Cum descarcam drivere pentru laptop, netbook, placa de baza sau orice alt dispozitiv ASUS – tutorial video

Salutare prieteni, de ceva vreme mi-am propus un tutorial despre descarcarea driverelor, astazi este gata.
Dupa cum stiti, sanatatea si performanta sistemului se bazeaza pe drivere, acestea le instalam prima oara dupa instalarea sistemului de operare.
Driverele fac legatura intre sistemul de operare si dispozitive, daca avem un driver bun cu siguranta vom folosii dispozitivul respectiv la maxim, mare atentie, cu drivere nepotrivite sau instalate incorect putem distruge sistemul de operare, de foarte multe ori am vazut sisteme de operare bagate in “corzi” de o imprimanta instalata incorect.
In tutorialul de azi vom merge la ASUS, mai precis pe site-ul de suport al celor de la ASUS, pentru a invata cum stau lucrurile cu driverele pentru hardware ASUS si bineanteles vom invata si cum se descarca aceste drivere.
Probabil vor fi multi care vor spune ca nu este mare lucru sa descarci un driver, asa este, nu-i mare lucru insa sunt convins ca multe lucruri pe care le veti vedea in tutorial nu le stiati.
Orice producator de hardware ar trebui sa ofere suport celor care au le-au cumparat produsele, foarte multi o fac destul de bine, in cazul nostru, ASUS, pot sa spun ca se ocupa excelent de partea de suport, avem o multime de optiuni, o gramada de metode de download, un site prietenos si intuitiv la navigare.
Una peste alta pot spune ca cei de la ASUS se achita cu succes de obligatiile pe partea de suport fata de client, pe deasupra avem posibilitatea de a ne creea un cont VIP, acesta ne ofera avantajul drivereler direct in cont, mai exact nu mai trebuie sa cauti driverele pentru dispozitivul tau, le ai deja in cont-ul VIP, acest cont VIP are si alte avantaje despre care vom vorbi cu alta ocazie.
Tutuoriale despre acest subiect vor mai fi, acesta a fost doar episodul dedicat driverelor ASUS, vom face tutoriale despre cum se descarca driverele de la cele mai importante companii producatoare de hardware, puteti sa specificati pe rubrica de comentarii daca ati avut probleme cu driverele si de la ce companie era dispozitivul respectiv.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Cismaru Cristian

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (71)

  • foarte interesant tutorialul , spre sa existe si pentru packard bell aceiasi chestie , intamplator am un leptop asus , multumesc .

  • Salut Cristi si sarbatori faine!!!In urma instalari windows la cineva driverul de sunet se tot autodezinstala,de ce oare avand in vedere ca era de pe cd original al placi de baza?Dupa restart mai mergea juma de ora si iar se producea ca si un refres si se dezinstala......

    • Salut Cristi si sarbatori faine!!!In urma instalari windows la cineva driverul de sunet se tot autodezinstala,de ce oare avand in vedere ca era de pe cd original al placi de baza?Dupa restart mai mergea juma de ora si iar se producea ca si un refres si se dezinstala……

      Corleones ai pus driver gresit ;) Probabil ai descarcat driverul de la realtek sau mai stiu eu unde .dute pe site-ul producatorui placii de baza si descarca driverul audio de acolo..ca in explicatia lui Cisti in tutorial si vezi ca o sa-ti mearga..(softul il poti lua de pe site-ul producatorului de sunet iar driverul de pe site-ul producatorului placii de baza) am intalnit si eu aceasta problema si in modul acesta am rezolvat.

      • Unele ori se poate folosi și Dprs adică driver pack soluțion . Este făcut de niște sovieticinformații. Foarte util când nu ai net.

  • Da,ca de obicei interesanta abordarea,pana nu demult am umblat si eu de nebun dupa un driver de placa, daca stiam metoda asta era mult mai bine.O intrebare: ce parere aveti despre -Driver genius-?

    • Da,ca de obicei interesanta abordarea,pana nu demult am umblat si eu de nebun dupa un driver de placa, daca stiam metoda asta era mult mai bine.O intrebare: ce parere aveti despre -Driver genius-?  

      Una foarte proasta si nu doar despre driver genius ci orice soft ce face ceea ce face si driver genius. Driverele se cauta manual si se descarca manual, se va recurge la softuri de genu...doar in situatii extreme cand manual nu sunt de gasit. Sa mai spus prin comentarii de obicei aceste softuri nu iti instaleaza chiar ce trebuie ci mai degraba un driver universal, de multe ori iti instaleaza doar driverul nu si partea de soft cum ar fi la placile video ATI Catalist Control Center sau nVidia Control Panel, sau la placile de sunet Realtek ai acel panou de control...ei cu aceste softuri gen driver genius nu le vei mai avea.

