Cum configuram clientul de email Outlook Express pentru sincronizarea cu contul de email de la Gmail – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam cum sa folosim clientul de mail Outlook Express din Windows XP pentru a ne sincroniza mailurile din Gmail si pentru a le aduce pe Desktopul nostru. Pentru cei interesati de clientul Thunderbird, colegul meu Boby a realizat deja un videotutorial despre acesta. De ce am alege sa folosim un client de mail? Un motiv ar fi acela ca putem ramane oricand fara conexiune la internet iar daca in contul de mail am avea un mail ce ne trebuie neaparat, nu o sa putem sa il accesam pentru ca nu avem conexiune la internet. Pentru astfel de situatii ne este foarte util un client de mail. Acesta are rolul de a descarca in calculatorul nostru toate mailurile noi din contul nostru de Gmail si orice se va intampla cu conexiunea la internet, noi le avem pe desktopul nostru in clientul de mail putand sa le accesam la orice ora. Un alt avanataj al folosirii unui client de mail ar fi posibilitatea de a manageria mult mai bine mailurile, aveti posibilitatea sa criptati iesirea si intrarea acestora in calculatorul vostru astfel datele voastre trimise prin mail vor fi in siguranta, vor fi protejate si criptate. Clientul de mail Outlook Express are si o integrare foarte buna cu antivirusul folosit pe desktop astfel avand un plus de siguranta asupra datelor ce se afla in inbox-ul vostru. Va puteti citi mailurile ce au apucat deja sa fie descarcate, fara sa aveti o conexiune la internet.
Un alt avantaj ar fi ca puteti oricand sa exportati setarile sau conturile sincronizate si in cazul unui reinstall de windows puteti seta conturile si incarca setarile preferate folosind un simplu fisier creat prin functia Export ne mai fiind nevoiti sa setati manual fiecare cont, sa setati iarasi serverul de incoming sau outgoing. Acelasi lucru puteti face si pentru mailurile frumoase pe care le primiti in format HTML, felicitari digitale etc putand fi exportate si salvate foarte usor.
In concluzie, daca sunteti persoana importanta si nu numai, este foarte bine sa folositi un client de mail. In speranta ca am reusit sa va starnesc curiozitatea cu privire la acest subiect va invit sa priviti acest tutorial video.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (41)

    • marales: eu folosesc office 2010 si adauga e-mailul de gmai automat, doar bag parola si numele  

      Da, se intampla asta pentru ca se foloseste IMAP si nu POP. Pentru POP ai "haturile" in mana, poti configura mai in adancime, poti seta criptarea mailurilor, e mai sigur POP-ul

  • Da, dar moi nu prea folosim asa mult mailu, mai mult messenger.... si pe mail nu prea se vorbeste asa usor ca pe messenger indiferent ce fel de adresa este : gmail ( google talk), windows live ( mesengere live), yahoo mail (yahoo mesengere)

  • Contul de mail Yahoo, cel gratuit la care ti se ofera si un id de messenger nu suporta nici IMAP si nici POP, nu poate fi configurat cu nici un client de mail desktop decat daca upgradezi la versiunea Yahoo Mail Plus si esti dispus sa dai 20 $ pe luna

  • Foarte bun tutorialul, dar am o problema ! Folosesc laptop cu wirelles si nu pot adauga conexiunea prin wirelles, ca default ! O sugestie?

  • Mi se pare foarte vechi și Outlook Express, și Windows Messenger din XP. Eu folosesc Windows Live 2011, versiunea 15 (și Messenger, și Mail).În caz că mai vrea cineva, puteți face un tutorial despre Windows Live Essentials (Messenger, Mail, Galerie Foto, Movie Maker etc)...se poate descărca de pe http://download.live.com (dacă aveți Windows 7/Vista în română, vi-l ia direct în română, dacă nu trebuie să alegeți sau dacă vreți în engleză, dați English).
    @Cingo: intri în Internet Explorer la Opțiuni de Internet (la IE9 e direct pe rotița din dreapta)=>Conexiuni=> Se apelează mereu conexiunea mea implicită, alegi numele conexiunii de wireless și dai "Setare ca implicit"=>Se Aplică=>OK!

    • Spuh: Cum se configureaza pentru Mozilla Thunderbird?  

      Merita sa-ti raspund? Din moment ce nu te-ai uitat la tutorial cap-coada si n-ai cititi textul de deasupra tutorialului inseamna ca nu te intereseaza subiectul, deci nu o sa-ti raspund

Related Post

This website uses cookies.