Cum dezactivam definitiv interfata Metro UI din Windows 8 – tutorial video

Salutare prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre un subiect cerut de foarte multi utilizatori ai sistemului de operare Windows 8. Mai exact o sa vedem cum putem dezactiva definitiv (dar nu si irevocabil) interfata Metro UI sau Modern UI din sistemul de operare Windows 8.
Pentru a face acest lucru ne vom folosi bineinteles de un soft numit Ex7forW8 sau Explorer7forWindows8. Inainte sa ne apucam de treaba mai trebuie sa mentionez ca veti avea nevoie de un DVD cu Windows 7 sau de o imagine ISO cu Windows 7 caci aplicatia Ex7forWin8 va trebui sa extraga cateva fisiere ca sa poata folosi shell-ul Windows 7 in locul celui folosit de Windows 8. Imaginea ISO sau DVD-ul cu Windows 7 trebuie sa fie pe 32 biti daca doriti sa dezactivati Metro UI dintr-un Windows 8 pe 32 biti sau 64 biti daca dezactivati interfata Metro UI dintr-un Windows 8 pe 64 biti.
Ce vom obtine dupa utilizarea Ex7forW8?
– Metro UI nu se va mai incarca in memoria RAM
– Interfata Metro UI si aplicatiile Metro UI nu vor mai fi disponibile
– nu vom mai avea meniurile de tip toast cu “You have new program to handle this…” si asocierea fisierelor va trebui facuta manual din meniul contextual sau Default programs din Control Panel
– Nu vom mai avea suport pentru taskbar pe toate monitoarele in cazul in care aveti atasate mai mult de un singur monitor la PC
– XMenu (Windows + X) si posibilitatea de a face un screenshot rapid prin apasarea combinatei de taste Windows + Print Screen SysRq, nu vor mai functiona.
– La pornirea PC-ului, sitemul de operare va intra direct in interfata Desktop.
– In taskbar, coltul din stanga jos vom avea amplasat butonul Start asa cum il stim din Windows 7.
Cu alte cuvinte, daca va place stabilitatea, rapiditatea si fiabilitatea sistemului de operare Windows 8 dar nu doriti sa folositi interfata Metro UI sau Modern UI atunci Explorer7forWindows8 este tot ce va trebuie. Acestea fiind spuse, va invit sa priviti tutorialul pentru a vedea exact cum folosim Ex7forW8 pentru a readuce meniul Start din Windows 7 in Windows 8 si cum scapam de controversata interfata Metro UI.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (59)

  • E buna aceasta aplicatie dar e cam complicat sa faci atatea manevre si sa mai ai nevoie si de Windows 7.Eu va propun sa mergeti pe urmatorul site http://www.iobit.com si sa descarcati 2 aplicatii mici care pot sa aduca butonul start din windows 7 si sa "ascunda" metroUI.Adica windows 8 sa porneasca la fel ca windows 7 fara interfata metro.Aceste aplicatii sunt:
    StartMenu8(pentru butonul start) si WinMetro.

  • salut.....foarte bun tutorialul,adrian........eram sigur ca nu te lasi.....si vei scoate intefata metro:)),ms inca o data ,bye

  • Salutare videotutorial am si eu o problema cu windows 8. Partitia mea C are 50 GB. Am instalat windowsul frumos ieri am pus drivere tot ce trebuie si in final am lasat peste noapte pc-ul aprins pt a uploada ceva pe un site. Inainte sa ma pun la somn am verificat partitia si aveam 31GB free. Dimineata cand am revenit am ajuns la 28GB Free, am verificat fisierele temporare cu ccleaner si sunt doar 300 mb deci restul unde e? Downloadeaza windowsul updateuri care ocupa asa mult? Acum cateva luni am instalat pt prima data win8... totul ok dar dupa cateva luni de uzura am ajuns la 0bytes in C. Aceasta problema nu o am pe win7.

  • Fanibu:
    E buna aceasta aplicatie dar e cam complicat sa faci atatea manevre si sa mai ai nevoie si de Windows 7.Eu va propun sa mergeti pe urmatorul site si sa descarcati 2 aplicatii mici care pot sa aduca butonul start din windows 7 si sa “ascunda” metroUI.Adica windows 8 sa porneasca la fel ca windows 7 fara interfata metro.Aceste aplicatii sunt:
    StartMenu8(pentru butonul start) si WinMetro.

