Configuratie pentru jocuri, AMD cu 8 nuclee si Nvidia GTX 660 – tutorial video

Salut prieteni, astazi vom construi un sistem pentru gaming, la baza vom folosi un procesor AMD FX 8320, acest este un procesor cu 8 nuclee si 16 MB memorie cache (8MB Level 2 si 8 Level 3).
Procesorul este nou nout si vine cu doua tehnologii noi, prima este un update, si anume Hypertransport 3.0 iar cee de-a doua tehnologie este noua, IOMMU care ofera softurilor de virtualizare acces la resursele hardware, asta pentru a reduce incarcarea resurselor pe pc-ul gazda.
Placa de baza este un Asrock Extreme, aceasta are la baza setul de chipuri AMD 970 pentru northbridge si SB 950 pentru southbridge, acestea ca si procesorul sunt nou noute.
Placa video este de la Gigabyte, GTX 660 care este cea mai buna afacere in momentul asta (raport performanta pret). Bazata pe chipul GK106 placa GTX 660 are 960 de procesoare stream, fata de 336 pe GTX 560, impreuna aceste procesoare de stream au 2.54 miliarde de tranzistori. Placa video poate rula absolut orice joc existent pe piata la setari maxime.
SSD-ul este de-acum nelipsit din configuratiile noastre, azi am ales un Samsung 830, un drive excelent la un pret mai mult decat bun. Nu va uitati la specificatii, in realitate se comporta mult mai bine decat drive-urile cu controller SandForce.
Sursa este de la Corsair si are certificare 80Plus pentru o eficienta foarte buna, 500W sunt suficienti pentru ce avem noi nevoie.
Carcasa sunt convins ca va prinde, mai ales daca sunteti gamer, are un aer mai fioros…
Pentru aceasta ocazie am ales si o unitate optica, gamerii vor avea probabil nevoie de aceasta pentru instalarea jocurilor originale. Va recomand sa nu folositi jocuri descarcate din reteaua bittorrent, multe dintre acestea sunt infectate.

Componente folosite in tutorial:

Procesor AMD FX 8320, 3500MHz, 16MB, socket AM3 , Box
Placa de baza ASRock 970 EXTREME3, socket AM3
Memorie Kingston 8GB 1866MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 2) XMP
Placa video Gigabyte nVidia GeForce GTX660, 2GB, GDDR5, DVI, HDMI, PCI-E
Solid State Drive (SSD) Samsung 830 Series, 2.5
Sursa Corsair CMPSU-500CXV2, 500W, ATX2.2
Carcasa Floston Genesis ATX, Midi Tower, fara sursa, Neagra
DVD Writer Asus DRW-24B5ST/BLK/B/AS, Negru, Bulk, SATA

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (64)

  • De ce m-as complica cu sisteme de gaming cand pot sa am un PC rezonabil si sa mai imi iau un xbox360 slim si sa-l modez? ar fi mult mai accesibil si mai ieftin , cine e de acord?

    • Eu nu sunt de acord, grafica pe pc va ramane totdeauna net superioara, eu am consola si sta praful pe ea.

  • multumim pentru prezentare.
    vad ca placa de baza are suport ecc pentru memorii si memoriile le-ai ales non-ecc. daca as lua cu ecc memorii ar fi mai bine sau nu conteaza ?
    si placa de baza suporta 1866MHz pe memorii numai prin overclock ? daca nu fac overclock la ce frecventa o sa-mi mearga memoriile ? la 1333 cat e maxim fara overclock in descrierea placii de baza ? ca nu prea m-as baga eu la overclock doar daca ai face un videotutorial sa ne arati si noua sa facem in cunostinta de cauza OC.
    Placa video vad ca are numai 192 biti banda da cred ca ajunge.
    aaa si carcasa sa aveti grija ca are numai 18 cm in latime (partea din fata) , daca aveti de gand sa bagati un cooler aftermarket mai nervos pentru procesor no sa mai puteti pune capacul carcasei ; o sa se izbeasca in cooler. cel mai bine e de minim 20 cm latime

  • Xbox360 si PS3 au procesoare de 3000MHz triplu core iar aici vorbim de 8 nuclee 3500MHz.Jocurile de astazi au si 30 Gb marime si credema un triplu core nu le face fata. Si Xbox si PS3 sund depasite ,au fost lansate acum ceva ani .O combinatie de vis si vis va ramane .Numai procesorul este 800 lei,cam cat xbox360 slim.

