Crearea unei baze de date cu phpmyadmin ( tutorial video )

Acest tutorial video despre baze de date si phpmyadmin face parte dintr-o serie de tutoriale video despre aplicatii server,servere http,php,mysql,phpmyadmin si realizarea unui website sau a unui blog.

Ne vom referii in acest tutorial video la realizarea simpla a unei baze de date ( in romana ) sau database ( in engleza ) cu ajutorul careia vom instala in urmatorul video tutorial o aplicatie web based ( cu interfata prin browser ) cu care vom putea pune pe picioare un website sau un blog,cu care ne vom face cunoscute ideile si cunostintele pe internet.

Seria de tutoriale video ce va urma ne va introduce si mai mult in tainele si dedesupturile internetului,a website -urilor si a hosting -ului pe servere.

In urmatoarele tutoriale video care vor urma vom mai invata cite putin despre html ,php ,css ,rss si multe alte subiecte interesante si necesare atunci cind vrem sa creem un website sau un blog.

Va asteptam sa vizionati si urmatoarele tutoriale ,in care vom continua ce am inceput acum.

Dar mai bine deocamdata urmarim acest tutorial video care explica pe larg citeva din aceste lucruri pomenite mai sus.

de Cismaru Cristian

ATENTIE

Pentru confortul vizual al vostru acest tutorial video poate fii urmarit full screen (pe tot ecranul)


Cristi:

View Comments (53)

  • Sunt student la finante banci si te rog sa imi spui ce program as putea folosi pt o aplicatie de baza de date. in care sa am:
    o baza de clienti, fiecare client ce actiuni are , o evidenta de stoc vandute, cumparate

    Multumesc anticipat

    • adrian: Sunt student la finante banci si te rog sa imi spui ce program as putea folosi pt o aplicatie de baza de date. in care sa am:
      o baza de clienti, fiecare client ce actiuni are , o evidenta de stoc vandute, cumparateMultumesc anticipat  

      Da mail la lolman.mihay@gmail.com si te ajut eu.

    • adrian: Sunt student la finante banci si te rog sa imi spui ce program as putea folosi pt o aplicatie de baza de date. in care sa am:
      o baza de clienti, fiecare client ce actiuni are , o evidenta de stoc vandute, cumparateMultumesc anticipat  

      Sa o ti sau sa o construiesti? Sa o ti iti recomand sa te uiti dupa un server care sa suporte si baze de date Acces. Sa o construiesti nu ar fi greu (ma refer la baza) partea grea este sa construiesti scripturile care sa faca tot ce vrei (foarte mult php). Pe tine te intereseaza o platforma de comert, si asta gasesti de vanzare pe codecanyon sau themeforest, la un pret rezonabil (pana in 20$-30$).Sper ca te-am ajutat.

  • @adrian: Te rog frumos sa postezi sub un alt nume ca sa ne putem deosebi mai usor,dupa cum vezi pe acest site este un top al commentariilor,postand sub numele de Adrian fie si cu "a" mic comentariile tale se vor contoriza ca fiind ale mele! Nu vreau deloc asta,te rog mult sa fii intelegator,cauta-ti si tu o porecla,pseudonim,ceva...Multumesc anticipat!

  • Andre @ : si mie mi-a aparut aceasta eroare la inceput. Uitat=te la Manage> Service daca este pornit MySQL. Eu cand m-am uitat scris STARTING, trebuie sa scrie SRARTED. Problema era de la ZoneAlarm. Am inchis zoneAlarm si problema a fost rezolvata.

    ADRIAN @ Felicitari, faci un lucru extraordinar. daca se poate sa postezi mai multe video pt. avansati de programare: PHP, HTML.

    Succes!

  • Cristi eu de exemplu sunt intr-un lan... si ideea e ca nu imi merge... adica am ip-u normal dar am si un 192.168.2.198 .... si ip-u central... si nu stiu cum sa'l fac sa intre pe mine nu pe routeru meu :((

  • Tare tutorialul :D cum pun un domeniu pe serverul wamp de acasa
    dar domeniu nu subdomeniu:D ms ms

  • @Cipri: Scrie sus la Search asa: "domeniu" sau "domenii" (fara ghilimele!) sau "Cum se cumpara un domeniu si spatiu de gazduire pentru un website" sau "Cum se face un domeniu gratuit de la dyndns cind ai un ip dinamic" sau "Cum se face un domeniu gratuit sau cum se schimba ip-ul cu un subdomeniu free de la Dyndns"

  • La capitolul baze de date nu prea stiu mare lucru, insa din cate am inteles orice inseamna text, sau articole publicate, aici se vor stoca, prin urmare baza de date se va mari in timp.
    Am creat o baza de date si am instalat wordpress.
    Un tabel din aceasta baza de date se numeste "wp_posts" si din cate se pare aici se stocheaza toate articolele pe care le scriu. Cu cat scriu mai mult, cu atat se va mari acest tabel (zeci de KB, sute de KB...dupa caz). Insa in mod ciudat, daca ma hotarasc sa sterg anumite articole pe care le-am scris, marimea acestui tabel "wp_posts" nu scade, ramane la fel. Ajunsesem pe undeva pe la 3 MB; am facut o proba stergand toate articolele din wordpress. Marimea bazei de date nu a scazut.(La tabelul "wp_posts" si coloana "marime" imi indica aceeasi valoare , adica 3 MB) E ceva neinregula? Asa trebuie sa fie?
    Insa, daca bifez casuta din dreptul lui "wp_posts" si dau "reparare tabel", nu imi mai indica la marime, valoarea de 3 MB, ci imi indica valoarea normala, adica aprox 8 KB. De ce nu se micsoreaza automat si baza de date atunci cand sterg anumite articole din wordpress? (Stergerea articolelor s-a facut direct din wordpress, nu din phpmyadmin).

Related Post

This website uses cookies.