Cum facem aplicatii portabile din softuri cu ajutorul lui Cameyo – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video o sa invatam cum putem face aplicatii portabile pe care mai apoi le putem pune pe un stick USB sau hard disk extern dupa care vom putea sa le rulam pe orice calculator, asta fara a face nici o modificare asupra sistemului de operare in care acestea vor rula.
Softul care ne permite sa creem aplicatii portabile se numeste Cameyo.
Cum functioneaza acesta?
Softul cameyo trebuie pornit inainte de a incepe instalarea aplicatiei pe care noi dorim sa o facem portabila. Cand rulam Cameyo, acesta face un snapshot asupra starii sistemului de operare, asupra registry-lor si fisierelor, si dupa instalarea aplicatiei acesta compara schimbarile intervenite in sistem cu snapshot-ul realizat inainte sa instalam aplicatia astfel copiind intr-un pachet fisierele necesare rularii aplicatiei si oferindu-ne spre final un singur fisier executabil cu iconita aplicatiei pe care am instalat-o. Fisierul executabil rezultat poate fi pus pe orice hard disk extern sau nu, insa cel mai bine pe un stick USB pentru a fi rulat super rapid pe orice sistem de operare Windows.
Pentru cei ce doresc softuri gata facute pentru rularea de pe stick, puteti folosi PortableApps la care noi avem un tutorial realizat cu ceva vreme in urma:
Tutorial Portable Apps
Acestea fiind spuse va invit sa urmarim tutorialul video!
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (67)

  • Foarte interesant, acum nu o sa mai port in stick, instalurile de la softuri, doar portable. :)

  • Felicitari, un program binevenit.
    Ar fi binevenit si un program cu care se poate integra service pack in microsoft office, si serialu si datele personale, ca sa nu fie nevoie la fiecare instalare sa le introducem si sa instalam service pack.
    Mult succes in continuare

  • Bun soft,mai ales ca e free,dar grija mare cu el pt aplicatii mai mari de 600 MB. Mie mi-a dat mesaj cu aceasta limitare. Am incercat sa virtualizez Photoshop cs5 si m-a atentionat.
    Voie buna

  • Foarte interesant si util soft-ul, am sa il incerc si eu sa imi creez niste programe portabile.

  • Da interesant, dar Cameyo au ales o metoda originala dar cam incurcata, era mai simplu pe metotda clasica gen un wizard care sa ne ceara kitul de instalare si sa faca din el o aplicatie portabila! Gen cum era un primul tutorial cu aplicatii portabile facut de Cristi! Oricum bun tutorial, tineti-o tot asa!

    • BGD: Da interesant, dar Cameyo au ales o metoda originala dar cam incurcata, era mai simplu pe metotda clasica gen un wizard care sa ne ceara kitul de instalare si sa faca din el o aplicatie portabila! Gen cum era un primul tutorial cu aplicatii portabile facut de Cristi! Oricum bun tutorial, tineti-o tot asa!  

      Daca ai fi fost atent la tutorial ai fi auzit si vazut care sunt avantajele acestui Cameyo. Acesta salveaza setarile care le faci aplicatiei si iti da aplicatia portabila, aplicatie ce isi va pastra setarile pe care le-ai facut tu pe orice pc...
      Daca ar fi facut aplicatia portabila prin browse dupa kit, nu ar mai fi fost capabil de acest lucru, trebuia de fiecare data cand lansai o aplicatie mai sensibila/speciala, sa stai sa o configurezi setezi, etc

Related Post

This website uses cookies.