Configurație PC gaming la preț bun

Configurație PC gaming la preț bun

Configurație PC gaming la preț bun

Gaming-ul este mai actual ca niciodată și cei mai multi dintre noi vrem un sistem capabil sa ruleze jocurile noi; Pentru ca nimic nu-i mai frustrant atunci cînd jocul nu vrea sa ruleze sau rulează sacadat.
Mai jos am strîns cele mai bune componente existente pe piața pentru un buget decent. La pretul asta chiar și eu ma mir ca am reușit sa încropesc un sistem bun de gaming.
Procesorul este un Haswell, pentru ca Skylake este mult prea scump pentru marea majoritate a gamerilor. Cu toate ca hace parte din generația trecuta, procesorul Intel i3-4170 este un campion.
Placa video este de generație noua, Nvidia GTX 960, scula de ultima generație.
După cum v-am obișnuit, pentru stocare am ales un SSD de la Kingston de 128 GB. Voi însa puteți monta și un hard disk în acest sistem, pe care-l veți folosi pentru stocare. Va recomand unul de 7200 rmp.
Sursa este de la Corsair si are 450W, suficient pentru sistemul acesta, chiar și cu unele rezerve de putere în plus.
Configurație PC gaming la preț bun – Componente folosite:
Procesor Intel® Core™ i3-4170, 3.70GHz, Haswell, 3MB, Socket 1150, Box
Placa de Baza Asus H81M-A, socket 1150
Memorie Kingston HyperX Fury Red 4GB, DDR3, 1600MHz, CL10, 1.5V
Placa video Gigabyte NVIDIA GEFORCE GTX 960, 2048MB, GDDR5, 128bit, HDMI, DVI, Display Port
Flash SSD Kingston V300 2.5″, 120GB, SATA 3
Sursa Corsair VS450 450W, PFC Activ
Carcasa Segotep SG-CL, ATX Mid Tower, fara sursa, Negru
Optional-hard disk pentru stocare suplimentara
HDD Seagate Barracuda 2TB, 7200rpm, 64MB, SATA 3


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (51)

  • Felicitari pentru tutorial ,Cristi imi cer scuze pentru corectare, ai vrut sa spui HDD 7200 rpm.

      • La ceva de genul ma gandeam si eu achizitionez, sau kitul Logitech MK330.Dar pe urma m-a pus pe ganduri tehnologia wireless daca o fi de calitate pentru o utilizare intensa a pc-ului.E recomandat un kit wireless pentru pc?Aici ma refer la timpul de raspuns la tehnologia fara fir si la baterii.Se poate sa am lag, sa mi se blocheze mouseul sau sa nu functioneze ceva ca la o tastatura wired(cu fir)?Eu as dori sa utilizez tastatura si mouseul pentru editari, programari(office/home), pe urma mai putin pentru gaming dar cand zic mai putin nu ma refer o ora/doua pe zi, poate fi si o zi intreaga(banuiesc) sa joc niste meciuri cu prietenii...Am auzit de la cineva ca mouseurile is foarte slabe la scroll, de fapt asta vad si eu la mine.Apoi ca ar fi de slaba calitate mousurile cu senzor pe laser, dar nu am gasit in descrieri decat pe la Logitech ca ar avea senzor laser.Exista altfel de senzor?La tastaturi mecanice, iluminate si mousi cu lumini nici nu m-as gandi sa dau atatia bani pe ele pentru ca nu ma ajuta cu nimic.Acum nu stiu ce sa fac, as comanda acel kit de la Microsoft sau ca ar fi mouseul mai bun la kit-ul Logitech MK330 si sa aleg acel kit?

  • Cum era mai Cristi,SSD la 7200 rotatii ? :D,eu zic sa refaci tutorialul ca ai mentionat de 3 ori ssd in loc de hdd,nu de alta dar unii chiar nu stiu si iau ca atare ce aud sau ce li se spune.

    Era bine daca mentionai de noul trend si anume de eGPU ce pot fi atasate la pc-urile sau laptopurile mai vechi si astfel scutesti sa achizitionezi unul nou,practic in loc de 2500 dai vreo 1000 si rulezi aceleasi jocuri.
    Am specificat chestia asta intr-un comentariu anterior,dar nu ai fost atent.

    • Nu-i chiar asa usor cu eGPU-ul. Nu-i deloc confortabil sa-l folosesti pe un laptop, se duce dracului toata portabilitatea

      • Daca pui in balanta suma imensa de bani ce o poti salva,cred ca merita efortul si pt un Laptop,doar nu te joci pe laptop in timp ce alergi cu laptopul in rucsac sa zici ca te incurca eGPU-ul.Hai sa fim seriosi.Sunt unele eGPU in forma de cutii destul de mici ce chiar sunt portabile.Acum repet avantajul este imens fata de un oarecare dejavantaj.
        Legat de stickul precizat si viteza de transfer,cred ca o luase windowsul razna de mi-a aratat peste 1GB/s , am mai facut cateva transferuri si prin conexiunea usb 3.1 a mers cu putin peste 300MB/s.

