Cum detectam si cum eliminam softurile de tip spyware, pe Romaneste programele spion – tutorial video

Salut prieteni, astazi vom vorbi despre spyware (softuri spion) si programe pentru contracararea acestui tip de malware, aceste softuri fac parte din categoria antispyware. Antispyware-ul nu este un antivirus si vice versa, de cele mai multe ori solutiile de tip antivirus nu sunt dotate cu module de detectie a spyware-ului.

Spyware-ul este mai periculos decat un virus dupa parerea mea, am spus si-n tutorial, prefer sa iau un virus care imi face calculatorul praf decat sa traiesc cu spyware plantat sub nasul meu fara sa simt asta, sau sa descopar asta prea tarziu, pana la urma un sistem de operare putem sa-l refacem in cateva ore cu tot cu softuri, insa atunci cand datele tale personale sunt culese fara ca tu sa stii, asta e rau de tot, imaginati-va ca faceti plati online, tranzactii bancare si aveti acces la conturi bancare direct de pe computerul vostru, in timp ce un ochi indiscret va urmareste fiecare miscare, nu-i prea confortabil sentimentul. Pentru probleme de acest fel avem nevoie de o solutie Antispyware, noi in tutorialul de astazi va prezentam doua solutii, una inclusa in windows vista si windows 7, iar cealalta, o solutie gratuita, eficienta si rapida, primul, cel din windows vista si 7 este Windows Defender iar cel de-al doilea este Super Antispyware.

Windows Defender are tot ce poate avea un antispyware bun, avem protectie real-time, avem update automat, avem posibiltiatea de programare a scanarilor, rata de detectie este surprinzator de buna pentru un soft de securitate inclus in windows, nu de putine ori solutiile de la Microsoft au dezamagit, nu este cazul nostru, Defender isi face treaba.

Super Antispyware vine cu un nume destul de pompos, cu toate astea nu este “doar gura de el”, softul isi face treaba foarte bine, din pacate nu avem protectie real time si nici update automat, in schimb se updateaza inainte de scanare, setarile sunt clare, interfata este una “nemteasca”, fara bling bling-uri inutile.

Noi, vom continua sa prezentam si alte solutii, chiar si in trecut noi am vorbit despre softuri Antispyware, acum ceva vreme colegul nostru Boby a realizat un tutorial video cu Spybot – Search & Destroy, vom continua cu prezentarea acestor tipuri de softuri si in viitor.

Hai sa nu mai lungim vorba, sa trecem la vizionarea tutorialului video !

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (122)

    • dar chestia asta merge si pe windows xp?daca nu pentru xp ce sa fac?  

      da merge si pe xp si pe vista si pe win7 dar am observat ca incetineste perfomanta pcului recomand cu caldura mai bie Malwarebytes' Anti-Malware nici nul simte pcu si e mult mai bun. am folosit ani buni superantispayer da de cand am dat de Malwarebytes' Anti-Malware am renutat la el pt ca incetineste performanta pcului

  • cristi ziceai intrun tutorial ca defenderu din windous e naspa si recomanzi sa o dezactivam acuma zici ca esti multumit de el impresionat . pana la urma ce recomanzi sal oprim sau sal lasam? ca neai indus in eroare nitel

    • cristi ziceai intrun tutorial cadefenderu din windous e naspa si recomanzi sa o dezactivam acuma zici ca esti multumit de el impresionat . pana la urmace recomanzi sal oprim sau sal lasam? ca neai indus in eroare nitel  


      Intre timp a fost imbunatatit, cei de la Microsoft au acordat mai multa atentie securitatii, au imbunatatit firewall-ul, au scos un antivirus foarte bun ( Microsoft Security Essentials ) si au acordat o mai mare importanta Windows Defender-ului.
      Inainte nu detecta mare lucru, acum am fost surprins sa vad ca se misca lucrurile, nu dorm nici ei, si-au dat seama ca pierd teren.

  • pai din comentariul tau de mai sus ce sa inteleg ? ca ai renutat la superantispyware ptr. malwarebytes ca este mai bun si nu ingreuneaza pc.asta nu face acelasi lucru.? mentionez ca am si av 5

    • pai din comentariul tau de mai sus ce sa inteleg ? ca ai renutat la superantispyware ptr. malwarebytes ca este mai bun si nu ingreuneaza pc.asta nu face acelasi lucru.? mentionez ca am si av 5  

      dap asta am vrut sa zic si nu intra in conflict cu nici un antivirus

  • Posibil Cătalin să facă referire la încetinirea sistemului în momentul scanari :) fiindcă altă perioadă nu văd din simplul motiv că sunt două softuri free și ca atare nu au și motorul de scanare activ (real time)numai așa se pote ca să fie cauza unei eventuale încetiniri a sistemului :)Amândoua sunt ok poți alterna scanări la zece zile intercalat ca să fie totul ”ourait” :)

    • Posibil Cătalin să facă referire la încetinirea sistemului în momentul scanari fiindcă altă perioadă nu văd din simplul motiv că sunt două softuri free și ca atare nu au și motorul de scanare activ (real time)numai așa se pote ca să fie cauza unei eventuale încetiniri a sistemului Amândoua sunt ok poți alterna scanări la zece zile intercalat ca să fie totul ”ourait”   

      Windows Defender consuma infim, daca nu aveti o solutie mai buna este indicat sa-l lasati, daca folositi o solutie Antispyware Comerciala cu protectie real time, puteti sa-l opriti, asta daca nu va place, eu doar prezint, alegerea o faceti voi.

    • EU AM WINDOWS XP SP3 SI NU AM Windows Defender IN CONTROL PANER  

      se poate instala daca nu il ai de pe situ oficial microsoft cauti defender sau scrii pe google da ai grija sa il iei de la microsoft sa nu iei cv fake sau cv virusat

  • salut prieteni.eu am kaspersky internet security,mai trebuie spyware?multumesc

    • salut prieteni.eu am kaspersky internet security,mai trebuie spyware?multumesc  

      desi e ff bun kaspersky internet security totusi iti recomand un antispayer si dc? pt ca el e mai expeert in depistarea spayeware cum ii zice si numele cu asta numai se ocupa eu am combinatia kaspersky internet security + Malwarebytes' Anti-Malware si mai am spybot da acolo tre sa fi atent la spybot ce faci daca nu stii cu ce se manaca spybot mai bine nul pui

  • Eu in mare parte folosesc o versiune de Linux (Jolicloud).Din ce in ce mai rar folosesc Windows (doar cind nu am de ales).Oare si in Linux exista acest pericol de spyware ?

    • Eu in mare parte folosesc o versiune de Linux (Jolicloud).Din ce in ce mai rar folosesc Windows (doar cind nu am de ales).Oare si in Linux exista acest pericol de spyware ?  

      pe linux nu sunt prea multi virusi cam 500 600 virusi daca sunt nu esit in mare percol pe linux pe esti mult mai protejat sanse sa te infectezi cu virus de linux e minim

  • daca in tranzactiile bancare (de pe un alt calculator-strain-decat al nostru) folosim Token-ul si tastatura virtuala mai este necesar acest program antispyware sau suntem in siguranta ?

Related Post

This website uses cookies.