Cum instalam windows 7 fara partitia ascunsa de 100 MB – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam cum instalam sistemul de operare Windows 7 fara ca acesta sa mai creeze partitia de 100MB. Dupa cum stiti, in momentul instalarii Windowsului 7, acesta ne va crea o partitie de 100MB pe langa partitia C obisnuita. Partitia de 100MB este practic ascunsa si nu va aparea in My Computer insa daca vom da click dreapta pe iconita Computer si vom alege din meniul contextual functia Manage, la Disk Management, o sa observam ca pe langa partitiile obisnuite C, D etc, mai avem si o partitie de 100MB. In aceasta partitie sunt tinute practic fisiere de sistem, fisiere de boot cu ajutorul carora Windows 7 booteaza in momentul pornirii. Daca o sa stergeti partitia de 100MB o sa aveti supriza ca sistemul vostru de operare nu va mai boota. Daca Windows XP si Vista isi puneau fisierele de boot in partitia C, Windows 7 se pare ca este mai incapatanat si isi creaza o partitie separata pentru boot. Mie unul aceasta “procedura” aleasa de cei de la Microsoft mi se pare putin agresiva si pot spune ca ingradeste putin libertatea utilizatorului desi scopul acestei partitii este acela de a accesa mult mai usor fisierele folosite frecvent. Aceasta partitie mai este folosita si de BitLocker in cazul in care dorim sa criptam partitia C. Utilizatorii ce nu au experienta in acest domeniu, nu vor sti sa scape de aceasta partitie de 100MB, partitie care va impedica utilizatorul sa instaleze Windows XP sau Windows Vista. Despre instalarea Windows XP sau instalarea si optimizarea Windows Vista noi avem deja tutoriale.
Si totusi, cu toate politicile Microsoft si cu toate “hotararile” de a face utilizatorii sa ramana cu Windows 7 pe vecie, noi tot am gasit o metoda de a scapa de partitia de 100MB pentru a putea instala orice sistem de operare dorim fie el Windows sau Linux, pentru ca e calculatrul nostru si noi avem dreptul si puterea de decizie sa alegem ce sistem de operare vrem.
Care este avantajul inlaturarii acestei partitii?
Ei bine, vom putea crea un backup mult mai usor ne mai fiind nevoiti sa facem backup si partitiei de 100MB, partitie care va deruta un utilizator simplu la crearea unui backup cu ajutrul unui soft de backup. Vom putea instala, asa cum am spus si mai sus, orice sistem de operare dorim. Vom putea avea multiboot avand posibilitatea sa managriem mult mai usor sistemele de operare si vom putea chiar edita fisierul de boot pentru a seta ordinea si sistemul ce dorim sa fie primul in lista de boot, fisierele de boot fiind acum in partitia C vor putea fi usor accesate si modificate.
Acestea fiind spuse va invit sa urmarim tutorialul video. Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (158)

  • Adriane crede-ma ca absolut niciodata nu mi s-a intamplat sa imi spuna managerul de partitionare al windowsului 7 ca am partitionat cu nustiu ce soft.Eu partitionez cu Parted Magic care are in el tot Gparted si se instaleaza de voie win 7 in el.Iti pot lasa o dovada cu poza partitiilor mele unde nu apare nimic de 100M.Nu neg faptul ca in momentu partitionarii cu win7 isi face si partita aceea de 100M.
    Acesta nu inseamna ca nu se poate intampla si la altii situatia intalnita de tine si tocmai de aceea consider ca metoda prezentata e utila desi eu gasesc si alta solutie.
    Anume:partitionezi cu win7.Dupa, o sa arate intre partitii si partitia de 100M pe care o vei sterge si vei extinde partitia urmatoare peste cei 100M nealocati.Si ...gata.

    • axelluny: Adriane crede-ma ca absolut niciodata nu mi s-a intamplat sa imi spuna managerul de partitionare al windowsului 7 ca am partitionat cu nustiu ce soft.Eu partitionez cu Parted Magic care are in el tot Gparted si se instaleaza de voie win 7 in el.Iti pot lasa o dovada cu poza partitiilor mele unde nu apare nimic de 100M.Nu neg faptul ca in momentu partitionarii cu win7 isi face si partita aceea de 100M.Acesta nu inseamna ca nu se poate intampla si la altii situatia intalnita de tine si tocmai de aceea consider ca metoda prezentata e utila desi eu gasesc si alta solutie.Anume:partitionezi cu win7.Dupa, o sa arate intre partitii si partitia de 100M pe care o vei sterge si vei extinde partitia urmatoare peste cei 100M nealocati.Si …gata.  Citeaza-ma

      Eu ti-am spus cum am partitionat. Am folosit un Ubuntu Live CD, am deschis GParted, am sters partitia C precum si cea de 100MB, am creat o partitie noua pe care am facuto NTFS. Am dat reebot, am bagat DVD-ul cu Windows 7 si cand am ajuns la partitii, am selectat partitia ce o "preparasem" inainte cu GParted si nu mi-a dat voie sa trec mai departe cu instalarea. Mi-a spus ca partitia s fost alocata cu GParted bla bla bla si ca este necesara o formatare si o realocare a acesteia. Deci, nu mi-a mers. Apoi am incercat si cu Acronis Disk Director si am primit acelasi mesaj. Mi-a spus ca e facuta cu Acronis...bla bla. Singura metoda prin care am reusit a fost cea cu formatarea si stergerea partitiei cu un DVD de Windows Vista. Nu stiu cum ai tu hardurile...cum sunt alocate la tine insa mie nu mi-a mers si pace.

