceasta functie activata by default. Ai incercat sa trezesti PC-ul fara sa umbli in BIOS si nu a mers?


        Da am incercat si nu a mers. Eu am sa ma documentez si eu dar cand o sa am putin timp ca sunt destul de ocupat acum si daca ma sa gasesc solutia am sa o mentionez aici.

  • Salut! Nu stiu daca pe android sau nu, dar pe symbian sigur merge, este o aplicatie de genu' care poate deschide calculatorul si daca nu se conecteaza de la acelasi router, eu spre exemplu mi-am deschis calculatorul din bucuresti, eu locuind in vaslui! ;)

  • Eu folosesc o alta aplicatie pentru a porni calculatorul dar aplicatia asta nu este numa pentru a porni si stinge calculatoru poti sa si controlezi calculatorul din teleon . Daca doriti sa faceti un tutorial si despre aceasta aplicatie pentru cei care nu stiu de existenta ei ar fi frumos . Aplicatia se numeste GRemotePro-multi remote to PC si o gasiti in market !

  • Adrian ai grija ca daca tie nu iti porneste sa sti ca ai gresit cand ai tastat numele wireless-ului in loc de TP-LiNK_FE7EC8 ai scris FE7C8. Dar cred ca ti-ai dat deja seama :)

  • am gasit pe android market o aplicatie asemanatoare Wol Wake On Lan Wan ai a functionat fara probleme prin internet mobil.setarile sant asemantoare mac-ul placii de retea si ip-ul pc-ului.

  • Ady i am un calculator performant ,aveam Win Xp si aveam ceva la el adik nu mergeau comenzile decat daca lasam deschis TaskMeneger.Am sters Win Xp si am bagat Win 7 aceeasi problema am formatat partitia C inainte de instalare ce ar trebui sa fac? sa formatez tot Hardu
    Spun ca inainte nu aveam problema respective a inceput de cateva zile 10 zile cam asa
    Cum ar trebui sa procedez?

    Multumesc Anticipat

Related Post

This website uses cookies.