Configurarea unui sistem de supraveghere audio video, partea 1, instalare si setare camera IP – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video voi incepe o serie de tutoriale in care voi prezenta etapele pe care trebuie sa le urmam pentru configurarea un sistem de supraveghere audio video.
Acest tutorial este primul din aceasta serie si este dedicat camerei sau camerelor IP, va voi invata sa configurati camera si va voi explica toate setarile acesteia.
Marele avantaj al unui sistem de supraveghere bazat pe camere IP este scalabilitatea si elasticitatea, putem crea un sistem de supraveghere din mai multe camere aflate in diferite locatii, aceste camere le putem monitoriza dintr-un singur loc, deasemenea putem stoca inregistrarile tuturor camerelor intr-un singur loc sau in mai multe locatii, chiar daca acestea sunt amplasate la zeci de kilometri una de alta.
Exemplu:
Putem configura un sistem de supraveghere care este compus din 10 camere IP, doua la Constanta, trei la Brasov si cinci camere la Paris. Toate aceste camere le putem supraveghea din Bucuresti iar inregistrarile pot fi stocate in Iasi, misto nu ?
Camera prezentata in tutorial este un TP-Link TL-SC3430, aceasta camera este foarte buna insa este doar pentru interior, daca dorim o camera pentru exterior trebuie sa ne indreptam spre alt model. TL-SC3430 are un senzor foarte bun, acesta are sensibilitate mare la lumina si o rezolutie maxima de 1280×800, asta inseamna 1,3 megapixeli, in timp ce majoritatea camerelor au rezolutie 640×480 adica 0,3 megapixeli. O functie interesanta este suportul 3GPP pentru telefoane mobile, astfel putem urmari live camera de pe telefonul mobil prin intermediul retelei 3G, eu am incercat si merge fara probleme chiar si pe EDGE (Orange, Cosmonte).
Setarea camerei IP trebuie facuta in paralel cu setartea router-ului, acesta are nevoie de mici “tratamente” pentru ca aceasta camera de supraveghere sa functioneze ireprosabil (port forwarding, DDNS unde e cazul, activare UPnP).
Configurarea sistemului incepe cu setarea camerei IP insa nu se termina odata cu aceasta, va urma configurarea sistemului pe care se vor stoca inregistrarile, asta vom vedea cum se face intr-un tutorial viitor, asta daca si voi solicitati asta pe rubrica de comentarii, e mult de vorbit despre stocare si am nevoie de rabdarea voastra pentru asta.
Atentie:
Tutorialul dureaza aproape o ora, inarmati-va cu rabdare si veti fi rasplatiti cu informatii.

Camera a fost achizitionata de la Pc Garage, daca doariti sa achizitionati aceasta camera puteti folosi acest cupon de reducere:

88NX2AZW

Si la Emag gasiti camere de supraveghere, din pacate acest model nu este in oferta, la emag gasiti alte modele despre care nu va pot spune nimic deoarece nu le-am incercat.

………………………………..

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 700 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (84)

  • as vrea si eu un tutorial daca se poate cu o camera de spionaj conectata direct la pc prin USB si sa nu aibe nici-o treaba cu netu

    • Catalin:
      as vrea si eu un tutorial daca se poate cu o camera de spionaj conectata direct la pc prin USB si sa nu aibe nici-o treaba cu netu

      Sub tutorialul video sunt "Articole asemanatoare", daca te uiti in lista aceea vei gasi ce cauti.

  • foarte bun tutorialul,bravo baieti.daca puteti face si un tutorial despre camere mult mai mari si pt exterior...tot prin conexiune la net...si altul despre cum se poate inlocuii partea aceea electronica de la un hard si unde le putem gasii sa le cumparam pe ce site.multumesc

  • Chiar a venit la timp tutorialul pentru mine. Astept pe urmatorul pentru ca dorim sa ne facem un sistem de supraveghere a parcarii de la bloc, compus din 3 asemenea camere.Ca sa nu avem probleme am dori sa montam camerele in casa la un prieten de la parter.

    SANATATE CRISTI !
    Trateaza-ti gatul cu o tuica fiarta cu piper !
    Sau cu o lingurita cu miere in fiecare dimineata .
    Alege tu varianta.

