Cum personalizam si cum instalam teme pe Windows 7 – tutorial video

A personaliza inseamna a face ca un lucru sa arate asa cum vrei tu, prin personalizarea unui lucru sau de ce nu chiar a unui sistem de operare oamenii isi reflecta personalitatea, personalizam pentru ca dorim ca acel lucru sa ne reprezinte sau sa exprime cat mai bine ceea ce suntem noi.

In acest tutorial am ales sa vorbim despre cum putem personaliza si instala noi teme in sistemul de operare Windows 7. Daca in versiunile de Windows XP sau Vista acest lucru nu era la indemana oricui iar pentru incepatori era un chin pentru ca sistemul de operare nu venea cu foarte multe optiuni pentru a personaliza iata ca Windows 7 a fost putin regandit. Acum noul Windows 7 vine cu o gramada de optiuni pentru al putea personaliza ca sa nu mai spun de sumedenia de teme si gadget-uri ce le puteti descarca de pe http://windows.microsoft.com/en-US/windows/downloads/personalize

Ce optiuni de personalizare avem in sistemul de operare Windows 7 ?

Pai la un simplu click dreapta pe Desktop apoi pe “Personalize” vom accesa o fereastra ce contine 7 teme cu care Windows 7 vine
Avem un buton “Get more themes online” care la un simplu click pe acesta putem descarca o multitudine de teme pentru Windows 7. Din cate se stie Windows XP venea cu doar 3 teme mari si late (Silver, Green, Blue) fara posibilitatea de a mai descarca si alte teme.
Cu un click pe “Windows Color” din fereastra “Personalization” avem posibilitatea sa alegem dintre 16 culori pe care le putem aplica marginii ferestrelor
Bifand sau debifand casuta “Enalbe transparency” putem seta ca marginile ferestrelor sa fie transparente sau nu
Daca dorim putem seta sau regla intensitatea culorilor tragand in stanga sau in dreapta de slider-ul “Color intensity”
Un click pe “Show color mixer” ne va da posibilitatea sa “mixam” si sa ne jucam cu, culorile ferestrelor sau de ce nu sa creem propriile noastre culori pentru acestea.

Acum ca am lamurit ce optiuni de personalizare avem in Windows 7 as dori sa mai adaug ca, putem instala si teme ce nu sunt “dezvoltate” sau facute de cei de la Microsoft. Daca dorim sa instalam o tema facuta de terte persoane lucrurile se complica putin pentru ca, suntem nevoiti sa patch-uim cateva fisiere mai exact cateva .dll-uri (librarii de sistem) cu ajutorul unui utilitar numit Universal Theme Patcher. Acest utilitar ne permite sa patch-uim atat Windows XP cat si Vista sau Windows 7 si ne este foarte util atunci cand temele descarcate de noi contin fisiere shell32.dll personalizate. Fisierul Shell32.dll este un fisier ce contine printre altele indicatii si iconite pe care sistemul de operare le are. Inlocuind acest .dll cu unul modificat putem beneficia de noi iconite pentru hard drive, pentru My computer si asa mai departe. De asemenea este foarte posibil ca noile teme sa vina cu Fonturi pe care le instalam foarte usor prin simplu copy si paste in folderul C:\Windows\Fonts. Acestea fiind spuse eu va las sa urmariti acest tutorial.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

Download pachet teme windows 7

de Adrian Burlugeanu……..landpc.wordpress.com

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (98)

  • As dori si eu un tutorial despre SiSoftware Sandra 2010 se poate ?? Misto tutorial poti sa faci si unu despre iconite :D

  • Ai fost tare cu "injuraturile" :)) . Oricum, bine realizat tutorialul, mie personal nu prea imi place personalizarea asta in sensu ca nu o folosesc, totusi,sunt persoane chiar "inebunite" dupa ea.

  • Adrian daca am xp tot asa fac ? .. si are rost sa pun cateva teme daca am pc mai slab..imi ingreuneaza sistemul ?

    • Adrian daca am xp tot asa fac ? .. si are rost sa pun cateva teme daca am pc mai slab..imi ingreuneaza sistemul ?  

