Cum aflam numarul de telefon al persoanei care ne suna cu numar ascuns – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum putem afla cine ne suna cu numar ascuns. Cred ca nu exista persoana care sa nu se fi confruntat cu o astfel de dilema. Mai toata lumea a patit cel putin odata in viata sa fie sunat sau beep-uit in miez de noapte de numere necunoscute iar cei care suna cu numar ascuns, de foarte multe ori nu cunosc limitele si devin insistenti, deranjanti. Primul lucru pe care il putem dori in astfel de situatii este sa stim “cine ne suna cu numar ascuns?”
Raspunsul este simplu si la indemana oricui. Tot ce trebuie sa facem este sa cream un cont pe un serviciu VoiceIP. Acest serviciu ne va aloca un numar pe care il putem folosi in telefonul sau smartphone-ul nostru pentru a devia toate apelurile primite, doar apelurile carora le dam ocupat, doar apelurile la care nu raspundem sau apelurile primite cand nu suntem in aria de acoperire a providerului de telefonie mobila.
Trebuie sa stiti ca pentru a forwarda un apel, trebuie sa aveti credit pe cartela. In cazul in care cineva va suna si aveti setata devierea unui apel, daca nu raspundeti apelului la numarul catre care s-a facut devierea, nu veti fi taxat.
Deasemenea, nu este necesar sa tineti browserul deschis si sa fiti logati in serviciul VoiceIP atunci cand doriti sa prindeti pe cineva care va suna cu numar ascuns. Devierea apelului va avea loc chiar daca nu sunteti logati pe serviciul VoiceIP
Orice telefon sau smartphone suporta call forwarding sau pe romaneste deviere apel. Va trebuie sa cautati aceasta functie in telefonul sau smartphone-ul vostru la Setari apeluri sau Call Settings. In optiunea Call forwarding (deviere apel) se trece numarul catre care doriti sa deviati (in cazul nostru numarul VoiceIP) pentru una din situatiile disponibile: Always forward (deviere intotdeauna), Forward when busy (deviere doar cand suna ocupat), Forward when unanswered (deviere cand nu raspundeti), Forward when unreachable (deviere cand nu va aflati in aria de acoperire sau nu aveti semnal)
– Daca setati devierea pentru Always forward asta inseamna ca nu va mai trebui sa stati la panda pentru al prinde pe cel care va suna cu ascuns. Toate apelurile primite vor fi deviate catre numarul VoiceIP
– Daca setati devierea pentru Forward when busy, va trebui sa stati cu mana pe telefon si sa fiti pe faza cand persoana rau intentionata va suna cu numar ascuns pentru a respinge apelul, apelul odata respins il va redirectiona pe respectiv catre serviciul VoiceIP unde se va inregistra numarul celui care va sunat chiar daca el a sunat cu ascuns
– Daca setati devierea pentru Forward when unanswered sunt slabe sanse sa il prindeti pe ce care va suna cu numar ascuns. De obicei indivizii care fac asta nu va suna pana raspundeti ci dau beep-uri scurte si sacaitoare. Setand Forward when unanswered, devierea se va face doar dupa un anumit numar de secunde in care nu ati raspuns apelului.
– Daca setati devierea pentru Forward when unreachable asta inseamna ca va trebui sa inchideti telefonul ca cel care va sacaie sa fie redirectionat/deviat catre numarul serviciului VoiceIP. Iarasi o alegerea nepotrivita daca individul va deranjeaza doar o singura data sunand cu numar ascuns si totusi vreti sa stiti cine a fost. Alegand Forward when unreachable va trebui sa sacrificati eventualele apeluri legitime pe care le asteptati si le doriti. Este posibil sa prindeti individul insa tot odata veti pierde probabil si apelurile pe care ati fi dorit sa le luati. Aceasta optiune o puteti folosi doar in cazul in care inuiti ora la care individul va suna cu numar ascuns sau in cazul in care respectivul are o ora anume la care stiti ca va suna.
Cea mai buna alegere dupa parerea mea sunt primele doua optiuni: Always forward sau Forward when busy. Acestea fiind spuse va invit sa priviti tutorialul video pentru a vedea exact ce trebuie sa facem pentru a afla cine ne suna cu numar ascuns.

……………………

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 600 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (524)

  • Pe Orange merge .
    Pe Vodafone pentru deviere trebuie abonament . Eu am cartela reincarcabila si nu merge devierea .

    • Testat si de mine. Pe Orange merge perfect.
      Pe Vodafone nu am posibilitatea sa testez serviciul.

