Cum mutam jocurile sau aplicatiile deja instalate intr-o alta partitie, cand nu mai avem spatiu liber pe partia C – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam cum putem muta aplicatiile deja instalate intr-o alta partitie, alta decat partitia cu sistemul de operare. Multi dintre voi probabil mai au inca harduri vechi, cu putin spatiu alocat partitiei C sau desi au un hard de capacitate mare, au alocat partitiei C doar 30-40 GB capacitatea recomandata pentru partitia ce va contine sistemul de operare. In timp, ajungem sa instalam tot felul de aplicatii, jocuri si spatiul liber de pe partitia C va fi insuficient astfel ca la pornirea PC-ului ne va aparea in partea drapta jos a ecranului mesajul “Low disk space”. Ce putem face in astfel de cazuri?
Putem recurge la a incepe sa curatam fisierele temporrare cu ajutorul utilitarului CCleaner despre care avem deja un tutorial, putem defragmenta hard disk-ul. Pentru cine nu stie, tot ce avem pe desktop va ocupa spatiul partitiei C. Putem muta fisierele, filmele, muzica sau ce mai avem pe Desktop pe o alta partitie pentru a facem mai mult spatiu in partitia C. Si daca nici aceste metode nu ne ajuta in “recuperarea” spatiului liber, ce putem face?
Putem trece la dezinstalarea aplicatiilor inutile pe care nu le folosim in mod frecvent cu ajutorul lui Revo Uninstaller sau putem folosi aplicatia Steam Mover pe care am decis sa vi-o prezint in tutorialul de astazi.
Steam Mover ne permite mutarea aplicatiilor sau a jocurilor deja instalate, pe o alta partitie din calculatorul nostru. In urma mutarii acestea raman complet functionale. Cum functioneaza aceasta aplicatie? Practic ne muta folderul ce contine fisierele necesare rularii aplicatiei sau a jocului in locatia aleasa de noi, lasand in locatia originala a folderului doar niste scurtaturi/link-uri catre destinatia sau locatia unde am ales sa le mutam.
Procedand astfel cu aplicatiile si jocurile, mutandu-le locatia, automat vom avea mai mult spatiu liber pe partitia C

NOTA: Inainte sa mutati orice aplicatie sau joc, asigurativa ca acestea nu au servicii care ruleaza si ca sunt oprite.Aplicatia poate fi folosita doar pe sistemele de operare Windows Vista si Windows 7. Nu ne asumam riscul pierderilor de date sau stricaciunile provocate de utilizarea acestei aplicatii. Folosind aceasta aplicatie va asumati intreg riscul impreuna cu consecintele utilizarii acesteia. Sunt unele aplicatii care nu pot fi mutate cu ajutorul acestui soft. Nu exista o lista cu aplicatiile sau jocuri care pot sau nu pot fi mutate, asa ca va sugeram sa testati aplicatia pe virtualBox inainte sa o utilizati. Este foarte posibil sa intampinati probleme la mutarea jocurilor dezvoltate de compania Valve Software. Acesta soft poate muta aplicatii si jocuri doar pe partitii NTFS
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (52)

  • Un tutorial de nota 10: - software foarte util si simplu - explicatie de utilizare scurta si la subiect - calitate video-audio foarte buna - :)

  • Acest program merge doar pe windows vista si windows 7. Eu am windows xp...
    Bun tutorialul

  • misto.....,va multumim.pot sa mut aplicatii sau jocuri care nu miau cerut unde vreau sa salvez,dupa instalare il mut in partitia cea mai libera.

  • Exista un software care sa faci backup la o aplicatie (cu tot cu licenta si setari) ca apoi sa o muti pe alt pc?

  • Salut Adrian,f bun tutorialul,as avea si eu o rugaminte daca se poate,se poate ca unu dintre voi sa faca un tutorial despre cum se fac setarile palcilor video de la ATI pt performante in jocuri(ma refer la ATI CATALYST Control Center)...eu unu am o pocnitoare de la ATI Radeon 9250/256 mb AGP 8x si cam lasa de dorit in jocuri,si eventual o sugestie de upgrade la ea ar fi f bine pe slot AGP,ms pt intelegere,bafta in continuare

  • Felicitari pt. tutorialul.
    Sti cumva o solutie si pentru jocuri sa fie functionale dupa re-instalare de windows?Ca nu toate merg, de exemplu Red Alert 3 cere languge pack si daca nu ma insel trebuie si sa apara in registrii.
    Mersi si la cat mai multe tutoriale

  • Deci tutorialul e foarte bun dar eu as vrea sa stiu daca pute-ti realiza un tutorial cu setarile pentru un router simplu si pentru reteaua romtelecom

    • Mihail: Deci tutorialul e foarte bun dar eu as vrea sa stiu daca pute-ti realiza un tutorial cu setarile pentru un router simplu si pentru reteaua romtelecom  

      Scrie sus in casuta de cautare din dreapta de pe margina neagra: Setarea unui router wireless pentru net de cartier net de la romtelecom si pentru net de la rds, da enter si vei gasi tutorialul

  • Interesant si f.util dar inutil pentru XP. In descriere se precizeaza ca e util in PC-uri mai vechi cu hard mic si partitia C mica.Nu cred ca pe aceste PC-uri are cineva instalat Vista sau 7. Exista ceva similar si pentru XP?????

  • Frumos tutorialul :D apropo ca vb de skipe am observat ca aveai instalat si Trilian Astra pe acolo in C Program Files :D ce zici vei face in viitorul apropiat un tutorial despre trilian astra ? ( viitorul apropiat adica , cat mai repede??? )

Related Post

This website uses cookies.