Configuratie ieftina pentru gameri pe noua platforma AMD Trinity – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial vom face un sistem bazat pe noile procesoare de la AMD, este vorba despre generatia Trinity care aduce un plus de performanta de 20% la procesare si 50% la grafica fata de prima generatie de APU-uri.
Performanta grafica este exceptionala pentru un procesor cu grafica integrata, acesta este Radeon HD7660 care se bazeaza pe 384 nuclee grafice, de fapt pot spune ca se lupta de la egal la egal cu placi video dedicate de ultima generatie din gama entry level (Nvidia GT630) si spulbera orice chip grafic integrat de la Intel Sandy Bridge si chiar Ivy Bridge.
Gamerii cu buget redus vor fi foarte multumiti de performanta grafica, mai ales cei care joca Fifa 13, in acest joc procesorul AMD A10 X4 5800K scoate lejer 60-70 fps la setari high.
In acest moment nu avem niciun procesor cu grafica integrata de la Intel care se se comporte atat de bine in jocuri (doar cu igp-ul, fara gpu dedicat), HD2500 si HD4000 nu se rudica la nivelul solutiilor grafice integrate din procesoarele AMD Trinity.
Cei care vor sa achizitioneze aceste componente, trebuie sa tina cont ca procesoarele Trinity nu merg pe socketul FM1 sau AM3, pentru aceasta generatie a aparut un nou socket, este vorba despre FM2 care vine cu cateva imbunatatiri, mai ales pentru gestionarea graficii integrate.
Componente folosite la configurarea sistemului:

Procesor AMD A10 X4 5800K, 3800MHz, Socket FM2, Box, Black Edition

Placa de baza Asus F2A85-M//FM2, socket FM2

Kit Dual Channel Corsair 8GB (2 x 4GB), DDR3, 1333MHz

Solid State Drive (SSD) Samsung 830 Series, 2.5

Sursa Corsair CMPSU-500CXV2, 500W, ATX2.2

Carcasa Spire CoolBox 503, fara sursa, Neagra

Unele din aceste componente sunt optionale, daca aveti sursa, carcasa, hard disk, nu mai trebuie sa le cumparati insa placa de baza, procesorul si memoria ram sunt obligatorii, de fapt nici ram-ul nu este obligatoriu daca deja aveti DDR3. Procesorul si placa de baza sunt absolut obligatorii.
Mare atentie, daca vreti sa folositi hard disk-ul vechi, acesta trebuie sa fie pe sata, placa aceasta de baza nu suporta IDE.

Mult succes !

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (112)

  • Domnule Cristi, ce browser imi recomandati ca sa pot viziona si eu tutorialele video de pe acest site. Eu folosesc un Nokia C3-00. Tin sa mentionez ca videoclipurile voastre de pe YOUTUBE, dar si celelalte le pot viziona in schimb pe acest site nu. Am net de la Romtelecom si iau conexiune wireless de la routerul care lKam primit de la Rtl, care este un HG655b. Va rog sa-mi spuneti. Va multumesc.

  • Corleone:
    Domnule Cristi, ce browser imi recomandati ca sa pot viziona si eu tutorialele video de pe acest site. Eu folosesc un Nokia C3-00. Tin sa mentionez ca videoclipurile voastre de pe YOUTUBE, dar si celelalte le pot viziona in schimb pe acest site nu. Am net de la Romtelecom si iau conexiune wireless de la routerul care lKam primit de la Rtl, care este un HG655b. Va rog sa-mi spuneti. Va multumesc.

    Din pacate tutorialele nostre pot fi vizionate doar desktop, laptop, tablete android cu flash si telefoane android cu flash.
    Zilnic incercam sa facem ceva pentru redarea streamurilor noastre in html5, din pacate html5 nu a ajuns inca acolo unde trebuie.
    In curand vom gasi solutii si pentru terminalele mobile care nu suporta flash player.
    Lumea codecurilor si protocoalelor de streaming este plina de probleme cu licentierea si compatibilitatea.

  • foarte bun . dar cooler aftermarket pentru procesor se gaseste de cumparat sau se potriveste FM 1 ? pentru ca sunt convins ca se incalzeste ingrozitor . sunt recunoscute procesoarele amd ca se incalzesc foarte tare.
    nu au mai schimbat deloc socketul macar daca-l faceau ca la intel sa fie tinut procesorul fix pe placa de baza .

  • Am o intrebare in legatura cu configuratia pe care ai facuto in acest tutorial , am un sistem mai vechi( placa de baza msi-g41m-p26,procesor intel e6600,ssd intel330 60 gb,sursa enermax 500w,hard 500gb) si vreau sa schimb placa de baza si procesorul pentru ca placa mea de baza nu are decat sata 2,inainte de aface acest tutorial mam gandit la o alta configuratie placa de baza Gigabyte H77-DS3H,si procesor i5 3450 IvyBridge 3100 mhz pe care ai prezentato in alt tutorial.Este mai performanta placa de baza si procesorul pe care le-ai prezentat in tutorialul asta (am vazut ca sunt si mai ieftine)sau sa raman pe gigabyte si intel ?

  • Calinbehtuk:
    Am o intrebare in legatura cu configuratia pe care ai facuto in acest tutorial , am un sistem mai vechi( placa de baza msi-g41m-p26,procesor intel e6600,ssd intel330 60 gb,sursa enermax 500w,hard 500gb) si vreau sa schimb placa de baza si procesorul pentru ca placa mea de baza nu are decat sata 2,inainte de aface acest tutorial mam gandit la o alta configuratie placa de baza Gigabyte H77-DS3H,si procesor i5 3450 IvyBridge 3100 mhz pe care ai prezentato in alt tutorial.Este mai performanta placa de baza si procesorul pe care le-ai prezentat in tutorialul asta (am vazut ca sunt si mai ieftine)sau sa raman pe gigabyte si intel ?

    Procesorul din tutorial este mult mai bun decat E6600.
    I5 3450 este mai bun pe procesare insa AMD-ul are avantajul graficii puternice care nu este folosita doar in jocuri.
    Daca nu ai placa video si nici nu vrei sa-ti iei, atunci AMD Trinity este mai interesant.

    • Am si placa video ,dar nu e prea performanta (ati radeon hd 4650).
      Dci in principiu ma indrumi sa iau placa de baza asus inpreuna cu procesorul amd?

  • bravo pt acest tutorial!ma bucur ca l-ati facut la scurt timp dupa aparitia celor mai noi procesoare amd si placi de baza socket fm2.Viitorul reprezinta procesoarele cu grafica integrata,peste cativa ani nu va mai fi nevoie sa cumparam absolut deloc placi video.

  • Prea insistati pe Emag.
    Au ajuns nesimtit de scumpi in comparatie cu alte magazine online.
    Sa nu mai zic de oferta din ce in ce mai saraca.

  • andrey:
    Prea insistati pe Emag.
    Au ajuns nesimtit de scumpi in comparatie cu alte magazine online.
    Sa nu mai zic de oferta din ce in ce mai sara
    ca.

    Nu mai cumpara de la emag !
    Sunt foarte multe magazine online si nu numai.
    Emag ofera cateva servicii pe care nu le gasesti peste tot.
    Livrare gratuita chiar si pentru un cablu usb.
    Garantie cu ridicarea produsului de acasa si bineinteles returnarea acestuia.
    30 de zile perioada de razgandire, poti retutna produsul fara sa dai socoteala.
    Garantie extinsa optional.
    Nu te trimite cu produsul la importator, ei iti rezolva problema.
    In final fiecare cumpara de unde-i convine.

Related Post

This website uses cookies.