Cum mutam sistemul de operare Windows de pe hard disk pe un alt HDD sau SSD – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul video de azi vom vorbi despre mutarea unui sistem de operare cu softurile instalate cu tot pe alt hard disk sau de pe hard disk-ul actual pe SSD.
Cand ne luam un hard disk nou sau un SSD, vrem sa-l folosim pentru a oferi computerului o viata noua, o viteza mai buna, un timp de acces mai mic, per total vrem ca PC-ul sa se miste mai bine.
Reinstalarea Windows-ului este o treaba foarte buna insa din pacate dureaza, mai ales setarea tuturor aplicatiilor exact cum le-am avut inainte. Toate amanuntele astea ne mananca timp, de care nu prea dispunem.
Cea mai rapida metoda de mutare a sistemului de operare este prin intermediul unor aplicatii care pot muta tot continutul unui hard disk pe alt dispozitiv de stocare, HDD sau SSD.
Astazi vom folosi Acronis Migrate Easy, o aplicatie pe care o gasim la multi producatori (rebranduita), de exemplu la Intel, aplicatia care face posibila mutarea sistemului de operare sau a datelor de pe un hard disk pe altul se numeste: Intel® Data Migration Software, acesta este tot Acronis Migrate Easy rebranduit pentru Intel. Cei care au cumparat un SSD Intel au acces la soft gratuit.
Exista multe tool-uri pe piata care pot muta datele de pe un hard pe altul, eu va pot recomanda cu incredere Acronis Migrate Easy deoarece l-am folosit de mai multe ori si nu m-a dezamagit niciodata, nu degeaba Intel foloseste acelasi produs.

Download Acronis Migrate Easy

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (57)

  • De multe ori m-am intrebat cum lucreaza acest soft,nu am avut ocazia pana acum sa-l folosesc..Pentru cultura mea acum m-am lamurit.Multumesc.

  • Va salut! Ce SSD mi-ati recomanda ca sa am si eu windows-ul mai rapid si sa porneasca repede?

    • Nu e musai de la eMAG, mai sapa pe net ca sunt si mai ieftine aceleasi produse.Nu SSD-ul ti-l face mai rapid ci configuratia pe care o ai si cum o optimizezi.Eu de exemplu am HDD , booteaza(in 2 sec.) si merge brici pe o configuratie decenta.Placa de baza, memoria si procesorul iti dau vitalitate nu numai un SSD!

  • Salutare! E posibil sa clonezi OS-ul din partitia C si sa-l introduci in Virtual Box? Daca DA, cu ce program? Multam'!

  • Buna ziua!
    Pot sa mut sistemul de operare de pe SSD pe HDD? Vreau sa fac update de firmware si nu stiu cum sa pun windows 7 pe HDD atunci cand il am instalat si pe SSD. Mentionez ca partitia sistem de 100MB apare pe HDD. Multumesc!

  • Vă salut! Pot pune un link cu fișierul media bootabil pe care în mod obișnuit nu dorește să-l genereze ci decât să-l inscripționeze,scutind astfel mulți utilizatori de instalarea softului? Mie mi-a cerut serial pentru instalare.Poate că nu este nevoie deoarece după cum a amintit și Adrian aceleași rezultate se pot obține și cu softurile amintite mai sus,din seria lui Acronis Recovery.

  • Pot pune windows-ul si pe un SSD extern, daca este asa ceva?
    Ati sters pagina care continea codurile de la programele tv pe care le putea deschide direct cu sopcast-ul? Nu o mai gasesc. Era pana nu demult in dreapta sus.
    Unde este tutorialul in care ne invatati cum se securizeaza parola de la gmail prin sms primit pe telefonul mobil. Va multumesc anticipat. O zi placuta.

  • Dacă se poate, vă rog să mă ajutați să mut două harduri, pe o mașină virtuală, instalată pe alt hard. Cele două hdd pe care vreau să le mut conțin unul windows 95 și windows 98 iar mașina virtuală este instalată pe un hdd cu windows XP. Windows-urile vechi sunt pe calculatoare diferite și nu știu cu ce programe aș putea să le clonez, nu cred că programele prezentate in tutoriale lucrează cu și pe sisteme așa vechi. După aceea aș dori să le transform in sisteme virtuale. Problema este că am nevoie de acele sisteme vechi cu tot cu programele instalate acolo, nu este bună opțiunea de descărcare de sisteme virtuale gata făcute. Cu mulțumiri!
    P.S. Accept și alte soluții care duc la același rezultat, adică funcționarea celor 2 sisteme vechi pe un calculator cu win xp.

  • Salut Cristi ai putea sa faciun tutorial despre programul DBAN? As dori sa il folosesc dar nu sunt sigur cum functioneaza.

Related Post

This website uses cookies.