Cum facem sa functioneze toate softurile mai vechi pe windows 7 – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial voi vorbi despre compatibilitatea programelor pe windows 7, cu totii stim ce nenorocire a fost in momentul lansarii windows vista, toata lumea era innebunita din cauza programelor care nu vroiau sa ruleze pe noul sistem de operare de la microsoft, se pare ca cei de la Microsoft s-au fript cu supa si acum sufla si-n iaurt deoarece ne pun la dispozitie mai multe unelte pentru rezolvarea incompatibilitatilor.

Prima unealta pentru rezolvarea problemelor de compatibilitate a programelor pe windows 7 este Compatibility Trubleshooter, acesta ne ajuta sa rulam programele mai vechi pe noul sistem de operare cu doar cateva click-uri de mouse, optiunea vine instalate cu sistemul de operare, nu treuie sa facem nimic special pentru a o folosii, trebuie decat sa dam click dreapta pe o aplicatie care nu vrea sa mearga si sa o rulam in modul Windows XP service pack 2, daca suntem multumiti de rezultat se poate lansa aplicatia in acest mod de fiecare data.

A doua metoda este ceva mai complexa si necesita si ceva resurse speciale, ma refer la virtualizarea hardware din procesor, daca nu avem asta nu putem rula aceasta metoda care se numeste Windows XP Mode, dupa ce ne dam seama daca avem procesor compatibil trecem la treaba, trebuie sa descarcam doua aplicatii, prima este Windows XP Mode si a doua este Windows Virtual PC, exact aceasta este si ordinea in care trebuie instalate, asta bineanteles daca avem si sistemul de operare compatibil, trebuie sa avem obligatoriu Windows 7 premium sau Windows 7 Ultimate, merge si cu Windows 7 Enterprise ca este identic cu Ultimate, difera doar numele, in caz ca avem windows 7 starter sau premium nu putem folosi aplicatia.

Eu sper sa aveti cat mai putine probleme de compatibilitate in timp ce folositi noul sistem de operare de la Microsoft si anume Windows 7, chiar daca mai seamana cu vista pe ici pe colo, nu este deloc vista, folositi-l cu incredere.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !

Vizionare placuta !

de Cismaru Cristian

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (183)

  • Foarte frumos. Ce ma mai enervam la vista cand nu puteam sa instalez anumite programe. oricum vista nu a rezistat la mine mai mult de 3 zile. tot xp-ul e mama lor(parerea mea)
    Felicitari pentru acest tutorial, foarte frumos realizat, ca intotdeauna de altfel.

  • dar cum fac sa imi vada jocurile pe tot ecranul ? dar mai multe.Eu am un laptop acer aspire 5538 si l lamluat cu windows 7 instalat daca sti ceva zimi te rog...

    Multumesc!!

  • cristi am si eu o intrebare pentru tn cum imi instalez si eu place de retea pe windows 7 ???? contacteazama pe id stfean_spintecatorul2000 multumesc

  • Foarte misto, dar la mine imi apare ca nu e activa virtualizarea si nu gasesc in bios-ul meu de la laptop {sony vaio} de unde sa activez virtualizarea.

  • Pot sa testez pe XP acel tool care verifica daca pc-ul poate rula xp mode?
    Sau trebuie win 7 instalat si abia apoi sa vad daca suporta xp mode?

    • Alin: Pot sa testez pe XP acel tool care verifica daca pc-ul poaterula xp mode?
      Sau trebuie win 7 instalat si abia apoi sa vad daca suporta xp mode?  

      Te tine cineva de mana sa nu incerci? Tre sa intrebati la fiecare click daca sa-l dai sau nu? Iti garantez ca nu o sa-ti sara pc-ul in aer daca o sa incerci!!!

    • Alin: Pot sa testez pe XP acel tool care verifica daca pc-ul poate rula xp mode?Sau trebuie win 7 instalat si abia apoi sa vad daca suporta xp mode?  (Citeaza-ma)

      incearca dar o sa iti dea eroare am incercat si eu

    • Alin: Pot sa testez pe XP acel tool care verifica daca pc-ul poaterula xp mode?
      Sau trebuie win 7 instalat si abia apoi sa vad daca suporta xp mode?  

      esti tare!!

  • Pe acel xp ii pot pune Wallpaper si sa-l personalizez cum vreau eu ?
    Si programele ruleaza corect editare video convertire etc.?

    • Aby: Pe acel xp ii pot pune Wallpaper si sa-l personalizez cum vreau eu ?
      Si programele ruleaza corect editare video convertire etc.?  

      Ia ghici merge? De ce nu te-ai uitat la tutorial pana la capat? si daca te-ai uitat de ce nu ai fost atent? Daca sa spus in tutorial FOARTE CLAR ca este un XP PE BUNE SI IN TOATA REGULA cum dumnezeu sau de ce dumnezeu mai pui astfel de intrebari? Merge sa faci orice pe el asta in limita resurselor pe care le are PC-ul tau. Inchipuieti ca acum sunt 2 sisteme pe acelasi PC practic pc-ul tau tre sa aiba resurse tapene (ram, procesor bun, placa video buna) sa poti rula orice vrei tu pe acel windows xp virtualizat

    • stefbabanu: cristi imi poti raspude la intrebare??  

      Iti instalezi everest ca sa vezi ce placa de baza ai (vezi ca este tutorial despre everest, il gasesti scriind everest sus in casuta "cauta pe videotutorial.ro..." din dreapta si dand enter) apoi daca stii modelul placii de baza te duci frumos pe google si scrii asus daca ai placa de baza asus, sau gigabyte daca ai placa de baza gigabyte sau msi daca ai placa de baza msi si tot asa. Odata ajuns pe siteul producatorului te duci pe suport&downloads...sau pe suport o sa ai niste campuri de completat, unde va trebui sa alegi modelul placii tale de baza, si o sa-ti dea toate driverele si audio si de retea si tot ce vrei...asta daca le are bine inteles. Nu te poate nimeni ajuta cu instalarea driverelor!!! Tu stii ce placa ai si ce driver ai tu stii ce faci pe pc-ul tau, noi nu avem de unde sa stim. Daca ai driverul deja dublu click pe el si urmezi wizardul...dai click pe next, next apoi finish ce e asa mare greutate?

Related Post

This website uses cookies.