Configurarea unui sistem ieftin cu componente de ultima generatie – tutorial video

In acest tutorial am decis ca trebuie sa configuram un sistem in care o sa folosim componente pc de ultima generatie,pentru a putea sa schimbam computerul vechi fara a ingreuna bugetul personal prea tare si fara sa apelam la magazinele care ne vand sisteme depasite.

Pentru aceasta configurare de sistem (virtuala) a trebuit sa ne folosim de un magazin online international pentru a evita posibilele acuzatii de reclama mascata la magazinele online Romanesti.

Atunci cind cumparam sisteme gata facute trebuie sa fim constienti ca in acele carcase(tigai) se poate afla orice,un computer nu este ca un televizor sau ca un monitor,el are diferite componente care daca nu sint 100 % compatibile putem avea parte de erori destul de neplacute.

Alta problema poate fii folosirea de componente reconditionate sau folosirea de componenet depasite moral de catre furnizorii de sisteme gata asamblate.

Dupa cum se stie foarte bine,componentele pc au o durata de viata (morala) destul de mica,de exemplu un procesor iesit pe piata astazi,poate fi depasit moral in 1-3 ani,asta depinde de momentul achizitiei si de generatia procesorului.

Avem sanse foarte mari ca atunci cind cumparam un sistem (de-a gata) ,sa-l cumparam deja depasit moral.

Acum  nu vreau sa acuz pe nimeni,insa se stie destul de bine ca magazinele online folosesc aceste metode in mod curent pentru a scapa de stocurile de componente depasite moral sau stocurile de componente care sunt reconditionate si se afla inca in perioada de garantie.

de Cismaru Cristian


Cristi:

View Comments (172)

  • tutorialu cred k este destul de frumos:((( dar mi-as baga ceva in aia de downloadeaza k nici akuma nu merge sta asa si zice k se incarca.....si nu pot vedea...nu am voie sa jignesc...da ia-s....lua.....in....k de 3 zile nu vad nimka din cauza egoisitilor care vor sa traga rpd....parca mor daca se uita si ei ...stam unii dintre noi sa induram ca altii...trag ei........imi pare rau k nu pot sa vad si eu sa dau o nota ceva.......asta este:(((

  • deci numai nervii pot sa am :(( .....stau de 20 de min si nu se incarca deloc dar deloccccccccccc .....chiar asa...:(

  • exceptional tutorial, adica un joc foarte nou merge pe placa video aleasa de tine si se intelege bine cu memoria ram, insa nu stiu daca face fatza procesorul. Adica pt. gameri celeron ( nu ma refer la nume, ci la frecventa - 1,6) ? Oricum foarte buna ideea de a face un tutorial fara reclame si sfaturi aiurea, scurt si la obiect. Va rog nu abandonati acest proiect de tutoriale ca sunt multi ca mine, care chiar au nevoie de asa ceva.

  • tot eu ...ma scuzati...dar alte tutoriale mai vechi merg astea mai noi nu se incarca un raspuns ceva???eu stiu???????

  • @portal:
    Bineinteles ca intotdeauna este loc de un procesor mai bun,ideal pentru placa aia video este un quad core de generatie 45nm dar sistemul configurat de noi a fost in principiu unul ieftin si cu componente de ultima generatie si nu a urmarit neaparat performantele cele mai mari.
    Osa facem si un tutorial cu configurarea unui sistem foarte performant,dar vom tine cont si de un anumit buget,pentru ca intotdeauna exista o limita de bun simt.

  • @beb3_mykk:
    In momentul in care un tutorial nou se lanseaza toata lumea care a subscris la noi pentru abonament primeste un mail cu lansarea tutorialului si cred ca multi dintre ei vin pe site sa vada tutorialul.
    Sa stii ca mie mi se incarca bine,cred ca este o problema si de la netul tau,in general providerii de internet au o latime de banda fixa si daca toata lumea din reteaua ta este pe net la ora asta iti dai seama ce incarcare este.
    Peste toate astea mai sunt si "egoistii" care stau pe videotutorial.ro ca sa descarce,injura-i si tu pe ei,dar in gand nu pe site.
    Incearca sa folosesti browserul opera,pentru ca acest browser are un cache mai destept decit majoritatea browserelor(internet explorer,mozilla).
    Ce sa-ti spun ai si tu rabdare !
    Te mai asteptam pe la noi.

  • poi si mozzila si opera ma intrat la fel se incarca....greuu si cele vechi merg sa le vad...cele noi....deloc:((( asta ultimele 3 sa zic asa...nu merg deloc nici opera 9 nici mozzila 3 nimik:((( mor de ciuda sa zic asa:((

  • @beb3_mykk:
    Sa stii ca mie mi se incarca repede si eu sunt in bucuresti si site-ul este pe un server in cluj.
    Problema este de la providerul tau de net care nu iti ofera latime de banda destul de buna.
    Trebuie sa vorbesti cu ei si sa le ceri banda mai multa,pun pariu ca cu odc-ul tragi foarte bine dar pe torrente se misca greu.
    Ia zi asa-i ?

  • @beb3_mykk:
    Latimea de banda care este pentru metropolitan este in orasul respectiv,iar banda externe care este pentru alte orase si pentru afara este intotdeauna mai mica pentru ca costa mai mult.
    Providerii de net sunt niste banditi si va aburesc cu tot felul de aiureli.
    Eu am aceeasi viteza si intern si extern,descarc cu 600 k si din tara si de afara.
    Trageti providerii de urechi ca in curind vom incepe sa oferim continut apropiat de rezolutia HD si atunci nu stiu ce o sa va faceti cu latimea de banda asa de mica.
    Dupa cum ati vazut calitatea pentru tutoriale video pe videotutorial.ro este destul de mare si o sa o marim treptat pina ajungem la HD.
    Dorim sa fim primul site din Romania care vom oferii continut HD,asta bineinteles ca o sa se intimple atunci cind vom lansa propriile noastre servere,speram cit mai curind.

  • Tutorialul nu merge decat cateva secunde...aproximativ un minut apoi se opreste,ca si cum sar termina...apare iar butonul play in mijlocul ecranului,desi el are 32 si ceva de minute sau 33...Cristi,asa ceva nu se mai poate! Bagale tata ban la nesimtitii care downloadeaza! E cam neplacut sa intri pe un site si sa nu te poti bucura de continut!

Related Post

This website uses cookies.