Cum facem un DVD sau stick USB Boot-abil cu Windows 7 folosind Windows Vista, XP sau 7 – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam cum putem face foarte usor un stick USB sau un DVD bootabil cu Windows 7 avand ca sistem de operare Windows XP, Vista sau 7. Cum toata lumea detine un Netbook sau un Notebook m-am gandit ca acest tutorial ar fi de folos in cazul in care va hotarati sa va instalati Windows 7. Deja CD-urile si DVD-urile au inceput sa fie folosite din ce in ce mai putin, locul acestora fiind luate de stick-urile USB deoarece sunt mai practice, usor de folosit, mult mai portabile si chiar ieftine ca pret. Plus ca Netbook-urile nu au unitate optica pentru a putea folosi un CD sau DVD asa ca putem instala Windows 7 pe acestea folosinfu-ne de un stick USB bootabil cu Windows 7. Microsoft pune la dispozitia utilizatorilor o unealta gratuita numita Windows 7 USB/DVD Download Tool ce ne permite crearea unui stick bootabil sau a unui DVD bootabil cu Windows 7. Urmand un wizard, parcurgand doar 4 pasi si folosind ca sistem de operare orice versiune de Windows, putem face foarte rapid si usor un stick USB sau un DVD bootabil cu Windows 7. Cei ce folosesc ca sistem de operare Windows XP vor fi nevoiti sa instaleze:
Microsoft .NET Framework v2
Microsoft Image Mastering API v2
Windows7-USB-DVD-tool
Aceste tool-uri le puteti descarca de AICI
Daca folositi ca sistem de operare Windows Vista sau Windows 7 nu veti avea nevoie decat de Windows7-USB-DVD-tool
Pentru a face un stick USB bootabil cu Windows 7, capacitatea stick-ului USB trebuie sa fie de minim 4G. Odata ce ati facut stick-ul, il puteti folosi pentru a instala Windows 7, pe orice dispozitiv, fie el Netbook, Notebook sau Desktop PC. Daca nu stiti cum sa bootati de pe un stick USB va invit sa vizionati tutorialul colegului meu Cristi numit Cateva explicatii sumare despre BIOS. Daca doriti sa faceti un stick USB bootabil cu Windows XP, Vista sau 7 printr-o alta metoda, puteti folosi aplicatia WinToFlash despre care colegul meu Cristi a facut un tutorial sau Windows XP pe stick ori metoda folosind CMD-ul (comand prompt)
Acestea fiind spuse, va invit sa urmariti tutorialul video!
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (128)

  • Multumesc Adrian un tutorial foarte folositor si foarte usor de realizat.Sarbatori fericite si tot ce iti doresti:).

  • Adriane, vad ca iti place Dexter :). Oricum bun tutorial, tineti-o tot asa, si bravo Adriane ca ai inceput iar sa faci tutoriale interesante, nu ca si Cristi care de ceva vreme s-a lasat pe tanjeala(fara suparare Cristi, aveai si tu o perioada buna). Oricum in general sunteti tari!!!

  • Salut..foarte folositor acest tutorial..o unelata chiar usor de folosit :).
    Singurul sau dezavantaj este ca se poate folosi exclusiv pentru windows 7..pentru celelate sisteme de operare trebuie sa apelam la alte soltutii.Oricum windows 7 este cel mai bun sistem de operare scos pana in prezent cu un numar redus de bug-uri,desi eu am mai avut mici probleme cu el din cauza anumitor componente.Eu recomand instalarea sa tuturor utilizatorilor care au un calculator care sa permita instalarea acestui OS.

  • buna. am si eu o intrebare va rog frumos la widows 7 inainte de a face acei 4 pasi trebuie sa fac mai intai backup la windows?va multumesc

    • gabicristi81: SuperWebcam

      Nu trebuie sa faci backup la windows, faci backup la stick, dearece se vor sterge toate datele ce le ai tu pe stick.daca crezi ca nu ai date importante pe stick, poti sa nu faci backup, sau daca stick-ul este nou.

    • gabicristi81: Nu trebuie sa faci backup la windows, faci backup la stick, dearece se vor sterge toate datele ce le ai tu pe stick.daca crezi ca nu ai date importante pe stick, poti sa nu faci backup, sau daca stick-ul este nou

      Nu trebuie sa faci backup la windows, faci backup la stick, dearece se vor sterge toate datele ce le ai tu pe stick.daca crezi ca nu ai date importante pe stick, poti sa nu faci backup, sau daca stick-ul este nou

  • Am mai vazut acest ghid si in revista Terra, dar nu l-am inteles de acolo. Ati facut o treaba buna ca ati facut si un tutorial video!

  • Cand faci un USB boot-abil - in Win XP - cu Win 7, nu este mai facil sa folosesti WinToFlash, avand in vedere ca nu mai ai nevoie de celelalte 2 componente aditionale: Microsoft .NET Framework v2 si Microsoft Image Mastering API v2?! Win2Flash despre care, parca aveti si voi un tutorial?!

  • scuzati-ma ca postez aici comentul dar VA ROG FRUMOS FACETI Un tutorial despre antivirusul NORTON internet security 2011
    are multe setarii dracii va rog si cand intru in partitia D imi apare fisierele alea ascunse de ex: RECYCLES sau ceva de genu

  • Salut , vreau si eu daca se poate ce vreau eu : Vreau sa bag in telfon internet dupa pc cu ajutorul unui blueutooth daca se poate asa ceva , ca am cautat pe net tot felul dar numai ptr symbian am gasit , dar ptr astea fara sistem nu gasesc , ma ajutati voi , va rog mult ? :)

Related Post

This website uses cookies.