Cum conectam un televizor la calculator

Salut prieteni, astazi va voi arata cum puteti viziona filmele de pe laptop sau desktop, pe televizor fara sa aveti nevoie de televizor smart sau media player, doar cu ajutorul unui simplu cablu HDMI.
Probabil multi dintre voi stiti ca, telvevizorul se poate conecta la televizor, ce nu stiti insa este ca puteti sa vizionati si filme si in acelasi timp sa faceti altceva pe ecranul calculatorului.
Sunt mai multe metode de conectare (afisare) a unui al doilea monitor (televizor) la calculator, fiecare metoda are avantajele ei si este facuta pentru o anumita sarcina, in mare metodele sunt:
Single
Metoda folosita in cazul in care vreti sa folositi laptop-ul cu un alt monitor sau chiar cu un televizor, in cazul asta trebuie sa alegeti pe ce ecran se va afisa totul. Este util cand vrem sa folosim un ecran mai mare decat cel pe care-l are laptop-ul, sau daca pur si simplu avem un laptop cu ecranul stricat pe care totusi vrem sa-l folosim.
Clona
Aceasta metoda afisaza acelasi continut pe 2 sau 3 ecrane, metoda aste utila in cazul unei prezentari cand vreti sa afisati continutul de pe ecranul calculatorului, pe un ecran mai mare sau sa proiectati imaginea cu ajutorul unui proiector.
Extend
Acesta metoda este preferata daca vrem sa folosim ambele ecrane pentru sarcini diferite, de exemplu in primul ecran vedem un film iar pe cel de-a doilea se lucreaza la un document sau se editeaza ceva.
Acestea sunt cele mai importante metode de afisare, in functie de producatorul chipului grafic si de puterea placii grafice, puteti avea mici diferente sau functii in plus.
Unele placi grafice performante va permit sa conecati 3 sau 4 monitoare pentru o experienta panoramica.
Ce am folsit pentru setup?
1. Un laptop
2. Un televizor cu slot HDMI
3. Un cablu HDMI
In tutorial aveti mai multe detalii si unele setari de sunet, va rog sa vizionati cu atentie.
Daca cumva nu aveti un televizor cu HDMI, va invit sa vizionati aceti tutorial mai vechi in care am facut o legatura video analogica intre desktop si un televizor CRT.


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (80)

  • Cum pot sa conectez un PS3 la un monitor cu intrare doar VGA?
    PS3-ul scoate atat semnal hdmi,, (cat si semnal audio video din acela pt intrare scart si cu trei jack-uri) insa problema este ca il pot conecta la monitorul VGA numai ca nu am sunet, fapt ce ma deranjeaza foarte foarte tare.
    Exista vreo cale, vreau cablu de a transforma o iesire HDMI intruna VGA tata + video?

  • La ultimul rand am vrut sa zic ca "Exista vreo cale, vreau cablu de a transforma o iesire HDMI intruna VGA tata + AUDIO? (adica sa am si sunet)

    • Nu poti, asa cum s-a spus si in video, prin VGA nu poti transmite si sunet. Nu vad cu ce te-ar incurca niste boxe active conectate la PS3 si tinute langa monitor sau chiar un sistem de sunet 2.1 conectat la PS3

  • Buna ziua,va rog sa faceti si un tutorial asemanator cu si tableta cu android
    multumesc

    • Vezi in rubrica " Articole similare" de sub tutorial, "Conectarea telefonului la televizor cu un adaptor MHL sau direct prin HDMI" da click pe acel text si vei ajunge la tutorialul care te intereseaza. In prima parte a tutorialului s-a aratat cum conectezi o tableta.

  • Salut.Exista vreo setare de sunet (rulam un film pe Pc si unul pe Tv si fiecare sa aiba sunetul lui)?
    Multumesc!

  • Salut,
    Am nevoie de ajutor, am un smart tv. pe care nu pot sa-l setez cum vreau din cauza problemelor de vedere și vă întreb dacă este posibil sa îl setez cu ajutorul/prin intermediul laptopului sau. cel putin, să fac o copie a ghidului de utilizare pe laptop.

  • La prima intrebare raspunsul cred ca este "nu". Majoritatea oamenilor doresc sa redea imagine de la un laptop pe un TV nu inves. La cea de-a doua intrebare raspunsul este "da". Mai mult , tu nu trebuie sa faci nici copie dupa manualul de utilizare , acesta gasindu-se la download pe internet in format pdf. Daca ne spui numele TV ( ex.: Samsung 32ES5500) poate te putem ajuta si cu un link de catre un site de unde poti descarca manualul.

  • Va rog faceti si un tutorial cu intel widi, am televizor toshiba ce suporta intel widi si nu stiu cum sa-l conectez la calculator. pa

    • O sa vina in curand un tutorial cu Miracast. Este asemanator cu WiDi si nu prea.
      La widi este un protocol mai special la imperecherea dispozitivelor.
      In curand cu siguranta vom face un tutorial si cu widi insa prima oara va fi postat tutorialul cu Miracast.

  • Adrian cum imi pot schimbasi eu adresa de mail dupa intreaba.videotutorial.ro pentru ca adresa de mail mi-a fost blocata.
    Ma poti ajuta sa-mi schimb adresa de mail dupa intreaba.videotutorial.ro sau macar sa-mi dai disable la numele de utilizator eNd.
    Multumesc mult de tot Adrian !!!!!

  • O configurare pentru un receiver av, pc, tv, sistem 5.1 crezi ca poti face?
    Multumesc.

    • E destul de complicat pentru ca trebuie sa avem toate sculele, iar in acest moment nu le avem.
      Pe viitor vom face cu siguranta asa ceva insa nu in perioada imediat urmatoare.
      O astfel de configuratie vreau sa-mi fac si eu, poate iese ceva pana la urma. Merci pentru propunere.

      • Multumesc. Pe viitor as dori sa achizitionez asa ceva si ar fi binevenit un tutorial. Astept cu nerabdare.

Related Post

This website uses cookies.