      • Adrian-admin:
        Eu ti-am spus cum am partitionat. Am folosit un Ubuntu Live CD, am deschis GParted, am sters partitia C precum si cea de 100MB, am creat o partitie noua pe care am facuto NTFS. Am dat reebot, am bagat DVD-ul cu Windows 7 si cand am ajuns la partitii, am selectat partitia ce o “preparasem” inainte cu GParted si nu mi-a dat voie sa trec mai departe cu instalarea. Mi-a spus ca partitia s fost alocata cu GParted bla bla bla si ca este necesara o formatare si o realocare a acesteia. Deci, nu mi-a mers. Apoi am incercat si cu Acronis Disk Director si am primit acelasi mesaj. Mi-a spus ca e facuta cu Acronis…bla bla. Singura metoda prin care am reusit a fost cea cu formatarea si stergerea partitiei cu un DVD de Windows Vista. Nu stiu cum ai tu hardurile…cum sunt alocate la tine insa mie nu mi-a mers si pace.  

        Am citit textul de deasupra tutorialului, si scuze daca team suparat dar hai sa iti zic dc noi nu prea citim textul, sau cel putin eu, alti nu stiu sigur, dar ma sti: Eu acum vro jumatate de an sau mai mult eram binevoitor si citeam textul si apoi ma uitam la videtutorial si miam dat seama ca de multe ori la tutorialele voastre e cam aceas chesti ce spuneti in tuttorial si in text, fara sa adaugati ceva in plus in text, inca in tutorial se mai faceau paranteze de diferite subiecte IT si am constatat ca sa nu mai pierd timpul citind si sa vad doar tutorialul ca e bai bine cit iti zice cineva cu voce tare decit sa citesti tu in mintea ta! Deci cei de pe rubrica de comentarii sunt deacord cu mine? Asta e motivul meu pt care nu citesc textele..... Imi cer scuze Adrian daca team suparat dar asta e treaba, poate eu gresesc, nu stium, eu team spus motivul..... Numai bine!

        • BGD:
          Am citit textul de deasupra tutorialului, si scuze daca team suparat dar hai sa iti zic dc noi nu prea citim textul, sau cel putin eu, alti nu stiu sigur, dar ma sti: Eu acum vro jumatate de an sau mai mult eram binevoitor si citeam textul si apoi ma uitam la videtutorial si miam dat seama ca de multe ori la tutorialele voastre e cam aceas chesti ce spuneti in tuttorial si in text, fara sa adaugati ceva in plus in text, inca in tutorial se mai faceau paranteze de diferite subiecte IT si am constatat ca sa nu mai pierd timpul citind si sa vad doar tutorialul ca e bai bine cit iti zice cineva cu voce tare decit sa citesti tu in mintea ta! Deci cei de pe rubrica de comentarii sunt deacord cu mine? Asta e motivul meu pt care nu citesc textele….. Imi cer scuze Adrian daca team suparat dar asta e treaba, poate eu gresesc, nu stium, eu team spus motivul….. Numai bine!  

          Am mai citit citeva comentarii de mai sus si vad ca e utila chestia asta, poate ma voi gindi sa pun xp la loc, dar nu stiu ca eu anu trecut pe vremea asta am avut de la un prieten un dvd cu win 7 ultimedi si lam instalat iar dupa vro 2 zile am bagat xp ca nu imi mergea netul de loc, am sunat la rds si au zis ca nu au nici un suport pentru win 7 si am bagt xp fara sa imi dea nicio eroare sau alceva, deci cred ca partita aia de 100 MB nu exista....

  • fain,dar mai e o solutie,pentru cei ce vor sa-si instaleze un win xp si un win 7,prima data instalam windows xp,formatam toate partitiile(partea care nu este partitionata din hard disk va aparea ca si "Unalocated space"),selectati voi cu cata memorie vreti sa faceti partitia noua(daca vreti,si daca aveti ceva nepartitionat din hard disk),scrieti in MB,urmati wizard-ul de instalare si dupa,facetirt si in timpul restartului bagati DVD-ul cu windows 7 si la tabelul cu partitile selectati o partitie,orice partitie(in afara cu cel pe care ii xp-ul)dati next si incepe instalarea,dupa primul restart ar trebui sa apara dual-boot-ul(meniul cu sistemele de operare)la meniu selectati windows 7,nu win xp care e in meniu ca si "Earlier version of windows" si continuati instalarea(trebuie bagat dvd-ul de instalare al lui windows 7)si ati scapat de "blocade nesimtirii al lui Microsoft".

