Cum găsești un telefon furat și resetat – aplicații antifurt


Cum găsești un telefon furat și resetat – aplicații antifurt

Pentru ce ne trebuie aplicații antifurt ?

Acum nu trebuie sa ne gîndim doar la furt. E foarte posibil ca destul de des sa uitam sau sa pierdem telefonul, la alergare prin parc, pe o banca, în iarba după un picnic, etc.

Aplicațiile antifurt sunt bune și pentru localizarea telefonului din diverse motive, dar cred ca furtul este principala cauza care ne determina sa instalam astfel de aplicații.

In ziua de azi nu mai mira pe nimeni ca telefoanele pot fi furate, pentru ca acestea au o valoare destul de mare și hoții nu trebuie sa depună un mare efort sa le ia. Cum e acum moda, cu telefonul la spate, de parca este invitat hotul…

Astăzi va voi prezenta doua soluții antifurt. Prima soluție este de la Google și o poate folosi oricine cu cont google activ, și se numește Găsește-mi Dispozitivul; Iar cea de-a doua soluție este ceva mai complexa și se numește Cerberus, care din punctul meu de vedere este cea mai buna soluție antifurt pentru telefoane, de pe piața, deoarece poate rezista și la un reset total al telefonului.

Ce facem după ce ne-a fost furat telefonul ?

Mai corect ar fi sa ne gîndim la ce facem înainte sa ne fie furat telefonul, dar din păcate mintea omului nu funcționează așa. Dacă te gîndești dinainte, ești numit PARANOIC, iar dacă te gîndești după ești numit CĂSCAT.

Este evident ca cea mai buna soluție antifurt ar trebui sa fie implementata înainte ca telefonul sa fie furat, dar și după putem aplica Planul B, încercînd sa localizam telefonul cu serviciul Google care se numește Găsește-mi Dispozitivul.

Serviciul “Găsește-mi Dispozitivul” de la Google

Este un serviciu care iți poate localiza telefonul foarte ușor și nici măcar nu trebuie sa instalezi ceva special. Totul este integrat în sistemul de operare Android.
Acest serviciu este asemănător cu cel de de iPhone sau iPad.
ATENȚIE
Dacă vreți sa folosiți toate funcțiile remote, în caz ca telefonul este furat, trebuie sa aveți activate drepturile de Administrator de dispozitive pentru aplicația “Manager de dispozitive Android”.
In felul asta puteți bloca / reseta telefonul de la distanta.

Aplicația și serviciul Cerberus (rezista la resetarea telefonului)

Soluția Cerberus v-am prezentat-o în urma cu cîțiva ani, dar de atunci aplicația și clientul online au evoluat foarte mult.
Acum, aceasta aplicație este un adevărat spion. In afara faptului ca rezista la reset, dacă injectam aplicația în sistem cu Link2SD, Cerberus poate sa obțină tot felul de informații de pe telefon, atunci cînd acesta se afla în posesia hoțului.

Avantaje Cerberus:

Doua versiuni ale aplicației: Cerberus și System Framework, care este o aplicație deghizata.
Obținere istorie locații
Obținere jurnal apeluri
Obținere lista SMS-uri
Obținere date dispozitiv
Efectuarea de poze
Înregistrare audio
Înregistrare video
Pornire/Oprire wifi
Pornire/Oprire bluetooth
Trimitere date
Ștergere memorie telefon
Ștergere Card SD

ATENȚIE
Ca sa puteți folosi toate funcțiile, trebuie sa activați “Administratori de dispozitiv” pentru Cerberus sau System Framework

Tutoriale similare:
Localizare După Numărul De Telefon fără net prin SMS
Spionaj sau backup pentru call log și sms pe telefoane android
Telefonul, ca și camera de supraveghere, cu Perch

Tutorial video – Cum găsești un telefon furat și resetat – aplicații antifurt



Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (31)

  • Salut.Sunt si eu posesor de Oneplus 3.Am cumparat Cerberus de cand ai prezentat-o data trecuta.Pe atunci aveam Oneplus 1 si aveam root.Atunci ca sa reziste la reset trebuia flash-uit un fisier in TWRP.Acum trebuie instalat numai apk-ul disguised version sau mai trebuie facut ceva pentru a rezista la reset?

    • Instalezi doar apk-ul disguised si-l faci aplicație de sistem cu Link2sd.
      Aplicația Link2sd va injecta aplicația printre aplicațiile sistemului.
      Pentru asta ai nevoie de Root.
      Asta este tot.

      • Mulțumesc. Totuși fă te rog un tutorial. Ce os folosești, Oxygen sau Open Beta?

  • hai cu continuarea tutorialului...in rest,numai cuvinte de lauda ptr ceea ce faceti voi.

  • Salutare. Deci am un Samsung si folosesc Knox. Ca sa beneficiez de ce stie cerberus si in principiu de rezistenta la resetare, trebuie sa fac root? Daca fac root s-a dus knox. :(

  • î in mijlocul cuvantului nu se mai folosește din '93, iar pe alocuri lipsesc diacritice. Nu-mi pasa că-i un blog de tutoriale, măcar nu le folosii daca nu le nimerești :) See the Iron E?

