Configurarea unui sistem echilibrat in raportul dintre pret si performanta – ghid hardware

Salut prieteni, astazi va voi oferi cateva sugestii pentru configurarea unui sistem, practic in acest ghid voi construi un sistem functional la un pret decent si cu o performanta mult peste suma cheltuita.
In prima faza va fi configurat un sistem office functional, in parte a doua voi atasa si doua componente ce vor face sistemul sa prinda aripi, este vorba despre un SSD si o placa video, aceste doua componente sunt optionale, sistemul se poate descurca si fara ele deoarece sistemul este deja dotat cu hard disk si cu grafica integrata.
Multi dintre voi veti avea impresia ca procesorul ales nu aste prea performant, nu va lasati inselati de aparente, acest procesor foloseste acelasi wafer (504 milioane de tranzistori) ca si familia i3, procesoare ce pot ajunge la 600 de lei bucata, ca fapt divers trebuie sa stiti ca un Intel Core2Duo E8600 (socket 775) are 410 milioane de tranzistori.
Configuratia de baza:
Placa de baza ASROCK H61ICAFE, Socket 1155
Procesor Intel® Celeron® G530, 2400MHz, 2MB, socket 1155, Box
Memorie Kingmax DDR III 2GB, 1333MHz (doua bucati pentru dual chanel)
HDD Seagate 500GB, 7200rpm, 16MB, SATA3
Carcasa Nox Midi Tower Core, fara sursa, neagra
Sursa Corsair CMPSU-430CXV2, 430W, ATX2.2
Componente optionale (pentru pasionatii de viteza si jocuri):
Solid-State Drive (SSD) Corsair Force GT 2.5
555 MB/s citire — 495 MB/s scriere
Placa video MSI nVidia GeForce GTX 460, 1024MB, GDDR5, 256bit, HDMI, DVI, PCI-E
O placa video ce poate rula orice joc in conditii bune.

Cred ca nu are rost sa va spun de ce nu am luat si un DVD Writer, instalarea sistemului de operare se poate face cu ajutorul unui stick usb, in ultima vreme unitatile optice aduna praful din camera degeaba, nu mai sunt folosite ca inainte. Daca totusi aveti nevoie puteti achizitiona orice unitate optica pe SATA, deoarece placa de baza nu are solt IDE.

………………………………..

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 600 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (77)

  • Cristi , esti idolu meu :)) Multumesc pentru TUTORIAL , chiar vreau sa imi cumpar ceva si numai bine a venit tutorialul tau.

    • sklipy:
      Cristi , esti idolu meu ) Multumesc pentru TUTORIAL , chiar vreau sa imi cumpar ceva si numai bine a venit tutorialul tau.

      Ma bucur ca am facut ghid-ul la fix, nu-ti strica cateva informatii in plus.

    • Nicu:
      DVD-RW nu folosim???

      In ziua de azi imaginile ISO sunt pretutindeni, filmele nu le mai urmarim de pe DVD, muzica o tinem pe MP3, instalarile le facem de pe stick-uri usb.
      Pe unitatea mea optica s-a pus un strat gros de praf (la figurat).
      In orice caz, cine doreste poate monta oricand unul fara probleme.

  • Va rog faceti un tutorial despre cum se instaleaza doua windowsuri id dual boot ca eu nu stiu si chiar as vrea sa aflu daca vreti bine daca nu nu e nicio problema

    • adi:
      Va rog faceti un tutorial despre cum se instaleaza doua windowsuri id dual boot ca eu nu stiu si chiar as vrea sa aflu daca vreti bine daca nu nu e nicio problema

      Este simplu, instalezi primul Windows si dupa aceea il instalezi si pe al doilea pe o alta partitie.

    • adi:
      Va rog faceti un tutorial despre cum se instaleaza doua windowsuri id dual boot ca eu nu stiu si chiar as vrea sa aflu daca vreti bine daca nu nu e nicio problema

      Tutoriale despre dual boot sunt o gramada pe site! Trebuie doar sa le cauti. Scrii sus in casuta de cautare din dreapta de pe margina neagra: cum se face dual boot, dai enter si vei gasi tutorialul.

    • Rares:
      Probabil trebuie si drivere pentru acel sistem configurar, ce faci in cazul acesta?

      Tu ori faci misto ori...., as merge a doua varianta !

  • La aceste sisteme prezentate, mai precis la montarea procesorului se mai aplica pasta termoconductoare?Acum poti sa ai si i7 dar tinand cont ca sunt de ultima generatie se presupune ca ar trebuii manevrate cu grija.

    • Marian:
      La aceste sisteme prezentate, mai precis la montarea procesorului se mai aplica pasta termoconductoare?Acum poti sa ai si i7 dar tinand cont ca sunt de ultima generatie se presupune ca ar trebuii manevrate cu grija.

      Cand cumperi procesorul vei gasi in cutie si un cooler, acesta are pasta termoconductoare aplicata pe tapla, nu ramane decat sa motezi coolerul si gata.
      Daca ai de gand sa demontezi coolerul din diferite motive, e bine sa ai si pasta, aceasta se gaseste de cumparat. Recomand Zalman ZM-STG1, este usor de aplicat si cantitatea este suficienta pentru foarte multe aplicari.

  • salut ce este ping.exe*32 ? ca in task manager mise duce procesorul ma maxim adica 100% ajutor........

