Cum facem meniul start din Windows 8 ca in Windows 7, dezactivare meniu Ribbon si interfata Metro UI – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre Windows 8. Mai exact o sa vedem cum aducem meniul Start din Windows 7 in Windows 8. Asa cum bine stiti, in Windows 8 nu mai avem o interfata foarte functionala pentru meniul Start, la click-ul pe acesta nu obtinem decat comutarea intre interfata Metro UI si Desktop / Computer cu meniurile de tip Ribbon. Nu mai avem All Programs asa cum se intampla in Windows 7, nu mai avem Run, cmd si alte aplicatii ale sistemului ce le puteam accesa dand click pe meniul Start.
Din noul buton/meniu Start ce se gaseste in Windows 8, daca tinem cursorul mouse-ului pe acesta, avem functiile:
Search: cu ajutorul caruia putem cauta orice in sistemul de operare
Share: ce ne faciliteaza accesul la softurile pentru serviciile sociale si ne permite sa postam pe acestea.
Devices: ce ne faciliteaza accesul la diferite dispozitive conectate la calculator sau comutarea rapida intre display-uri in cazul in care avem doua monitoare conectate la acelasi calculator
Settings: ne ofera accesul pentru zona de notificari a retelei, sunetului, butonului de Restart, Shut down, Sleep, butonul ce activeaza sau dezactiveaza notificarile sistemului, butonul ce ne permite schimbarea limbii pentru tastatura si a ajustarii luminozitatii display-ului.
Cu toate ca meniul Start al interfetei Metro UI este destul de intuitiv si util, multi dintre voi preferati meniul Start din Windows 7. Eu personal ma asteptam ca atunci cand esti in interfata Desktop cu meniurile de tip Ribbon, butonul Start sa fie si el tot in modul clasic ca si in Windows 7.
Daca nici voi nu indragiti noul buton Start din Windows 8 Developer Preview si doriti clasicul meniu Start, in acest tutorial o sa vedem exact care sunt pasii pentru a readuce meniul Start din Windows 7 in Windows 8

ATENTIE: facand ce s-a prezentat in tutorial, dupa restartul calculatorului, nu veti mai avea meniul Metro UI si nici meniurile de tip Ribbon pentru Windows Explorer!

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (83)

    • Nu mai merge cum ai explicat. Ultima comanda nu se regaseste in acel panou. Eu am reusit cu :iobit:. este tutorial facut de altcineva.

  • Nu prea imi place windows 8 poate pentru ca nu e finalizat,sau poate pentru ca mi se pare ca mai mult pt tableta....orice ar fi deocamdata raman la 7! :D

  • Super tutorial ... sa sa faceti cat mai multe despre windows 8.

    am si eu o intrebare . Cum schimb poza de la user ? sincer nu am gasit

    • Paul-TL:
      Super tutorial … sa sa faceti cat mai multe despre windows 8.

      am si eu o intrebare .Cum schimb poza de la user ? sincer nu am gasit

      pune o poza sau mai multe in My pictures...dai pe start...pe poza user din dreapta sus....change user tile ...browse...go up...my picture si gata sau Control Panel...si la fel!

    • Paul-TL:
      Super tutorial … sa sa faceti cat mai multe despre windows 8.

      am si eu o intrebare .Cum schimb poza de la user ? sincer nu am gasit

      Din Control panel.Il accesezi din Metro,mergi pe prima optiune ,alegi tile,group by si mai departe te descurci.

    • faravirusi: Citeaza

      Culoarea albastra e deranjanta pentru ochi, daca era cu rosu asemanator celui vechi este mai bine si mai placut ochiului. Dar poate ne obijnuim cu noua culoare :)

    • faravirusi:
      nu judec pe nimeni, dar noul player al tutoriale este jalnic frate…

      Argumente ai? sau pur si simplu nu-ti place tie culoare si asta e tot?
      eu zic sa te mai gandesti si sa privesti si altfel noul player, hai sa nu ne mai gandim doar la noi sau la ce ne place noua ci si la ceilalti. Ce vreau sa spun cu asta?
      Noul player, dupa cum ai observat are o bara de progres mai groasa si asta pentru persoanele cu tablete sau smartphone-uri
      Vechiul player impiedica foarte mult si nu ajuta deloc utilizatorul cand dorea sa deruleze datorita "barei" de progres foarte subtiri, nimereau cu greu sa dai tap exact in punctul care te interesa si tot datorita "barei" de progres subtiri, chiar daca atingeai display-ul, actiunea de derulare nu se petrecea pentru ca "raza" de atingere era mica si trebuia sa te bunchinesti sa nimeresti bara de progres si sa aiba totodata si efect (sa deruleze pana acolo unde puneai degetul) acolo unde atingeai
      Acest site nu iti este dedicat doar tie.
      Statisticile noastre arata ca site-ul nostru este din ce in ce mai vizitat de pe dispozitive mobile. Oare pentru ei nu trebuie sa facem nimic? nu trebuie luati in considerare?
      Daca problema ta cu privire la noul player este doar culoarea, atunci iertat sa-mi fie dar asta e un moft prostesc. N-ai argumentat deloc de ce nu-ti place, de ce nu e bun si cu ce te incurca pe tine noul player.