  • alin:
    multumim pentru prezentare.
    vad ca placa de baza are suport ecc pentru memorii si memoriile le-ai ales non-ecc. daca as lua cu ecc memorii ar fi mai bine sau nu conteaza ?
    si placa de baza suporta 1866MHz pe memorii numai prin overclock ? daca nu fac overclock la ce frecventa o sa-mi mearga memoriile ? la 1333 cat e maxim fara overclock in descrierea placii de baza ?ca nu prea m-as baga eu la overclock doar daca ai face un videotutorial sa ne arati si noua sa facem in cunostinta de cauza OC.
    Placa video vad ca are numai 192 biti banda da cred ca ajunge.
    aaasi carcasa sa aveti grija ca are numai 18 cm in latime (partea din fata), daca aveti de gand sa bagati un cooler aftermarket mai nervos pentru procesor no sa mai puteti pune capacul carcasei ; o sa se izbeasca in cooler. cel mai bine e de minim 20 cm latime

    In mediul business si data center sunt recomandare memoriile ecc pentru garantarea integritatii datelor, pe desktop nu este nevoie de asa ceva.

  • Buna tuturor,eu cred ca acesta este un sistem mai mult decat necesar pentru toate jokurile care vor aparea in urmatorii 2-3 ani,are procesor,placa de baza si placa video super tari, problema este sa aii banii sa-l cumperi,am dreptate?

  • Buna din nou,am o amtrebare pentru Cristi,care este diferenta dintre o placa video de 1gb pe 128bitzi si una tot de 1gb pe 256 bitzi ?iti multumesc anticipat,sper sa nu te superi de antrebare

    • Intotdeauna o magistrala video mai mare va fi mai buna decit una mai mica !!
      Pe 256 biti se vor trimite mai multe date video decit pe 192 biti.
      Deci ? O placa video cu 1GB ddr5 pe 256 biti va fi mai buna decit una cu 2GB ddr5 pe 192 biti, chiar daca are viteza mai mare.
      Cu fosta mea placa 7900GS DTH pe 256 biti cu 256MB DDR3 pe ea m-am jucat pina anul trecut, orice joc directx 10 mergea OK.
      Oricum sistemul prezentat este SCUMP !!!. Un i5 cu un GTX 560 sau mai mare, pe 256 biti, cu un SSD de boot de 128GB si un hdd de 1TB si 8GB RAM 1666 ar merge mult mai bine, parerea mea. Si pretul ar fi OK pentru un sistem bun, care sa te tina citiva ani de acum incolo fara upgrade.

  • Foarte bun tutorialul cu o mica observatie.

    Placa video ce ai prezentat-o nu este chiar foarte buna pentru o investitie asa mare din cauza ca are BUS memorie (biti): 192 (o placa de 256-biti ofera o latime de banda aproape dubla decat cea pe 192 de biti)

    Pentru jocuri este recomandat sa aiba minim 256 bits (direct X 11 si GDDR5)

    Un model foarte bun ar fi acesta : http://www.emag.ro/placa-video-msi-nvidia-geforce-670-gtx-2048mb-gddr5-256bit-hdmi-dvi-pci-e-n670gtx-pe-2gd5-oc/pd/E7VGTBBBM/

  • buna ziua . Cristi ,intre Procesor AMD FX 8320 si i5 3570K IvyBridge, 3400MHz,pe care-l recomanzi? multumesc

Related Post

This website uses cookies.