    • alin:
      salut ce este ping.exe*32 ? ca in task manager mise duce procesorul ma maxim adica 100% ajutor……..

      Efectuleaza o scanare cu "Malwarebytes Anti-Malware Free ". (exact asa cauti pe Google)

    • alin:
      salut ce este ping.exe*32 ? ca in task manager mise duce procesorul ma maxim adica 100% ajutor……..

      Iti inteleg ingrijorarea in legatura cu problema ta insa incearca si tu sa postezi pe pagina dedicata securitatii.
      Hai sa discutam exclusiv despre subiectul tratat in tutorial sau macar pe aproape.
      In legatura cu problema ta:
      Toata lumea stie ce inseamna "ping", ping.exe este un proces din windows, acesta poate fi folosit de o anumita aplicatie (utorrent, jocuri, browser, scripturi, update si multe alte aplicatii care folosesc reteaua). E greu sa-ti dau un raspuns exact, nu stiu ce aplicatii ai tu instalate acolo sau ce "carcalaci" ai luat, ce ruleaza pe fundal, daca esti infectat sau nu.
      Incearca sa intelegi complexitatea problemei, daca tu spui doar "imi ruleaza ping.exe" , nu cred ca te poate ajuta nimeni, cel mai bine ar fi sa faci tu cercetari la fata locului in functie de informatiile pe care le culegi de pe net.
      Poti incerca sa rezolvi rapid problema prin scoaterea din startup a acelui serviciu (daca porneste odata cu windows-ul), intra pe RUN(win+r)/msconfig/services , aici te uiti dupa acel serviciu si-l debifezi, dupa dai restart si vezi care-i treaba.

      • cristi-admin: Iti inteleg ingrijorarea in legatura cu problema ta insa incearca si tu sa postezi pe pagina dedicata securitatii.
        Hai sa discutam exclusiv despre subiectul tratat in tutorial sau macar pe aproape.
        In legatura cu problema ta:
        Toata lumea stie ce inseamna “ping”, ping.exe este un proces din windows, acesta poate fi folosit de o anumita aplicatie (utorrent, jocuri, browser, scripturi, update si multe alte aplicatii care folosesc reteaua). E greu sa-ti dau un raspuns exact, nu stiu ce aplicatii ai tu instalate acolo sau ce “carcalaci” ai luat, ce ruleaza pe fundal, daca esti infectat sau nu.
        Incearca sa intelegi complexitatea problemei, daca tu spui doar “imi ruleaza ping.exe” , nu cred ca te poate ajuta nimeni, cel mai bine ar fi sa faci tu cercetari la fata locului in functie de informatiile pe care le culegi de pe net.
        Poti incerca sa rezolvi rapid problema prin scoaterea din startup a acelui serviciu (daca porneste odata cu windows-ul), intra pe RUN(win+r)/msconfig/services , aici te uiti dupa acel serviciu si-l debifezi, dupa dai restart si vezi care-i treaba.

        cristi nu am facut nimik eu cred ca e mai bine sa instalez windowsu-l din nou tu ce zici ? aaa si ce windows zici sa instalez, win7 dar ce 7 home,ultimae profesional ? pc-4g ram procesor intele7200.

  • Cristi am o nelamurire, de ce sau scumpit in halul asta HDD un hdd 600ron astia au inebunit, pai cine mai cumpara, acum 1 saptamana am luat un samsung hd103sj de 1tb cu 239ron de la EMAG si acuma este 400ron si cu 400ron luam doua, pacat ca nu am luat 2 hdd ptr stocare.
    Un sistem pentru incepatori, cei care sunt mai putin pretentiosi :). Mergea si o sursa cheftec de 500w sau 550w cum am eu pe i5 2500k e foarte rece sursa cat si procesorul 38 de grade in idle si in full 48 grade, cu o placa asus p8p67 sa aiba toate functiile EPU/TPU/Overclock de toate are

    • ASUS:
      Cristi am o nelamurire, de ce sau scumpit in halul asta HDD un hdd 600ron astia au inebunit, pai cine mai cumpara, acum 1 saptamana am luat un samsung hd103sj de 1tb cu 239ron de la EMAG si acuma este 400ron si cu 400ron luam doua, pacat ca nu am luat 2 hdd ptr stocare.
      Un sistem pentru incepatori, cei care sunt mai putin pretentiosi . Mergea si o sursa cheftec de 500w sau 550w cum am eu pe i5 2500k e foarte rece sursa cat si procesorul 38 de grade in idle si in full 48 grade, cu o placa asus p8p67 sa aiba toate functiile EPU/TPU/Overclock de toate are

      Din cauza inundatiilor din Asia a crescut pretul unor componente fabricate in zona.

  • Cristi, e posibil sa-mi fi scapat, deci te rog sa-mi zici, la configuratia cu placa video si ssd sursa acee de 430W este suficienta? daca nu, ce alternativa ai recomanda.

    • Radu:
      Cristi, e posibil sa-mi fi scapat, deci te rog sa-mi zici, la configuratia cu placa video si ssd sursa acee de 430W este suficienta? daca nu, ce alternativa ai recomanda.

      Indiferent ca alegi sa pui SSD si placa video dedicata sursa prezentata in tutorial ramane valabila si numai buna pentru configuratia aleasa
      Lucru mentionat in tutorialul video dar daca derulati, ce sa va facem?

Related Post

This website uses cookies.