    • De ce nu se mai folosește? Ce, facem discriminare?
      Eu așa am învățat la școală, și m-am chef sa mai fac odată școala. Pe vremuri, la școală, am învățat că doar România, român, etc, se scriu cu â din a.
      ...în altă ordine de idei:
      Când eram mai mic și mai....slab pregatit, abia așteptam să prind pe cineva cu câte o greșală, că să-i arat cat de deștept sunt. De fapt...

      Păstrând proporțiile; Daca Eminescu ar apărea la televizor cu textele lui, toată lumea cred că l-ar corecta și l-ar lua în râs.

      • Bravo!!! Cristi i-ai spus-o. Mai apare cate unu sa corecteze greselile de gramatica dar nu le vede pe ale lui. Pt. Gogu lui "Pecingine" vezi ca si tu ai lipsa diacritice -> pasa (pasă) si mai ai, citestete ce ai scris si le vezi, asa ca taci. In primul rand pe internet cand scrii e important sa intelegi despre ce-i vorba, gramatica fa-o tu in alata parte daca nu-ti place. La mai multe tutoriale baieti! Succes!

      • Felicitari, Cristi ! Ai dat un raspuns de academician.Mai trebuie pusi la punct "lingvistii" astia de ocazie care pun 2 de "i" la folosi.Poate se vor lecui sa mai faca corectari gramaticale intr-un site tehnic.Te salut si iti urez mult succes in continuare.

  • super tutorial Cerberus e bun merge si in timp ce se restarteaza adica a facut 10 sec. filmare camara fata la restart . mai departe 5 euro pe an nu e mult la ce face il mai testez mai e un serviciu Prey ce parere ai de el ? In rest multumesc de tutoriale care sigur ca iti ia tot timpul liber . Cit despre Gogu de mai sus defapt e un fel de DOREL

  • Poti instala orce aplicatie antifurt vrei, dupa resetarea telefonului,pa. In ceea ce priveste Cerberus,ca sa reziste resetarii,trebuie sa rootezi telelfonul,ceea ce putina lume cunoaste sau accepta. Deci ramane o problema in continuare petnru utilizatorii de rand gasirea telefonului pierdut / furat.

  • Fara root, ap,icatia nu va merge?

    si..in legaturacu app " app to sd" , fara root merge? Deoarece nu vreau sa imi pierd garantia la telefon//il am de 7luni...ne arati si cum se face cu app aia?

  • Ma bag si eu ca musca-n lapte dar, la cata alandala e in tara asta nici nu mai e cazul sa te amarasti ca litera Î se scrie cu â din a. Ce ma fac eu acum ca numele meu se scrie cu Î din a si cine i-mi citeste numele nu citeste Potîngă ci Potanga .In alta ordine de idei,daca scriu numele pe un act sau ceva oficial cu Î in loc de  nu este recunocut numele .Zice ca nu sunt eu.Si altceva Cum se scrie SUNT sau SINT. Pe timpul meu se scria cu Î .DECI?

    • Regula "î " din "a" , nu se aplica in cazul numelor la persoane si nici la denumirea localitatilor. Deci,tu trebuie sa-ti srcii numele cu "î " din "i",daca asa a fost initial. :)

  • Salut, prerea mea Cerberus sau alta aplicatie (mai ales platita) nu merita efortul, ai grija de telefon si gata.
    1- cititi conditiile de utilizare---- folosirea aplicatiei de multe ori poate fi considerata abuz de admini si implicit suspendarea contului .experienta vorbeste cu telefonul propriu dovedit cu factura si numar ,mau sunat sa vada sunt eu cel caruia i-au suspendat 2 saptamani contul,, repet folosirea aplicatiei de 2-3 ori pe zi e abuz si suspend cont 2 sapt 1 luna sau definitiv si nu poti sa le faci nimic pt. ca ai semnat conditiile de utilizare.
    2- nu am siguranta ca Cerberus nu ma spioneaza pe mine ca utilizator...( multi au date si pinuri prin telefon, aplicatii Pay ,,,nu dezvolt).
    3- consum urias de resurse si baterie..
    Deci ganditi-va bine inainte de a instala orice aplicatie de tipul acesta, nu recomand

    • Chestia cu intimitatea și siguranță datelor se aplică aproape tuturor aplicațiilor de pe Android și chiar sistemului de operare in sine.
      Facebook
      Twitter
      Instagram
      Whatsapp
      Chrome
      Hangouts
      Skype
      Messenger
      Viber
      Servicii Google Play
      etc
      etc
      Toate aplicațiile și serviciile de la sus, plus multe altele, îți colectează datele "pentru îmbunătățirea experienței".
      Cred că ne-am înhămat la asta înca de când am pornit prima oara un smartphone.

      Acum ce sa facem?

Related Post

This website uses cookies.