    Menirea lui WinMetro este sa ofere posibilitatea utilizatorilor de Windows XP, Vista si 7 sa foloseasca si ei Metro UI si nicidecum sa ascunda sau sa dezactiveze Metro UI din Windows 8. nici macar nu poate fi instalat pe Windows 8 acest WinMetro.
    Am spus clar in textul tutorialului si in tutorial ca Ex7forW8 nu ascunde ci dezactiveaza interfata Metro definitiv, aceasta nu mai este incarcata in memoria RAM, nu mai consuma resurse!
    Nu vad de ce as folosi 2 aplicatii cand pot folosi una singura care le fae pe ambele.
    Imagine ISO cu Windows 7 se gaseste pe toate drumurile. chiar Microsoft ofera spre download gratuit si legal asa ceva, vorbesc desigur despre Windows 7 Enterprise. Deci, nu vad unde e problema.

  • Si tot pentru Fanibu, daca vrei doar sa ascunzi Metro UI si la pornirea sistemului de operare sa fii aruncat direct in interfata Desktop, avem deja tutorial si pe aceasta tema si ce sa vezi, fara sa folosesti softuri aditionale! Totusi, a dezactiva nu e tot una cu a ascunde. Tutorialul despre care vorbesc poate fi gasit cu termenii "Cum setam Windows 8 sa deschida singur interfata Desktop la pornire" scrisi in casuta CAUTA din sidebar dreapta sus.

  • eu nu inteleg dc nu instalati direct windows 7... mai mult de 30 minute nu pierdeti sa treceti la windows 7 si nu pierdeti decat ce se afla in partitia C...

  • Prieteni sa lansat IObit StartMenu8,100%gratuita,customizabila,are interfata in limba Romana si multe altele.
    Instalati-o si o sa aveti butonul din Windows 7 si aceasi configuratie a programelor cand dati click pe el iar pe derapta ecranulul aveti ascunsa interfata metro .Doar duci cursorul mausului acolo si apare.2 in 1.Mai misto ca Windows 7.Va pun linkuri sa-l descarcati:
    http://majorgeeks.com/StartMenu8_d7934.html
    sau
    http://www.neowin.net/news/iobit-startmenu8-v10121
    sau
    http://gratuitro.blogspot.ro/2013/01/iobit-startmenu8-100-final.html

  • George:
    eu nu inteleg dc nu instalati direct windows 7… mai mult de 30 minute nu pierdeti sa treceti la windows 7 si nu pierdeti decat ce se afla in partitia C…

    Pentru ca nudorim Windows 7 ca se misca prost, mai prost decat 8!!!!! 8-ulse misca foarte bune.! Si de aceea mie personal nu imi place deloc porcaria asta de METRO UI. Mi-ar fi placut doar daca aveam tableta nu PC.

    • Să știi că-ți înțeleg supărarea .. Dar lasă că poate cu ajutorul lui dumnezeu iți vei cumpăra și tu un calculator bun .. Pe rășnița ta de calculator care o ai acuma ... cu siguranță că iți va merge aiurea cam ori ce windows ... dar să ști că tristețea ta este justificată . Cănd a apărut windows 8 eram disperat să-mi instalez și eu windowsul , fiindcă aveam eu presimțirea că este un windows bun și uite că chiar este ! Spre durerea multora .. windows 8 este un windows bun . Dar iți trebuie să ai și o placă video bună chiar două , un processor bun chiar foarte bun , un SSD ... și să vezi ce bine îți rulează atunci windows 8 . Și dacă vrei un system de operare poți trece pe ceva de la Linux .. am înțeles că ar fii bun .. îl laudă cam toată lumea ( deși eu cănd aud că ceva este lăudat prea tare deja încep să am dubii cu privire la acel produs :::))) Nu mai fii trist ... lasă că într-o zii .. vei avea și tu un calculator bun si veii fi șî tu mulțumit !

Related Post

This website uses cookies.