Configurare sistem performant la un pret foarte bun pe platforma AMD Fusion – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video vom configura un sistem performant pe noua platforma AMD Fusion in care AMD isi pune sperante mari, pana la urma se pare ca eforturile lor au dat rezultate, au o platforma inovatoare care functioneaza si mai ales este accesibila.
Concurenta dintre Intel si AMD este mai intensa ca niciodata, poate prin 2005 se simtea piata ca acum.
Noua platforma AMD Fusion cu noile procesoare incepe sa aiba succesul pe care AMD il asteapta din 2006, asta datorita deciziei de a introduce un procesor grafic din clasa discrete (placile video dedicate), acesta nu este un simplu IGP (integrated graphics processor), este de-a dreptul un procesor grafic de placa video integrat in corpul procesorului, acesta are 400 de nuclee de procesare pentru seria A8 si 320 pentru A6. AMD numeste acest nou procesor “APU” (accelerated processing unit). Chipul grafic lucreaza impreuna cu procesorul pentru accelerarea hardware a mai multor sarcini (video web si desktop, arhivare, transcodare, grafica, etc). Intel a ales alta cale, care se pare ca nu da rezultatele asteptate. La intel pentru a folosi CPU impreuna cu IGP ai nevoie de suport special si asta nu-i tocmai pe placul developerilor.
Un alt as pe care AMD il are este in maneca este folosire la unison a chipului grafic din cpu cu o placa video dedicata de la AMD, un fel de CrossFire, de fapt este crossfire pe bune, recunoscut chiar din bios, nu ca la SLI unde imperecherea se face in sistemul de operare si este nevoie de suport special din partea jocurilor ca sa functioneze. Interesant este ca odata montata placa video, impreuna cu chipul grafic din procesor, primesc o moua denumire si este recunoscuta ca o noua placa video.
Una peste alta AMD vine cu o gramada de noutati, toate la un pret mai mult decat decent, la pretul de 1600 lei ai un sistem functional, SSD pe SATA3, procesor cu 4 nuclee, placa de baza cu tot ce vrei pe ea si pe deasupra un consum mai mult decat subtire. Cu acest componente poti juca orice joc modern, bineinteles la setari mai low, pentru performante grafice mai bune se poate atasa o placa directX11 (ca cea de mai jos) si avem un CrossFire care practic dubleaza puterea grafica.
Componente folosite la configurarea sistemului:
Procesor AMD A8-3850, 2900MHz, 32nm, 4MB, socket FM1
Placa de baza Gigabyte A75-UD4H, socket FM1
Kit Memorie Dual Channel Geil 2x4GB DDR3, 1333MHz, Dragon
Flash SSD Kingmax SMP32 60GB, SATA 3, 2.5
Carcasa Delux MT482, Middletower ATX, 450W, Argintiu/Negru
HDD Hitachi Deskstar 7K1000 1TB, 7200rpm, 32MB, SATA3
Placa video Sapphire AMD Radeon HD6570 1GB GDDR3 HDMI, DVI-D, VGA (optional, merge si fara)
Sursa Corsair CMPSU-430CXV2, 430W, ATX2.2 (optional, carcasa are sursa)

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (59)

  • ceau
    poti face un tutorial despre cum se instaleaza hackintosh(mac os x pe pc) pe amd ca mie nu merge prima oara am incercat pe un jaf cu pentium 4 care este inca functional se instala pana la capat.dar cand sa intru in el se reseta iar pe amd phenom x3(computerul meu actual) introduceam cd-ul cu hackintosh si la sigla cu apple asteptam putin si se reseta dar cand il instalez sa pot boota in windows
    stiu ca ai postat un tutorial dar acela era in masina virtuala eu vreau sa-l instalez fizic ci nu virtual

    specificatiile calculatorului meu :
    procesor : amd phenom x3 2.4 ghz
    placa video : nvidia gforce 9600 1 gb vram
    Ram : 3gb