  • Bravo Adrian am vazut eu ca e de la fujitsu dar am vrut sa vad daca zici in tutorial cei cu limbile alea de la instare bun si eu am buisness sp1 si un xp sp2 oem,dar xp din pacate nu merge dar vista merge.Bun tutorialul ca ma enerva la culmea partitia de 100mb nu puteam sa o sterg,bine ca chiar aveam nevoie.Dar apropo la Acronis nu exista separat sa booteze acronis disk director ca iarasi ma supara hirens boot cd ca numai stiu care din ele vers sunt bune ptr sata ahci ca mereu da eroare defapt failed sata nu stiu ce acolo yes sau no si ma enerveaza nu stii daca exista acronis disk director bootabil separat ca eu am cautat dar nu am gasit. :)

  • Bun tutorial.... Dar creste performanta pc-ului facin chestia asta sau pur si simplu se muta acei 100 MB pe C si gata, daca e asa, pai la ce sa ne mai batem capu sa stergem partita, daca nu apare im My Copmuter si nu te incurca cu nimic.....

    • BGD: Bun tutorial…. Dar creste performanta pc-ului facin chestia asta sau pur si simplu se muta acei 100 MB pe C si gata, daca e asa, pai la ce sa ne mai batem capu sa stergem partita, daca nu apare im My Copmuter si nu te incurca cu nimic…..  Citeaza-ma

      Incurca pe viitor. Daca te-ai fi "obosit" sa citesti textul de deasupra tutorialului aflai si unde incurca sau cu ce.

  • eu inainte de a instala win 7 am partitionat cu acronis, si a mers, nu mi-a aparut nici un fel de mesaj

  • Adi, crezi ca bucata aia e facuta aiurea.. ai vazut ce e pe ea ? Intreb si eu ca un nestiutor, cine instaleaza win 7 nu se plange de 100 MB . Eu cred sa mai vedem de ce e asa.. scuze daca am gresit. :)

    • Dragos: Adi, crezi ca bucata aia e facuta aiurea.. ai vazut ce e pe ea ? Intreb si eu ca un nestiutor, cine instaleaza win 7 nu se plange de 100 MB . Eu cred sa mai vedem de ce e asa.. scuze daca am gresit.   Citeaza-ma

      Da, am vazut ce e pe ea (Daca te-ai fi "obosit" sa citesti si tu ca si BGD, textul de deasupra tutorialului ai fi aflat ca am spus ce e pe acea partitie, stiu foarte bine ce e pe ea) insa ce se afla acolo nu e neaparat sa fie intr-o partitie separata de 100MB. Eu am Windows 7 fara acea partitie de 100MB, fisierele care trebuiau sa fie acolo sunt pe C si sistemul de operare, cu toate astea, ruleaza foarte bine si fara nici un fel de problema! Nu faptul ca ne mananca 100MB spatiu si nu nii arata in My Computer e problema ci faptul ca ne incurca la crearea unui backup sau in cazul in care dorim un dual boot sau sa instalam Windows XP ori alt sistem de operare (repet, lucruri specificate in textul de deasupra tutorialului pe care vad ca nici de-al naibi nu-l cititi domle, sa nu care cumva sa cititi Doamne fereste, va pierdeti vederea copii, pai se poate?)

  • Am Win 7,dar acea partitie de 100M nu apare,in Disk Management sunt doar partitiile create de mine,nici cand formatez de pe CD-ul bootabil nu gasesc decat partitiile mele.

    • Dragos: Adi, nu te supara, nu o vad ca o masura necesara.. incurci lumea vad la acest tutorial.  

      Niciodata nu ai de unde sa sti cand sau pe ce calculator iti va fi util acest sfat. Nici mie nu mi s-a intamplat, dar din cate vad, in anumite conditii windows 7 ar putea face gât.

  • Tutorialul e super.Eu am totusi o nelamurire si anume,tu dupa ce ai facut tate trucurile la urma ai obtinut o partitie de 16 si ceva de Go in care spui ca apoi poti sa instalezi windows 7 fara ca el sa mai faca si o partitie de 100MB dar eu intreb daca aceasta partitie vrei so o faci de 50GO ca cam asa e bine sa fie partitia C si in acest caz tot nu va face si partitia de 100MB?
    A doua intrebare e ca tot nu am inteles cu ce deranzeaza aceasta partitie de 100MB?Face ca sistemul sa nu functioneze la parametri normali sau e numai asa un fel de a fi rebel fata de microsoft.Daca aceasta partitie nu ingreuneaza cu nimic ci contra face ca windowsul sa boteze mai rapid atunci ce rost mai are sa facem tot felul de trucuri fara nici un rost.Eu te rog sa nu te superi ca zic asa dar eu si vad ca si alti nu inteleg ce e rau cu aceasta partitie de 100MB care daca socotim e ceva infim.

Related Post

This website uses cookies.