Cum descarcam driverele portrivite pentru un laptop Toshiba

Salut prieteni, in acest tutorial video va voi arata de unde si cum descarcam driverele potrivite pentru laptop-ul nostru.
Este destul de frustrant sa-ti cumperi un laptop nou, sa instalezi sistemul de operare iar in final sa-ti dai seama ca mai nimic nu functioneaza cum trebuie. Camera web nu merge, bluetooth nu merge, wireless-ul si lan-ul nu merg, sunetul si video nu functioneaza cum trebuie, etc, etc. Toate astea se intampla din cauza ca nu aveti instalate driverele pentru: chipset, wireless, bletooth, webcam, card reader, comenzile multimedia, etc.
Driverul este un soft care face legatura intre sistemul de operare si diferite componente si periferice, fara drivere sistemul de operare nu vede acele componente si evident nu le poate folosi.
De-a lungul timpului noi am mai facut tutoriale asemanatoare:
De unde si cum se desarca drivere pentru un laptop Dell
Cum se descarca driverele pentru laptop sau desktop Lenovo
Cum descarcam drivere pentru laptop, netbook, placa de baza sau orice alt dispozitiv ASUS
Deasemenea am facut tutorial despre cum se pot detecta si instala corect driverele pentru anumite device-uri nerecunoscute, pentru care nu reusim sa gasim drivere nici chiar pe site-ul producatorului.
Cum se instaleaza driverele pentru componentele necunoscute sau unknown device – tutorial video
Astazi vom vedea cum se descarca driverele pentr laptop-urile Toshiba, un brand destul de apreciat pe la noi si nu numai.
Totusi daca aveti deja un windows instalat pe laptop care se misca greu si ati vrea sa-l reinstalati, puteti face backup la drivere, exact ca-n tutorialul:
Cum se face backup la toate driverele cu Double Driver
Chiar daca, dupa instalarea sistemului de operare nu aveti device-uri nerecunoscute, tot e bine sa instalati driverele oficiale deoarece acestea vin impreuna cu aplicatia de control, de exemplu Nvidia Control Panel nu este un driver, este o aplicatie cu care setati parametrii de functionare pentru placa video, acesta nu-l veti avea dupa instalarea windows-ului, chiar daca driverul a foat instalat.
Atentie:
Driverele sunt o componenta esentiala intr-un sistem de operare sanatos, ele pot face un sistem sa se miste extrem de bine sau extrem de prost. Unele drivere, mai ales ultimele versiuni pentru placile video, pot oferi un spor de performanta destul de important, lucru imbucurator mai ales pe laptop-rile mai vechi.
Metoda din tutorial se aplica si pentru desktop-uri Toshiba.
Detectare automata a laptop-ului si afisarea driverelor potrivite Toshiba
Nu ai laptop Toshiba ?


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (43)

  • E mult mai usor cu softul 3DP CHIP, care detecteaza orce componenta si iti da un link de download pentru fiecare componenta hardware, singura conditie a softului 3DP CHIP este ca are novoie de conexiune la internet.
    Eu am un stick bluetooth, nu am gasit nici unde driver, cu softul 3DP CHIP am gasit driverul pentru bluetooth, am avut nevoie de driver pentru stick-ul bluetooth deorace am vrut sa conectez un contorller Sinxaxis DualShock 3 prin bluetooth la PC.

  • Salut am vazut ca a esit windwos 8.1 daca puteti puneti un tutorial cu schimbarile am auzit ca au pus meniul start dar e schimbat asteptam tutorialul cit mai curind!

    • Noi am prezentat deja noutatile care vin in Windows 8.1 atunci cand va anuntam ca este disponibil pentru download Windows 8.1 Preview
      Diferente intre Windows 8.1 si Windows 8.1 Preview nu sunt exceptie facand faptul ca Windows 8.1 Pro este versiunea finala ssi stabila iar Windows 8.1 Preview era o versiune pentru entuziasti, pentru cei care vroiau sa incerce noul Windows 8.1
      Butonul Start din Windows 8.1 nu face decat sa comute rapid intre interfata Desktop si cea Metro si nu ofera functionalitatile butonului Startpe care il stim din Windows 7, Vista sau XP.
      La click dreapta pe butonul Start din Windows 8.1 mai ai optiunile de a restarta sau inchide PC-ul.
      Toate aceste schimbari impreuna cu celelalte schimbari pe care nu le-am mentionat aici au fost deja prezentate intr-un tutorial trecut.
      Tutorialul despre "Ce este nou in Windows 8.1" il gasiti aici: http://goo.gl/gIcCuj
      Tutorialul despre cum se face upgrade de la Windows 8 la Windows 8.1 il aveti aici: http://goo.gl/y354cX