  • Foarte interesant, Of!!! si cat m-am chinuit si eu in urma cu ceva timp pentru niste drivere pentru un Laptop. Multumin. O zi buna.

  • Ceau,

    In primul rand vreau sa va urez tuturor Sarbatori Fericite si un Paste Fericit!!

    Nu de mult am "hoinarit" pe GoOgle si pe saitul de la IBM pentru un driver de sunet...al naibi ca nu se potrivea driverul ce l-am luat de pe saitul oficial (pana la urma l-am gasit)... Cum zicea si Cristi, este foarte important sa stii unde sa cauti cand ai nevoie de un driver(si nu numai drivere).
    Foarte bun acest inceput de "serial de tutoriale"...

    Va doresc tot binele din lume si la cat mai multe tutoriale interesante (desi mi se pare cam absurd sa "cer" tutoriale fara a contribui)...

    Hristos a Inviat !!


  • Cristos a inviat.
    Dragii nostrii, driverul este o componenta vitala, el este legatura dintre hardware si software, nu trebuie sa va bazati pe softuri gen Driver Genius sau Driver Magician pentru asta.
    Driverele trebuiesc instalate unul cate unul, daca vi se cere restart, trebuie sa-l dati imediat, nu amanati restartul daca installerul va cere asta, este foarte important acel restart pentru ca driverul sa se instaleze complet.
    Primul driver instalat trebuie sa fie chipset-ul, acesta vine cu suport pentru celelalte, de exemplu placa de retea wireless este pe pci express, daca nu instalam chipset-ul inainte, avem sanse sa ne alegem cu un driver instalat gresit.
    Aveti rabdare, nu va grabiti niciodata, repet, dati restart de cate ori este nevoie, acordati acestei operatii de instalare a driverelor o atentie maxima.
    Instalarea driverelor este mai importanta decat orice altceva.
    In cazul windows 7 este posibil ca sa nu mai aveti nevoie de nici un driver, in schimb nu o sa aveti instalate aplicatii ca: Nvidia control panel, Catalist control center de la ati, aplicatia de la realtek pentru sunet si altele, pentru asta trebuie sa instalati driverele, acestea au in ele si aceste aplicatii.
    Va recomand sa nu instalati aplicatii third party pentru placa de retea wireless, cel mai bine este sa ramaneti cu aplicatia din windows pentru wireless, windows vista si windows 7 au un suport foarte bun pentru wireless.
    In finalul acestei completari va urez paste fericit, aveti grija sa nu faceti abuzuri.

  • Am o problema am vrut sa instalaz la cineva windowsul pe curat si nu stiu ce componente are in calculator si nu stiu cum sa aflu fara sa il desfac ca se teme sa nui stric ceva ! Ca sa instalez driverele bine inteles!

    • Am o problema am vrut sa instalaz la cineva windowsul pe curat si nu stiu ce componente arein calculator si nu stiu cum sa aflufara sa il desfac ca se teme sa nui stric ceva ! Ca sa instalez driverele bine inteles!  

      Foloseste Everest noi avem deja un tutorial realizat despre acest utilitar, scrii in casuta "Cauta pe videotutorial.ro..." de sus din dreapta: everest, dai enter si vei gasi tutorialul.

  • Deci sa inteleg ca daca rulez everest pe un win proaspat instalat imi gaseste toate componentele???
    Am uitat sa precizez ca vechiul win nu mai porneste si tre sa formatez tot hardu sa fiu sigur ca nu are ceva virusi ascunsi sau alte defecte fizice la hard!

    • Deci sa inteleg ca daca rulez everest pe un win proaspat instalat imi gaseste toate componentele???
      Am uitat sa precizez ca vechiul win nu mai porneste si tre sa formatez tot hardu sa fiu sigur ca nu are ceva virusi ascunsi sau alte defecte fizice la hard!  

      Deci sa intelegi ca trebuie sa te uiti la tutorial, intrebarile le pui dupa aceia, uita-te si pe urma mai vorbim, tutorialul de aia e facut ca sa te uiti la el si sa te lamuresti nu sa ti-l povestim noi!

Related Post

This website uses cookies.