Cum creem doua ID-uri Yahoo Messenger sau adrese Yahoo Mail pe un singur cont – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam cum putem crea un alias pentru contul de Yahoo Mail. Ce este un alias si la ce ne ajuta acesta? In traducere motamo, alias este un cuvant latin care inseamna “zis si…” Un alias este un al 2-lea nume pe care noi il putem utiliza cu aceeasi adresa de mail pe care o avem deja pe serviciul Yahoo Mail. Cum multi avem conturile create de foarte mult timp, probabil de pe vremea cand eram copii, atunci nu am dat prea multa importanta numelui pe care l-am ales pentru adresa noastra de mail. Timpul a trecut, ne-am facut mari, avem un job, sau suntem implicati in diferite proiecte sau poate o sa fim implicati in proiecte si tot odata o sa avem nevoie cu siguranta de o adresa de mail. Cand vine vorba de lucruri serioase, de un email pe care urmeaza sa il dam unei companii pentru a ne contacta, va trebui ca adresa noastra de mail sa ne reprezinte, sa aiba un inteles. Nu putem da unei firme sau unui colaborator o adresa de mail creata acum 4-5 ani cu un nume hazliu sau care nu are nici un inteles. Va trebui sa oferim un mail curat, care sa aiba un inteles, sau macar care sa exprime numele nostru adevarat.
Ce este de facut in cazul in care adresa voastra nu a fost creata de voi, si nici nu stiti inca sa creati o noua adresa de mail?
Din fericire, avem la dispozitie optiunea “Create an extra email adress” ce se afla in contul nostru de Yahoo Mail. Practic, aceasta optiune, ne da posibilitatea sa creem un nou nume pentru adresa noastra de mail pe care mai apoi sa il folosim in scopurile noastre.
Care este castigul?
Toate email-urile primite pe noul nume de mail, vor ajunge defapt tot in vechiul cont deci am scutit timp si batai de cap in a manageria 2 conturi de mail. Avem un singur cont de mail cu 2 adrese! Cand o sa fim nevoiti sa ne logam pe contul nostru de mail, o putem face cu oricare din cele 2 nume (parola ramanand aceeasi) si vom ajunge tot in casuta noastra de mail deja existenta. De asemenea, cand dorim sa trimitem un email cuiva, putem alege din partea carui nume trimitem mail-ul, si astfel, daca este necesar sa folosim o adresa de mail serioasa, putem folosi ca Sender (Expeditor) noul nume.
Un alt beneficiu este ca putem folosi acest nume nou creat si pe Yahoo Messenger. Cand ne vom loga pe Messenger o vom putem face cu oricare din nume (parola ramanand aceeasi) si vom ajunge in aceeasi lista de contacte a id-ului deja existent (vechi). Cand dorim sa vorbim cu cineva pe Messenger, o sa ne apara langa butonul BuzZ o casuta dropdown de unde avem posibilitatea sa alegem cu care din cele 2 nume dorim sa trimitem mesajul partenerului de chat.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (83)

    • pc1990: Cum ai Yahoo Messengers pe Linux?
      cu wine l-ai instalat?
      iti merge bine?
      nu se blocheaza?  

      Care Linux ?? Folosesc Windows 7 (in tutorial), daca ai fi putin atent ti-ai da singur seama de acest lucru

    • pc1990: Cum ai Yahoo Messengers pe Linux?
      cu wine l-ai instalat?
      iti merge bine?
      nu se blocheaza?  

      Daca ai fii fost atent la tutorial ai fii observat ca foloseste Internet Explorer si din cate stiu eu IE nu ruleaza pe Linux.

    • Nu inteleg an completat dar cind cere sa pun niste numere care lipsesc nu pot sami dau seama ce numere trebuiesc completate va rog sa MA ajutati

  • Foarte util, dar dupa ce faci acest alias, daca dupa o vreme vreau sa sterg acest "alias" cum fac?

    • Bulgac: Foarte util, dar dupa ce faci acest alias, daca dupa o vreme vreau sa sterg acest “alias” cum fac?  

      Fa bine si nu mai derula tutorialele, am specificat asta in tutorial

  • Si daca sterg un alias. Va fi disponibil cand vreau sa fac un cont pe pagina de yahoo cand vreau sa creez o alta adresa de e-mail

  • Foarte foarte folositor tutorialul. Multumesc Adrian!
    Cum am mai spus faci o treaba minuanta pe acest site!

  • Daca deja avem 2 mailuri pe Yahoo le putem " combina " pe amandoua sau este valabil doar daca vream sa ne facem un mail nou ?

    • retex: Daca deja avem 2 mailuri pe Yahoo le putem ” combina ” pe amandoua sau este valabil doar daca vream sa ne facem un mail nou ?  

      Nu le poti combina (nu prin aceasta metoda), e valabil doar daca vrei un nume/mail nou
      Insa, daca vrei sa redirectionezi mailurile de pe un cont pe un altul, poti face asta mergand la Options > Mail Options > POP & Forwarding > bifezi Forward your Yahoo Mail si in acel camp, pui adresa catre care vrei sa fie redirectionate email-urile primite

  • Adrian nu te supara am 2 id de mess si unul vreau sal sterg exista vro metodalitate sal sterg?

  • Si daca sterg un alias. Va fi disponibil cand vreau sa fac un cont pe pagina de yahoo cand vreau sa creez o alta adresa de e-mail. Deci va fi disponibila la crearea unui cont nou acel alias pe care l-am sters mai demult?

  • Super , chiar astazi m-am lovit de aceasta problema si cu ajutorul vostru am rezolvat totul ... multumiri si sa o tineti tot asa , am invatat multe de la voi si am recomandat cu cea mai mare placere si altora acest site ...

Related Post

This website uses cookies.