Cum facem Windows 7 foarte rapid renuntand la cateva functii si servicii – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial veti gasi cateva sfaturi foarte utile pentru imbunatatirea vitezei de lucru pe Windows 7, dupa cum se stie Windows 7 are destule efecte vizuale, acestea pot ingreuna destul de mult un computer mai slab sau un computer bun cu putina memorie RAM, deasemenea pe fundal in windows 7 ruleaza mai multe functii si servicii de care ne putem dispensa foarte usor, bineinteles fara sa periclitam in vreun fel functionarea corecta a sistemului de operare Windows 7.
Trebuie sa stiti de la inceput ca nu trebuie neaparat sa faceti toate modificarile pe care le-am facut eu in tutorial, puteti selecta doar ce va convine, puteti pastra Aero daca nu va puteti desparti de efecte, puteti pastra Sistem Restore sau UAC, nu trebuie decat sa alegeti setarile corecte pentru voi.
In urma setarilor din tutorial nu vom mai avea Aero pe windows 7 si nici Aero Snap, nu vom mai avea Sistem Restore, UAC, serviciu de indexare, serviciu Windows Search, Media Center etc, cine poate trai fara bling-bling-uri va obtine un computer mult mai rapid, grafica este doar pentru incantarea ochiului, dupa cum ne dam seama, cu timpul majoritatea dintre noi, nici nu mai sesizam prezenta acestor efecte, suntem incantati in primele zile iar dupa aceea ne obisnuim si nu ne mai “gadila” cu nimic ochiul.
Aceste setari sunt foarte utile si gamer-ilor, acestia au nevoie de orice strop de performanta pentru rularea fluenta a jocurilor la un framerate cat mai ridicat, oricum in timp ce rulam un joc nu vedem niciun efect de pe desktop, este doar jocul pe full screen (tot ecranul). De ce sa rulam pe fundal niste servicii sau functii pe care nu le folosim?
Daca va place acest tutorial, daca apreciati performanta pe care o veti obtine in urma acestor modificari, ne puteti scrie pe rubrica de comentarii si noi vom merge mai departe, vom face un tutorial cu toate serviciile din windows 7 ce pot fi dezactivate fara a pune in pericol buna functionare a sistemului de operare, vom porni o cursa pentru obtinerea celui mai rapid Windows 7.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (298)

    • Stefan: Vreau sa faceti si tutorial cu setarile astea si pentru Vista.

      scrie in casuta de cautare : instalarea si optimizarea sistemului de operare windows vista si vei gasi acolo un tutorial de optimizare facut de Andrian,in mare parte se aseamana setariile.Te sfatuiesc sa urmaresti tutorialul deoarece vei fi multumit de ceea ce este prezentat in el.Numai bine.

  • Inca nu am vizionat tutorialul (sunt primul comentator...)dar sunt convins ca ideea este foarte buna. Personal vroiam de mult timp asa ceva. Dle Cristi ati mai aratat si pentru Xp, daca va mai aduceti aminte, in tutorialul despre Nlite, cum si la ce putem renunta. Eu asa am facut si sunt foarte multumit de rezultat.Va multumesc si va doresc numai bine. (acuma trec pe Win7 sa urmaresc tutorialul..!)
    N.D.

  • Foarte bun tutorialul Cristi.Se observa diferenta,exista foarte multe functii de care nici nu ma atingeam si imi pare bine ca am reusit sa scap de ele.Parerea mea este sa continui acele tutoriale despre care spuneai ca le vei face la rugamintea noastra.Multumesc.

  • Mulțumesc! Ar fi bine dacă ai continua cu explicațiile privind serviciile din WIN7.

  • Cristi, te rog sa-mi spui de ce se incarca greu windows 7, adica am un ecran negru aprox.2 min incepand de la steguletul windows pana la "bun venit" si cum o pot remedia.Multumesc si apropo a fost bun tutotialul acesta si astept cel legat cu serviciile din windows 7

    • Costyn07: Cristi, te rog sa-mi spui de ce se incarca greu windows 7, adica am un ecran negru aprox.2 min incepand de la steguletul windows pana la “bun venit” si cum o pot remedia.Multumesc si apropo a fost bun tutotialul acesta si astept cel legat cu serviciile din windows 7

      Costyn07 si mie imi apare aceasta problema dar nu tine decat 30 de sec.(aproximativ) daca gasesti raspunsul la problema te rog dami un comentariu.Mentionez ca am observat aparitia ecranului negru dupa ce am facut ceea ce a facut Cristi in tutorial.Sper sa nu fie o problema grava,la urma urmei nu ma deranjeaza ca se face negru dar imi consuma din timpul de boot.Astept raspuns.

  • Dragi nostri, imi cer scuze pentru decalajul intre sunet si imagine in tutorialul acesta, din pricina setarilor se pare ca a fost afectat softul de captura.

    • cristi-admin: Dragi nostri, imi cer scuze pentru decalajul intre sunet si imagine in tutorialul acesta, din pricina setarilor se pare ca a fost afectat softul de captura.

      Stai linistit.Importanta este esenta tutorialului si faptul ca faceti aceste lucruri extrem de folositoare pentru noi.

  • Am urmărit acest tutorial;Cum facem Windows 7 foarte rapid renuntand la cateva functii si servicii – tutorial videosi mi-a plăcut .Însă rugămitea mea dacă se poate să se facă şi un tutorial şi pentru Windows xp .Dacă este acest tutorial am să îl caut în continuare iar dacă nu vă rugăm să faceţi şi pentru acest windows xp.Vă mulţumim pentru tot ce face-ţi

    • Va promit ca o sa fac tutorial si pentru xp, avem unul insa o sa incerc sa vin si cu alte setari.

  • salut cristi eu am un procesor amd la 1600mhz 2 giga ram si placa video 512 ge force 8500gt si un hard de 1 tera prin mufa sata vreau sa stiu si eu daca trebuie neaparat sa fac aceste modificari ma refer la componentele cere le am eu apropo si in programul asta din window7 de iti da un punctaj mie imi da 3.1 pt ca 3.1 esste cel mai mic puntaj al procesorului meu multumesc pt intelegere si astept raspuns din partea ta bafta in continuare cu site-ul sunteti cei mai tari de pe netul asta plin de toate porcariile altora care se cred destepti si te invata numai la prostii pt ca eu iubesc calculatorul si vreau sa stiu cat mai multe si apropo nu exista tutorial de pe site-ul vostru pe care sa nul fi vizionat cu respect sorinel

Related Post

This website uses cookies.