Cum dam internet prin wireless de la un laptop catre un smartphone sau tableta, fara router – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum putem transforma laptopul intr-un router wireless pentru a da internet unui smartphone sau unei tablete sau pentru persoanele nontehnice: Cum dai internet prin wireless de la laptop la telefon sau tableta fara router wireless. Stiu ca exista inca multi utilizatori care detin un laptop, un smartphone si o tableta dar nu detin si un router wireless pentru a conecta toate aceste dispozitive portabile la internet. Ei bine, in acest caz avem posibilitatea sa transformam laptopul intr-un router wireless. Procedura este foarte simpla si se adreseaza celor ce au ca sistem de operare Windows XP. Pur si simplu trebuie sa conectati cablul de internet in laptop prin mufa ethernet si apoi sa facem cateva setari mergand pe placa de retea wireless.
Practic laptopul nostru va lua internetul primit prin fir si il va transmite mai departe prin intermediul antenei wireless. Folosind orice alt dispozitiv ce are capacitatea de a se conecta la internet prin wireless, putem sa ne conectam la internet folosind un smartphone, o tableta sau chiar si un alt laptop. Pentru cei care folositi sistemul de operare Windows Vista, 7 sau 8, puteti folosi aplicatia Connectify despre care colegul meu Cristi a realizat deja un tutorial
ATENTIE: Exista modele de laptopuri care pentru a economisi bateria, atunci cand este introdus cablul de internet in laptop acesta dezactiveaza automat placa de retea wireless si astfel nu veti mai gasi setarile corespunzatoare pentru setarile placii de retea wireless. In acest caz trebuie sa intrati in BIOS-ul laptopului si sa setati “Disable WiFi/Ethernet switching”
Acestea fiind spuse va invit sa vizionati tutorialul video pentru a vedea exact cum putem transforma un laptop cu Windows XP intr-un router wireless.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro


Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (96)

  • Connectify ala nu-i bun de nimic mie mi-a blocat wirelessul de nu stiam de ce nu merge netul la laptop si dupa ce lam sters a mers totul ca brici.Si asa lasa la urme prin registry de numai scapi de el. Am stat 1h ca sa il sterg de peste tot.nu ma asteptam la asa ceva!!! Nota 1/5 ii dau

    • La mine merge foarte bine il folosesc pe un desktop ca sa dau net la laptop si ma ajut de o placa de retea wirelles care o am conectata la PC si chiar netul merge foarte bine si pe laptop si pe PC

    • Salut Adrian, vroiam sa te intreb daca las pe connect internetul partajat, dupa restartarea windows-ului ramane tot la fel conectat..sau trebuie sa ma conectez manual din retea? :)

    • Da, exact cam la fel mi s-a intamplat si mie de trebuia sa-mi resetez windows-ul. E o copie ieftina a unui router. Mai bine iti cumperi unul la mana a doua ;)

  • salut ! faceti si voi un tutorial despre igo primo pt android !!! ESTE SUPER SI AR FI OK SA STIE LUMEA DE EL !!! STIMA PT TOT CEEA CE FACETI !

  • Cristi, te rog eu sa imi explici si mie cum functioneaza chestia aia cu incarcarea smartphoanelor pe USB, cum se face ca am bagat tel pe usb 3.0 si nu se intampla nimic, ce setari trebuie facute? Sau daca vrei vorbeste intr-un tutorial cum se face incarcarea prin usb 3.0, ca la mine ASUS Ai Changer nu se aprinde nimic are X cu rosu. Help !!! Care e regula de functionare ?

  • ASUS:
    Cristi, te rog eu sa imi explici si mie cum functioneaza chestia aia cu incarcarea smartphoanelor pe USB, cum se face ca am bagat tel pe usb 3.0 si nu se intampla nimic, ce setari trebuie facute? Sau daca vrei vorbeste intr-un tutorial cum se face incarcarea prin usb 3.0, ca la mine ASUS Ai Changer nu se aprinde nimic are X cu rosu. Help !!! Care e regula de functionare ?

    Ce legatura are alimentarea pe usb cu tutorialul de fata?
    Am impresia ca tu consumi etnobotanice, altfel nu-mi explic haosul din capul tau.
    Alimentarea prin usb nu e o chestie standard, depinde de fiecare producator cu isi face implementarea. Citeste manualul placii de baza si vei afla ce trebuie sa faci, de obicei este un soft care trebuie instalat, si telefonul trebuie conectat pe niste porturi speciale, nu pe orice usb.

    Daca mai postezi off, te bag la spam !

  • Am o tableta new iPad si nu va pot vedea videourile ce ar trebui sa fac?
    De ce nu faceti tutoriale si despre terminale apple?
    Va multumesc

  • cristi-admin: Ce legatura are alimentarea pe usb cu tutorialul de fata?
    Am impresia ca tu consumi etnobotanice, altfel nu-mi explic haosul din capul tau.
    Alimentarea prin usb nu e o chestie standard, depinde de fiecare producator cu isi face implementarea. Citeste manualul placii de baza si vei afla ce trebuie sa faci, de obicei este un soft care trebuie instalat, si telefonul trebuie conectat pe niste porturi speciale, nu pe orice usb.

    Daca mai postezi off, te bag la spam !

    Multumesc de raspuns !!!! eu doar te-am intrebat, nu ti-am zis de niciun tutorial, si asa postez si la alea care au leg. cu tutorialul si nu raspunde nimeni, e ''pustiu total'' si eu daia scriu la ultimul ca sa vedeti, ca am scris si degeaba, numai sari ca ars asa , ca nu am muscat pe nimeni, nu consum ce zici tu acolo !!! M-am lamurit numai este ce era videotutorial.ro acum odata, vorbeau frumos, te ajutau, de cand a i scos Chat-ul s-a slabit totul.
    Si eu ti-am dat o sugestie cum incarci tel mobil pe usb3.0, ca o ti intru-una in brate pe Gigabyte arata la a ta cum e, si vad eu dupaia.

  • Pexal:
    google – traducere – properties – ascultati = ptr snobi

    Sa fii roman, sa vorbesti toata ziua limba romana si sa ai pretentia de la el sa-ti vorbeasca cu accent, se numeste snobism. Pune un american sa pronunte bucuresti sa veti ce iese...bucarest sau buchiuresti (daca se strofoaca mai mult)

  • marius:
    Am o tableta new iPad si nu va pot vedea videourile ce ar trebui sa fac?
    De ce nu faceti tutoriale si despre terminale apple?
    Va multumesc

    Nu le poti vedea pentru ca produsele Apple nu folosesc Flash Player asa cum face Android si PC-urile Desktop. Ce poti sa faci ? Sa faci jailbreak tabletei tale (nerecomandat...similar cu root-ul pentru Android...daca faci jailbreak vei pierde garantia produsului) si abia apoi sa instalezi un flash player adaptat (dar foarte problematic si buggi) pentru iOS

  • Connectify merge si pe windows XP daca se trece de la SP 2 la SP 3 deci eu il folosesc

Related Post

This website uses cookies.