      Da, pentru Windows XP procedezi la fel doar ca, cauti teme pentru Windows XP nu pentru Windows 7. Temele shell nu ingreuneaza sistemul. Temele ce ingreuneaza sunt acele teme care se instaleaza prin anumite softuri gen WindowsBlind, sau care vine in forma de kit gen vista mizer sau vista inspirat, aceste teme instalandu-ti pe langa teme, iconite si servicii ce vor rula tot timpul pentru a se mentine tema sau pentru a activa transparenta in ferestre spre exemplu, diferite dock-uri sau gadget-uri. Recomand cu caldura teme shell cand vine vorba de personalizare, sunt cele mai light si nu iti instaleaza servicii pentru a se mentine tema.

  • foarte tare acest tutorial, mai mult imi plac temele cu windows 7, chiar daca am windows xp.

    • foarte tare acest tutorial, mai mult imi plac temele cu windows 7, chiar daca am windows xp.  

      Poti face ca Windows XP sa arate ca Windows 7, pur si simplu scrieti acolo pe deviantart in casuta de cautare (Search) Windows 7 theme for XP

      • Poti face ca Windows XP sa arate ca Windows 7, pur si simplu scrieti acolo pe deviantart in casuta de cautare (Search) Windows 7 theme for XP  

        MULTUMESC.

  • buna Adrian folosesc un xp dar cum as putea sa fac ca si in windows 7 sti tu atunci cand pui cursorul pe o iconita iti apare cava in juru ei cum as putea sa fac si eu asta?

    • buna Adrian folosesc un xp dar cum as putea sa fac ca si in windows 7 sti tu atunci cand pui cursorul pe o iconita iti apare cava in juru ei cum as putea sa fac si eu asta?  

      Din cate stiu eu acea "chestie" acel border in jurul iconitelor la selectare nu se poate avea in XP. Eu stau si ma minunez cum va vin ideile astea si de unde???? Ce ti sa casunat tie pe acea "margine din jurul iconitelor la selectare"??? chiar asa de important e? Pe mine sincer ma enerveaza nu-mi place deloc. Hai inteleg...vrei o tema de windows 7 pt XP, un cursor, iconite, sau mai stiu eu ce...dar sa vrei O MARGINE care nu te ajuta in nici un fel si nu are nici un fel de importanta? O fi ea personalizare dar nici chiar asa... XP e XP si 7 e 7, poti face sa arate la fel dar niciodata identice, le poti face sa semene insa n-ai cum sa le faci identice pentru ca altfel n-ar mai exista sisteme de operare diferite...ar fi unul si cu multiple configurari de personalizare si cu asta basta.

    • Salut!Vreti sa vedeti o reclama tare facuta de mine pentru videotutorial.ro?
      Uitati-va aici: http://www.youtube.com/watch?v=huLAAUZ4pf0Daca admin Cristi doreste detalii,voi trimite un mail pe adresa lui.
      Multumesc,la revedere.  

      Romeu asta este o super reclama bravo.Chiar ti-a iesit.As vrea sa stiu si eu cum ai facut.

      • Romeo asta este o super reclama bravo.Chiar ti-a iesit.As vrea sa stiu si eu cum ai facut.  

        Nu e chiar asa de simplu,dar pot spune ca am utilizat un soft profesional de editare video care necesita o sumedenie de cunostinte pentru utilizarea lui.

  • bravo mai romeo esti tare , felicitari !! poate faci si tu un videotutorial , cine stie.. Multumim Adrian pentru acest tutorial , o sa incercam noile teme .

  • foarte frumos tutorial,astept tutorialul cu schimbarea icon .Te rog adrian am si eu o intrebare ,cum schimbi bara de jos sa o pui sus ?

    • foarte frumos tutorial,astept tutorialul cu schimbarea icon .Te rog adrian am si eu o intrebare ,cum schimbi bara de jos sa o pui sus ?  

      dai click dreapta pe bara si vezi sa fie debifata "Lock the taskbar" apoi o oeo cu drag & drop si o duci sus sau unde vrei.La XP cel putin asa se face.

      • dai click dreapta pe bara si vezi sa fie debifata “Lock the taskbar” apoi o oeo cu drag & drop si o duci sus sau unde vrei.La XP cel putin asa se face.  

        mersi mult

    • foarte frumos tutorial,astept tutorialul cu schimbarea icon .Te rog adrian am si eu o intrebare ,cum schimbi bara de jos sa o pui sus ?  

      dai click dreapta pe spatiul gol al barei->proprietati->Tasbar location on screen:->Bottom-modifici->Top

Related Post

This website uses cookies.