Cum instalam Windows Vista, 7 sau 8 fara DVD sau stick USB – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum putem instala Windows 7, Windows Vista sau Windows 8 fara sa folosim un DVD sau un stick USB. Ideea acestui tutorial mi-a venit din comentariul unui utilizator care ne-a intrebat pe rubrica de comentarii “cum se instaleaza Windows 7 fara CD/DVD sau stick USB?”
Ei bine se poate si acest lucru dar avem nevoie totusi de o sursa din care sa instalam. Motivele pentru care cineva ar vrea sa instaleze Windows Vista, 7 sau 8 in acest mod sunt ca probabil nu detin unitate optica pentru a folosi un CD/DVD si nu au la indemana nici un stick USB. Metoda mai poate fi folosita cu succes pe laptopurile mici (Netbook-uri) de 10 inchi care nu sunt prevazute cu unitate optica. Mai exact avem nevoie de fisierele pe care le contine un DVD cu Windows 7, aceste fisiere mai pot fi obtinute dintr-o imagine ISO cu Windows 7, Vista sau Windows 8.
Pasul urmator este sa cream o partite primara de minim 5 GB cu MiniTool Partition Wizard Home Edition sau orice alt utilitar care se ocupa de partitionare, ca mai apoi sa copiem toate fisierele obtinute din imaginea ISO cu Windows Vista, 7 sau 8, in partitia primara de 5 GB creata anterior.
De ce nu pot crea o partitie primara?
In cazul in care nu puteti sa mai creati o partitie primara, trebuie sa stiti ca in Windows nu pot exista mai mult de 4 partitii primare. Va trebui sa transformati una din cele 4 partitii primare in logica ca mai apoi sa puteti crea o noua partite primara. Asta o puteti face tot cu ajutorul lui Mini Tool Partition Wizard fara a pierde datele de pe partitia respectiva.
Cum transform o partitie primara intr-o partitie logica?
Ca sa transformati o partitie primara in logica, deschideti Mini Tool Partition Wizard, selectati una din partitiile primare (de preferat nu cea pe care se afla sistemul de operare), faceti click dreapta pe aceasta, mergeti pe Modify si alegeti Set Partition as Logical. Datele pe care le contine deja partitia, nu se vor pierde in urma procesului de setare apartitiei ca logica.
Dupa ce am facut si acest lucru va trebui sa adaugam in boot meniu o intrare pentru fisierul BOOT.WIM care se afla in folderul SOURCES, folder care la randul sau se va afla in Partitia de 5 GB creata anterior, in care am copiat fisierele pe care le contine o imagine ISO cu Windows Vista, 7 sau 8. Acest lucru il vom face folosind EasyBCD
Dupa ce am facut si acest ultim pas, nu ne ramane decat sa restartam sistemul de operare si in boot meniu, inainte sa intram in sistemul de operare, vom avea posibilitatea sa alegem in a boota in sistemul de operare deja existent pe PC sau sa incepe instalarea sistemului de operare Windows Vista, 7 sau 8 pe care tocmai l-am adaugat cu EasyBCD.
ATENTIE: Daca folositi aceasta metoda, cand ajungeti la pasul in care trebuie sa alegeti partitia pe care doriti sa instalati, aveti grija sa nu stergeti sau formatati si partitia de 5 GB pregatita mai sus si pe care se afla fisierele pentru instalarea sistemului de operare. Acestea fiind spuse, va invit sa priviti tutorialul pentru a vedea exact cum putem instala Windows Vista, Windows 7 si Windows 8 fara sa folosim DVD(unitatea optica) sau stick USB bootabil.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro

 

Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (145)

  • E foarte buna metoda...dar apare o intrebare... acesta metoda functioneaza numai daca mai traieste windowsul...daca a murit, trebuie sa gasim alte metode,,,,si intrebare? ce facem daca e mort windowsul? si aplicatile acelea nu pot rula si sa facem dualboot? mai este si alta metoda pentru instalare?

    • Eu am inteles din tutorial, ca prin aceasta metoda iti apare la bootare un meniu, ca sa bootezi normal sau sa instalezi de pe acea partitie. Deci chiar daca a "murit" widowsul poti boota de pe acea partitie si sa instalezi windowsul fara probleme.

  • software3g:
    E foarte buna metoda…dar apare o intrebare… acesta metoda functioneaza numai daca mai traieste windowsul…daca a murit, trebuie sa gasim alte metode,,,,si intrebare? ce facem daca e mort windowsul? si aplicatile acelea nu pot rula si sa facem dualboot? mai este si alta metoda pentru instalare?

    Nu este necesara rularea unei aplicatii. dupa ce faci ce s-a aratat in tutorial, poti dezinstala linistit MiniTool Partition Wizard si EasyBCD insa intrarea in boot meniu pentru Windows-ul adaugat va ramane.

    • si revin la intrebarea mea. daca e mort pc nu pot sa creiez boot meniu.. Deci ce vreau sa zic, ca nu am aticipat ca pc dupa virusul x sau aplicati rau intetionate numai porneste si nu am activat dualboot...ar mai fi o solutie in cazul in care nu am stik, dvd/cd dupa caz???

  • Salut Adrian! Mai este o variantă de instalare Windows direct de pe hdd, fără a face acea partiție de 5GB. Simplu, prin rularea fișierului setup.exe din folderul "sources", sau a aceluiași fișier setup.exe din rădăcina folderului principal de instalare. Am testat acest lucru, personal, cu Windows 8. Desigur, nu formatează partiția unde se instalează, rămânând de sters acel "Windows old".

  • salut daca se sterge partitia aia de 100 de mega pentru sistem si partitia c fara restul partitiilor ,dupa instalare mai apare in boot menu optiunea pentru reinstalarea windowsului sau iara trebue sa editez boot meniul si daca incep asa instalarea va dura mai putin adica va fi mai rapid instalarea ??? tineo tot asa.

  • WINDOWS.OLD se sterge usor cu Disk cleaup

    polferis:
    Salut Adrian! Mai este o variantă de instalare Windows direct de pe hdd, fără a face acea partiție de 5GB. Simplu, prin rularea fișierului setup.exe din folderul “sources”, sau a aceluiași fișier setup.exe din rădăcina folderului principal de instalare. Am testat acest lucru, personal, cu Windows 8. Desigur, nu formatează partiția unde se instalează, rămânând de sters acel “Windows old”.

  • Salut stie cineva daca e posibil de instalat prin placa de retea avind imaginea in alt calculator prin boot lan

Related Post

This website uses cookies.