Cum activam sau dezactivam activitatea contului Google si la ce ajuta aceasta – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum ne putem activa optiunea “Activitatea contului” sau Account Activity pentru contul Google. Aceasta noua optiune a fost introduse imediat dupa ce Google si-a schimbat politicile de confidentialitate. Daca va intrebati de ce pune Google la dispozitie un astfel de raport detaliat despre activitatea voastra Google, raspunsul este simplu:
Google vrea sa fie mult mai transparent cu clientii sai pentru ca a fost acuzat in nenumarate randuri de colectarea datelor personale. La ce ne este utila noua ca utilizatori Activitatea contului?
Putem sa vedem din ce locatii am accesat contul nostru, de pe ce sistem de operare, cu ce browsere, cate email-uri am trimis in ultima luna, cate email-uri am primit in ultima luna, si care sunt adresele de email contactate cel mai frecvent.
Pe langa rolul de a avea o viziune mai profunda asupra activitatii noastre pe Google, Activitatea Contului mai are si rolul de a intari securitatea contului Google. Putem afla oricand daca altcineva foloseste contul nostru Google. Spre exemplu, daca in raport vom vedea ca, contul a mai fost accesat si dintr-o alta locatie sau de pe un alt sistem de operare ori browser pe care stim ca nu l-am folosit, ar trebui sa intram imediat in alerta si sa luam in considerare schimbarea parolei pentru contul Google.
Puteti schimba parola contului Google accesand urmatoarele link-uri:
https://accounts.google.com/EditPasswd
sau accesand formularul de recuperare a parolei in cazul in care aceasta a fost schimbata: https://www.google.com/accounts/recovery
De asemenea in raportul Activitatea Contului o sa intalniti si rapoarte despre: Gmail, Latitude, Picasa Web Albums, Istoricul Web, YouTube in cazul in care folositi aceste servicii Google.
Pentru cei mai paranoici, aveti oricand posibilitatea sa opriti generarea acestui raport sau sa opriti doar notificara printr-un email a acestui raport.
Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul video pentru a vedea exact cum activam, dezactivam, stergem Activitatea Contului pentru contul personal Google

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 700 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (23)

  • o functie foarte interesanta e "2-step verification". o foloseste de mai bine de jumatate de an. cred ca un tutorial ar fi de bun augur.

  • victoras:
    o functie foarte interesanta e “2-step verification”. o foloseste de mai bine de jumatate de an. cred ca un tutorial ar fi de bun augur.

    O sa facem si despre asta un tutorial

  • Superb tutorial Adrian! O rugaminte,se poate face un tutorial dedicat ebay?cum cumparam de exemplu.

  • slab tutorial, pacat ca m-am uitat la acest tutorial, si mie nu imi convine sa stie google ce fac eu.
    si adrian fa si tu un tutorial mai bune cum face cristi tutoriale de nota 10+ dar eu cred ca nu sti sa faci tutoriale cum trebuie sa inteleg asta cred eu.
    cristi esti de nota 10+ si sa o ti tot asa daca nu erai tu eu nici nu ma mai uitam la VIDEOTUTORIAL.RO dar tu mai il ti in viata sa cred eu .

  • Buna Cristi am si eu un laptop HP g6 1202 si are o placa video AMD Radeon 6470 pe care o are dedicata,ideea este ca nu imi vede windosw placa asta spunandu-mi ca am HD graphics,oare ce sa fie ,am instalat sistem operare windosw 7 64 biti.stiu ca nu sant pe subiect dar e nevoie mare sa-mi raspunzi ,stiu ca te pricepi la sata

  • florio:
    Buna Cristi am si eu un laptop HP g6 1202 si are o placa video AMD Radeon 6470 pe care o are dedicata,ideea este ca nu imi vede windosw placa asta spunandu-mi ca am HD graphics,oare ce sa fie ,am instalat sistem operare windosw 7 64 biti.stiu ca nu sant pe subiect dar e nevoie mare sa-mi raspunzi ,stiu ca te pricepi la sata

    Ai instalat driverele de la ATI? Mergi pe Google si scrie ATI api click pe primul rezultat si acceseaza sectiunea Support&Drivers. Noi avem un tutorial realizat in trecut despre o placa video ATI si acolo s-a aratat si cum se descarca driverele video pentru placile ATI. Il gasesti cu casuta CAUTA din sidebar dreapta sus, scrii acolo: placa video ATI, dai enter si vei gasi tutorialul.
    Sau poti porni automatic updates din windows 7 si daca ai o conexiune la internat iti va descarca el automat driver-ul si il va instala.
    Despre cum se instaleaza driverele automat pe vista si windows 7 prin automatic updates, exista deja tutorial pe site. In casuta CAUTA scrii: instalare drivere prin automatic updates, apesi enter si voila.

  • @daniel Cum iti permiti sa critici munca acestui om ?In primul rand vezi cum te exprimi...n-ai facut gramatica la scoala ?Dupa ce invatati multe lucruri de pe Videotutorial.Ro , va permiteti sa fiti critici.Felicitari Adrian si nu baga in seama toti atotstiutorii care au invatat de la tine Windows si Linux si acum te critica...nu e primul si nici ultimul care face astfel de afirmatii...sper sa continui ca pana acum iar cui nu-i plac tutorialele tale sa caute pe Google sau Youtube poate de acolo inteleg mai bine.

  • tudor:
    @daniel Cum iti permiti sa critici munca acestui om ?In primul rand vezi cum te exprimi…n-ai facut gramatica la scoala ?Dupa ce invatati multe lucruri de pe Videotutorial.Ro , va permiteti sa fiti critici.Felicitari Adrian si nu baga in seama toti atotstiutorii care au invatat de la tine Windows si Linux si acum te critica…nu e primul si nici ultimul care face astfel de afirmatii…sper sa continui ca pana acum iar cui nu-i plac tutorialele tale sa caute pe Google sau Youtube poate de acolo inteleg mai bine.

    Stai linistit, comentariul "stimatului" "danel" nu m-a atins in nici un fel, ba mai mult, chiar m-a amuzat. Unu care isi da cu pararea nu reprezinta nici macar 0,0001% din totalul vizitatorilor de pe acest site.
    Te mai asteptam pe la noi tudor si pe tine "danel" la fel...

  • salut,in primul rand multumesc mult pentru munca pe care o faceti ca uite asa mai invatam si noi cate ceva pe astia care nu prea ne duce hardul,nu prea am avut comentari in ultimul timp dar sa stiti ca v-am urmarit cu mare interes.O rugaminte am si eu adrian daca m-a ajuti cu un mic raspuns rogu-te fain de fiecare data cand deschid google-ul imi apare o eroare sau mama naibi stie ce este si nu stiu cum sa scap de ea sau nu am setat eu bine google .....DO YOU WANT TO VIEW ONLY THE WEBPAGE CONTENT THAT WAS DELIVERED SECURELY?si mai jos scrie...this webpage contains content that will not be delivered using a secure https ,connection which could compromise the security of the entire webpage atata....si eu de fiecare data trebuie sa-i dau yes sa no ca sa dispara .Poate m-a ajutati cu un raspuns,multumesc mult .

  • Am vrut demult sa va pun aceasta intrebare:Cum si cu ce program ati facut acel mic videoclip cu care incepeti toate tutorialele.P.S.Imi cer scuze ca am postat intrebarea aici dar chiar am vrut sa stiu.

Related Post

This website uses cookies.