    • faravirusi:
      nu judec pe nimeni, dar noul player al tutoriale este jalnic frate…

      Nici eu nu judec pe nimeni dar daca tot esti nemultumit de player, nu crezi ca ar fi cazul sa argumentezi ? Ce anume nu este in regula ?

      O fi prea complicat de utilizat ? :)
      O avea prea multe functii care deruteaza utilizatorul ? :)
      Consuma prea multe resurse ? Se vede sacadat ? :)

      Evident sunt ironic, din punctul meu de vedere playerul mi se pare in regula: usor de utilizat; simplu (doar cu functiile necesare- setarea volumului, bara de progres si functia full screen); tutorialele se vad bine chiar si pe o configuratie slaba. Asa ca...nu inteleg de ce e asa jalnic.

      La aspect mi se pare ok...nu sunt webdesigner sa imi dau cu parerea :)

    • faravirusi:
      nu judec pe nimeni, dar noul player al tutoriale este jalnic frate…

      Nu suntem contra paprerilor dar atunci cand acestea vin nefondate, neargumentate, sunt egale cu zero!

    • faravirusi:
      nu judec pe nimeni, dar noul player al tutoriale este jalnic frate…

      Tu ce-ai facut in viata inafara de critica din asta ieftina? Dupa parerea mea criticii sunt cei mai mici oameni caci nu sunt instare sa faca nimic dar ca sa nu se observe nepriceperea lor dau cu gura in p**da masii, asa cum faci si tu.

    • faravirusi:
      nu judec pe nimeni, dar noul player al tutoriale este jalnic frate…

      Esti un dob...oc!Nu-ti place? Nu te obliga nimeni fratioare sa vizitezi acest sait.Se pare ca stai cam prost si la capitolul cultura generala si inca nu ai aflat ca "o carte nu se judeca dupa coperti"(ci dupa continut,asta ca sa nu cumva sa-ti arzi cei catva neuroni rataciti prin cap incercand sa afli ce am vru sa spun).

      • max67: Esti un dob…oc!Nu-ti place? Nu te obliga nimeni fratioare sa vizitezi acest sait.Se pare ca stai cam prost si la capitolul cultura generala si inca nu ai aflat ca “o carte nu se judeca dupa coperti”(ci dupa continut,asta ca sa nu cumva sa-ti arzi cei catva neuroni rataciti prin cap incercand sa afli ce am vru sa spun).

        Si-a exprimat si el parerea. Nu trebuie sa fi asa obraznic.

        • Alex: Si-a exprimat si el parerea. Nu trebuie sa fi asa obraznic.

          Ai dreptate!Cred ca m-am cam aprins.Dar m-am saturat de genul acesta de oameni care desi nu fac nimic constructiv,nu creeaza nimic,critica de dragul de a critica.sunt de parere ca atunci cand nu ai nimic de spus e mai bine sa taci din gura ,sa-ti vezi de treaba si sa-i lasi pe cei care muncesc sa-si faca treaba lor.

  • Pentru faravirusi:
    N-ai facut decat sa ne arati egoismul tau fata de comunitatea si utilizatorii videotutorial.ro
    Iti multumim frumos pentru tutorialele care le facem
    Iti multumim frumos ca ne "respecti munca"
    Iti multumim ca esti ignorant, radical, taios in comentarii si ca nu ai auzt de diplomatie
    Iti multumim si te mai asteptam pe site cu comentarii cel putin la fel de infipte si dulci.

    • AdrianGudus:
      Pentru faravirusi:
      N-ai facut decat sa ne arati egoismul tau fata de comunitatea si utilizatorii videotutorial.ro
      Iti multumim frumos pentru tutorialele care le facem
      Iti multumim frumos ca ne “respecti munca”
      Iti multumim ca esti ignorant, radical, taios in comentarii si ca nu ai auzt de diplomatie
      Iti multumim si te mai asteptam pe site cu comentarii cel putin la fel de infipte si dulci.


      in primul rand nu am zis ca e "rau playerul" si nici ca "nu imi place culoarea" Miam spus doar parerea si punct.

  • Interesant, dar cred ca fara metro ui windows 8 nu mai e windows 8 si nu isi mai are rostul. Apropo de metro ui...cum schimbi wallpaper-ul ala verde default?

  • Adrian imi spui si mie te rog frumos de unde provine tziuitul de pe fundalul tutorialului ? Sincer e enervant :D.

    • senckyz:
      Adrian imi spui si mie te rog frumos de unde provine tziuitul de pe fundalul tutorialului ? Sincer e enervant .

      Daca vreti tutoriale despre windows 8, va trebui sa il suportati. Acelasi microfon folosit pe Windows 7 nu se aude astfel. De vina este sistemul de operare ce nu are o compatibilitate foarte buna cu driverele pentru sunet.

    • senckyz:
      Adrian imi spui si mie te rog frumos de unde provine tziuitul de pe fundalul tutorialului ? Sincer e enervant .

      sincer chiar pot sa te ajut ,tiuitul este de la microfonul tau care intra intr-un fenomen numit ,,microfonie'' cu incintele acustice ( BOXELE ,nu alea cu silicon!) ...intra in setarile audio si regleaza volumul microfonului

Related Post

This website uses cookies.