  • Salut Cristi,scuze ca sunt un pic pe lângă subiect,as vrea sa te întreb de unde as putea cumpara o placa de baza noua pentru un laptop Acer aspire 5750g daca știi?este posibil sa cumpăr de la producător,de la acer?
    Pe unde am căutat eu(eBay,site.uri online..etc)sunt "refurbished"!multumesc

  • am observat ceva la instalarea windows 8 pe un toshiba sattelite, nu am putut instala nici un fel de drevere deoarece 8tul nu permite acest lucru si am renuntat la 8 pt 7 ,pentru ca performantele leptopului erau inexistente cu deverele din 8 prestabilite. daca eu gresesc rog un tutorial. multumesc anticipat.

    • Windows 8 permite instalarea driverelor atat timp cat doresti sa instalezi drivere pentru Windows 8. Daca execuți drivere de Windows 7 in Windows 8 este normal sa nu iti permita instalarea acestora.

  • Eu folosesc cu succes la instalarea driverelor Driver Genius Professional Edition. Am instalat drivere cu el pe Vista, Windows 7 cât și pe Windows 8.1 si sunt foarte multumit de el.

  • Sa lansat ubuntu 13.10. O sa faceti un tutorial pe tema asta? Prezentare cu ce a venit nou etc...???

    • Ubuntu numai e cea fost odata pe vremea cand era ubuntu 8.10 sau cat era inainte, Ubuntu asta nou 13.10 sau 13.04 genereaza numai crash-uri cand porneste Ubuntu face crash error din senin. Face crash cel mai mult la magazinul Ubuntu Software Center cand porneste, cand nu porneste, cand da Crash si tot asa, ceva se intampla.

      • Iar ai "vorbit" in necunostinta de cauza!
        Daca face asta la tine nu inseamna ca face asta la toata lumea!
        Cum se face ca tie mereu toate iti merg prost si nimic nu iti convine? Esti Gica contra in toate si asta s-a putut observa in tot acest timp de cand postezi comentarii la noi pe site.
        Eu rulez Ubuntu atat pe masini virtuale cat si pe PC si Netbook si iti pot spune ca se misca foarte bine, nu am avur probleme si crash-uri asa cum spui tu.
        In mana unei maini nepricepute, orice diamant, indiferent cat de slefuit ar fi, este o simpla piatra, fara valoare.

        • Pai la tine cum naiba sa dea crash daca tu ai PC vechi Pentium Dual Core E5200 cum sa dea crash e tocmai bun sa ruleze perfect Ubuntu 13.04 sau 13.10, tu zici ca ai testat pe Netbook si merge da pai normal ca merge si pe ala ca acela are componente echilibrate sa se ''pupe'' intre ele zi ms ca-ti merge, dar ia incearca tu pe PC gen i7 Haswall, Sandy, Ivy sa vezi crash-uri dupa numai zi ca nu da absolut nimic, ca nu stii tu ce poate el sa faca, nu esti tu in inima lui, nu prin ''tine'' ruleaza Ubuntu sa-i spui ce sa faca si ce nu. Nu cred ca Ubuntu e asa de perfect incat sa nu dea crash chiar dupa ce isi face kernel-ul prin update incepe si face crash, trebuie eu sa sterg ultimul kernel si merge ca ''uns''.
          Chiar si Android-ul face crash, nu e nici un sistem de operare fara crash, ar fi prea de tot.

  • Draga Cristi buna ziua !
    Am urmarit tutorialul atent si totul a mers perfect.Mii de multumiri !
    Am o rugaminte mare de la mine si mai multi prieteni care urmarim cu atentie lectiile tale si invatam,cu toate ca suntem de varsta a doua.Am un laptop Toshiba Satellite A-100-TA7 care are ceva vechime si am dori un tutorial despre cum se schimba hardul.In speranta ca ne ajuti iti multumim anticipat si....asteptam!
    Dunezeu sa-ti dea sanatate si putere de munca pentru ca ne ajuti foarte mult.Cu stima....

      • Nu era bagat bine , acum booteaza da tot imi apare chestia aia .. Imi apare o data si dupa aceea incepe bootarea...cum pot sa scap de ea?

Related Post

This website uses cookies.