      • FaraVirusi:
        Testat si de mine. Pe Orange merge perfect.
        Pe Vodafone nu am posibilitatea sa testez serviciul.

        buna! si eu am orange (cartela) si nu-mi merge,am incercat pe mai multe tipuri de telefoane cu aceiasi cartela si tot nu-mi merge.poti sa imi zici te rog ce tip de cartela ai? ast rasp

        ade:
        Pe Orange merge .
        Pe Vodafone pentru deviere trebuie abonament . Eu am cartela reincarcabila si nu merge devierea .

        buna! si eu am orange (cartela) si nu-mi merge,am incercat pe mai multe tipuri de telefoane cu aceiasi cartela si tot nu-mi merge.poti sa imi zici te rog ce tip de cartela ai? ast rasp

    • ade:
      Pe Orange merge .
      Pe Vodafone pentru deviere trebuie abonament . Eu am cartela reincarcabila si nu merge devierea .

      buna! si eu am orange (cartela) si nu-mi merge,am incercat pe mai multe tipuri de telefoane cu aceiasi cartela si tot nu-mi merge.poti sa imi zici te rog ce tip de cartela ai? ast rasp

  • Adriana esti cel mai tare tine tot asa !!! am probat in reteau orange si merge deviaza apelu chiar si de pe un nokia 1680 ati multumesc pt tutorial asta.

  • E foarte folositor tutorialul vostru, eu am cosmote, mai devreme am facut proba si merge. O singura intrebare, am citit mai sus ca e imi ia si credit. eu am dat deviere cand dau ocupat, in ce situatie imi ia credit? atunci cand nu raspuns deloc si atunci cand accept apelul?

    • Salut. Unde pot vedea si ew videotutorialul ca nu mil arata pe site asta? Si inca ceva, cum pot face cont pe voiceIP ? Nu stiu unde sa intru sa completez, daca se poate sa imi dati direct un link de unde imi pot face cont.
      Multumesc mult

      • Pentru a vedea tutorialul ai nevoie de Flash Player. Chrome si IE vin preinstalate cu el. Din pacate serviciul Voice IP oferit de romtelecom nu mai exista, iar alta varianta pentru aflarea numarului celui care ne suna cu numar privat momentan nu exista.

  • nu merge pe vodafone am incercat am abonament,numarul care mia la dat pt al salva in telefon merge il recunoaste dar cand ma loghez si dau la istoric apeluri nu imi apare numerele de la persoanele care mau sunat cu nr privat ....oricum o treaba buna cu tutorialul poate cine stie o sa mearga mai tarziu e bine de retinut multumesc o zi buna

  • revin la comentariu de mai sus merge si pe vodafone numai ca ma primit confirmarea mai tarziu ...da am o intrebare serviciul este taxabil stie cineva?!!??! multumesc o zi buna

    • iStas:
      dar daca sunt din Moldova(fratii de peste prut),tot merge acest serviciu?

      Nu avem de unde sa stim, ce te costa sa incerci sa vezi daca merge si cu ocazia asta poate ne lamruesti tu daca functioneaza si pentru Rep. Moldova.

      Ionica:
      Contul de pe Romtelecom trebuie configurat avand reteaua de internet pe Romtelecom??? sau merge si depe reteaua RDS ??? Multumesc

      Nu are importanta de la ce provider ai internet

      gabi:
      revin la comentariu de mai sus merge si pe vodafone numai ca ma primit confirmarea mai tarziu …da am o intrebare serviciul este taxabil stie cineva?!!??!multumesc o zi buna

      Raspunsul la aceasta intrebare se afla in textul de deasupra tutorialului pe care voi il ignorati crezand ca nu e important. VA IBSELATI!

      • Eu am cosmote si apelurile cu numar necunoscut imi ajung tot cu numar necunoscut si eu vreau sa aflu numarul.Va rig sa ma ajutati ca am ajuns la disperare

          • Pe callromania nu merge, am incercat cu o cartela telekom. Deviaza numarul insa la istoric apeluri apare tot anonim. Cu alte cuvinte nu dezvaluie nr care te apeleaza. Cineva zicea sa eliminam cifra 4 de la nr oferit de callromania insa daca vrei aa faci acest lucru iti da eroare si nu merge

  • merge pe cosmote(cartela) si pe vodafone(cartela si abonament) testat.iti multumim pentru tutorial.ma cam saturasem sa fiu injurat la telefon, macar acum stiu pe cine sa ''ard'' ;))

    • Eu am cosmote cartela si am instalat acest program in alt telefon android ,deviind apelurile de pe cosmote pe acest android,dar apelurile cu numar necunoscut tot cu nr necunoscut imi ajung si eu vreau sa aflu numarul care suna.Va rog sa ma ajutati fiindca am ajuns la disperare cu aceste apeluri cu numar necunoscut.

  • nu merge devierea de pe orange cartela...!
    pe cosmote..am testat merge perfect..!
    BRAVO.. e cel mai beton tutorial...!

Related Post

This website uses cookies.