    • Salut baieti ajutati-ma va rog sa-mi cumpar o placa video compatibila cu placa de baza . Am placa de baza : Hewlett-Packard HP Compaq dc7600 Convertible Minitower . Ce s-ar potrivii ?

  • Inca ceva,am cumparat recent Kingston DataTraveler HyperX 3.0 256GB ( http://www.hyperxgaming.com/en/usb/dthx30 ) e cel albastru cu negru din mijloc , si prin conectare usb 3.0 am facut transfer de pe stick pe ssd si a mers cu peste 1GB/s , scrierea pe el a fost de ~ 120MB/s
    Am vazut ca are si versiunea de ( stick usb ) 1TB pe site , asta pentru cine ar vrea sa cumpere.
    Detaliile oficiale :
    USB 3.0: 225MB/s read and 135MB/s write
    USB 2.0: 30 MB/s read and 30MB/s write

  • Va salut prieteni! Am windows 10 si de curand butonul start nu mai raspunde la clic dreapta pe el, ca urmare nu mai am acces la functiile de acolo. Nu stiu de ce s-a intamplat asta si va rog sa ma ajutati. Va multumesc.

    • Sunt sigur ca poți găsi și în Italia un magazin. Dacă nu, fac eu un drum până acolo, ca nu pot să te refuz.

        • Din Italia mi-am luat eu de pe eprice.it poți plăti și Cash la curier ajunge destul de repede și sunt serioși. Bafta

      • Chiaro un gasesti in Italia si cand te duci sa interni siti pfera mereu ceva de conci ori mai scump..... cit d'Este magazine online in Italia!!!

  • Interesanta oarecum configuratie dar i3-ul nu prea merita deoarece tot un dual core ramane si atunci mai bine iei un Pentium cu frecventa de peste 3 GHz dar e la jumatate de pret sau mai bine mai pui ceva bani si iei i5 .
    SSD-ul e ok ca orice ssd se simte in configuratie si in vivta de zii cu zi nu prea o sa vezi diferente intre un ssd ieftin si unul scump dar acel Kingston nu merita deoarece au schimbat memoriile din el si acum ii destul de slab iar pe piata gasesti variante mai bune de la alti producatori.
    Cat despre sursa are electorica facuta de CWT si nu are nici macar certificare Bronze deci puteai merge pe alte variante .De exemplu un SIrtec de 500 W cinstiti ,la un pret corect si producator serios.
    PS: Incercati cand mai faceti asemenea configuratii de sisteme sa va orientati si spre alte magazine deoarece au o gama mai larga de produse.

  • Salut toata echipa Videotutorial.
    Urmaresc cu interes de ceva timp tutorialele voastre si sunt incantat de informatiile obtinute.
    M-au ajutat de multe ori sa acumulez informatii noi si sa rezolv unele probleme tehnice.
    Chiar in urma cu 2 saptamani am ajutat o prietena sa-si faca un calculator de Gaming pe baza informatiilor gasite aici.
    Am mers pe o platforma Intel cu CPU i5. Multi prieteni mi-au spus ca as fi ajuns mai ieftin daca alegeam AMD si ca as fi avut "mai multa performanta".
    Am studiat putin problema inainte si am ajuns la concluzia ca la ora actuala nu mai este o diferenta asa de mare intre cele 2 firme la capitolul Gaming, cel putin pentru un sistem de pana in cca. 3000 - 4000 lei
    Din ce am vazut pe site'ul vostru in ultimi ~ 2 ani, majoritatea sistemelor de Gaming prezentate au fost pe platforma celor de la Intel.
    In trecut era oarecum o regula ca pentru Gaming sa mergi pe AMD.
    Astept cu interes o parere si un tutorial cu un sistem Gaming pe AMD
    Felicitari pentru ceea ce faceti.

  • Bun sistemul de gaming, mai repede in banii aia mergeai pe un 260x sau 380 ceva de la amd cu biti mai multi. Cine vrea sa cumpere Hdd-uri, eu recomand WD Blue sau Seagate atat.
    Sfat !!! Nu cumparati Hdd-uri Hitachi sau Toshiba sunt cele mai proaste, mie mi-au crapat dupa 1 jumate la intervale diferite de timp. Problema lor este acel Seek care il face in stand-by astfel uzand si platanul, dar si capul de citire/scriere.
    La Seagate mai este o problema foarte mare si anume APM care este setat din fabrica pe 128 si nu pe 254, din acest motiv va parca capete la 10 secunde daca nu este solicitat.

    • Daca tu ai avut probleme cu firmele respective nu inseamna ca toate produsele lor sunt cu probleme.Pur si simplu ai avut tu ghinion.

      • Ai review-uri pe afara sau ai chiar un magazin it online care nu recomanda decat WD si Seagate atat. Daca vrei sa ai probleme cu datele de pe Toshiba sau Hitachi nu aveti decat. Plus ca ce sunt erorile alea in S.M.A.R.T Read error rate si Seek error rate are acolo o groaza, fata de WD care este curat. Fiecare isi cumparara produsele pe propria raspundere.

Related Post

This website uses cookies.