    • Marian:
      Chiar a venit la timp tutorialul pentru mine. Astept pe urmatorul pentru ca dorim sa ne facem un sistem de supraveghere a parcarii de la bloc, compus din 3 asemenea camere.Ca sa nu avem probleme am dori sa montam camerele in casa la un prieten de la parter.

      SANATATE CRISTI !
      Trateaza-ti gatul cu o tuica fiarta cu piper !
      Sau cu o lingurita cu miere in fiecare dimineata .
      Alege tu varianta.

      Daca are succes acest tutorial o sa-l fac si pe acela cu consola de inregistrare, e super tare, o sa va placa mai mult ca sigur.
      Merci pentru sfaturi, cred ca o sa beau o cana de tuica inainte de tutorial, ca sa am curaj.
      Miere iau si acum, mai am o combinatie de miere cu catina. Catina contine din belsug vitamina C.

  • Salut Crristi.De ieri nu mai merge mouseul.Merge doar in sus si in jos dar in dreapta si in stanga putin de tot.Am umblat si prin setari dar nimica.Daca ma poti ajuta iti multumesc din toata inima.

  • Ma intereseaza si pe mine un sistem de supraveghere pentru exterior cu camere PTZ(dome) cu conexiune la internet.Sint la primul comentariu dar tin sa spun am invatat foarte mult din videotutoriale;SEI GRANDE CRISTI.....GRAZIE

  • Uau, si uite asa nu le mai dau bani celor care instaleaza camere de supraveghere. A venit la fix acest tuttorial. Il astept cu mai mare interes pe cel cu consola de inregistrare.

    succes

  • ma intreb ... daca bag cablu de net direct in camera asta cum o mai setez ? sau trebuie setata inainte prin retea interna ?
    Adresa mac a camerei se poate schimba ? in cazul meu provideru aloca adrese ip dhcp dupa mac care trebuie sa fie cel pe care s-a facut contractul.

    • mircea:
      ma intreb …daca bag cablu de net direct in camera asta cum o mai setez ? sau trebuie setata inainte prin retea interna ?
      Adresa mac a camerei se poate schimba ? in cazul meu provideru aloca adrese ip dhcp dupa mac care trebuie sa fie cel pe care s-a facut contractul.

      CA REGULA GENERALA:
      ORICE diposzitiv TCP/IP - in cazul de fata camera IP - poate fi set-ata SI FARA A AVEA UN ROUTER, daca folosesti un cablu cross-over, astfel ca un capat al acestui cablu il introduci in orificiul Ethernet al camerei IP si celelalt in placa de retea a unui calculator, DUPA CAREA set-ezi IP-ul calculatorului cu un alt IP decat cel al camerei. Mai apoi, introduci IP-ul camerei intr-un browser de Internet si - VOILA - vei putea intra astfel in menu-l de configurare al camerei IP!
      O camera astfel set-ata - prin intermediul unui cablu cross-over - poate fi conectata direct la cablul Ethernet - unul din exemple: cu Internet de la RDS - dar cu amendamentul ca nu vei mai putea conecta nimic altceva, la acel abonament de Internet, daca nu ai sau nu vrei sa folosesti un router.

    • mircea:
      ma intreb …daca bag cablu de net direct in camera asta cum o mai setez ? sau trebuie setata inainte prin retea interna ?
      Adresa mac a camerei se poate schimba ? in cazul meu provideru aloca adrese ip dhcp dupa mac care trebuie sa fie cel pe care s-a facut contractul.

      CA REGULA GENERALA:
      ORICE diposzitiv TCP/IP – in cazul de fata camera IP – poate fi set-ata SI FARA A AVEA UN ROUTER, daca folosesti un cablu cross-over, astfel ca un capat al acestui cablu il introduci in orificiul Ethernet al camerei IP si celelalt in placa de retea a unui calculator, DUPA CAREA set-ezi IP-ul calculatorului cu un alt IP decat cel al camerei. Mai apoi, introduci IP-ul camerei intr-un browser de Internet si – VOILA – vei putea intra astfel in menu-l de configurare al camerei IP!
      O camera astfel set-ata – prin intermediul unui cablu cross-over – poate fi conectata direct la cablul Ethernet – unul din exemple: cu Internet de la RDS – dar cu amendamentul ca nu vei mai putea conecta nimic altceva, la acel abonament de Internet, daca nu ai sau nu vrei sa folosesti un router.

Related Post

This website uses cookies.