    acuma sa nu ma acuzi ca am pus unde nu trebuie ca aici tot despre amd e vorba

  • Salut Cristi, procesoarele AMD in ziua de azi nu le poti folosi in multi-tasking 100% pentru ca asa ceva nu se poate de cand stiu eu AMD intotdeauna a mers foarte greu cand ii dadeai sa faca mai multe operatii de ex. Internet si Instalare Joc sa spunem el murea era Cpu Usage:100% mereu. Si mai vreau sa iti spun ca procesorul A3870 parca din gama A38.., placa lor grafica este foarte slaba . Aici tot Intel HD4000 iese pe primul loc, ca uitete si tu cum se misca GPU-ul AMD, si cum se misca GPU-ul Intel HD. Eu tot pe Intel as merge pentru ca Intel intotdeauna a mers brici nu s-a vazut nicio infranare. De cand a aparut primul CPU Intel Pentium MMX a mers brici fara nici o blocare etc. chiar si astea mai noi din 2003-2005 au mers OK. Deci cum am vazut acest videosfat ca sa ii zic asa am renuntat imediat cum am vazut ca dabea scote 10fps/s AMD si Intel avea cred 20-30FPS pe sec poate chiar si 40-45fps. Tu ce zici ?
    Sa stii ca placile ASUS,MSI,Asrock mai ales ASrock e cea mai buna placa, Northbridge-ul e foarte rece. Eu am o placa intre vechi si nou P4i945GC care northbridge-ul e rece ca gheata, fata de altele.

  • ai dreptate cristi cu placile astea asa am eu placa de baza asrock pe G31M-S2 cu ICH7 si la fel cu ai spus tu cu overclockarea dar in trecut am avut in test de la un prieten o placa gigabyte si mi-a dat mana libera sa imi pun componentele mele pe ea sincer nu mai stiu modelul placi dar era impecabila cat de bine se overclocka si a rezistat pana la oc cu FSB oc 1066 si a mea asrok-ul la 900 isi da restarturi si BSOD-uri!Sunt baiatul care te-a zapacit la .....,
    :)

  • ASUS:
    Salut Cristi, procesoarele AMD in ziua de azi nu le poti folosi in multi-tasking 100% pentru ca asa ceva nu se poate de cand stiu eu AMD intotdeauna a mers foarte greu cand ii dadeai sa faca mai multe operatii de ex. Internet si Instalare Joc sa spunem el murea era Cpu Usage:100% mereu. Si mai vreau sa iti spun ca procesorul A3870 parca din gama A38.., placa lor grafica este foarte slaba . Aici tot Intel HD4000 iese pe primul loc, ca uitete si tu cum se misca GPU-ul AMD, si cum se misca GPU-ul Intel HD.Eu tot pe Intel as merge pentru ca Intel intotdeauna a mers brici nu s-a vazut nicio infranare. De cand a aparut primul CPU Intel Pentium MMX a mers brici fara nici o blocare etc. chiar si astea mai noi din 2003-2005 au mers OK. Deci cum am vazut acest videosfat ca sa ii zic asa am renuntat imediat cum am vazut ca dabea scote 10fps/s AMD si Intel avea cred 20-30FPS pe sec poate chiar si 40-45fps. Tu ce zici ?
    Sa stii ca placile ASUS,MSI,Asrock mai ales ASrock e cea mai buna placa, Northbridge-ul e foarte rece. Eu am o placa intre vechi si nou P4i945GC care northbridge-ul e rece ca gheata, fata de altele.

    amd este bun in multitasking
    eu folosesc amd si merge fara probleme

  • poate ca sunt eu noob dar imi puteti explica si mie care e faza cu ssd? ;;) mersi frumos

  • Salut. Sustin ideea lui CaineRAU. Daca se poate face un tutorial despre instalarea mac os pe pc(fie intel fie amd) ar foarte bine. Stiu ca exista un tutorial in masina virtuala dar instalarea propriuzisa este mult mai diferita. Sa speram ca se poate face un tutorial despre asa ceva , ar fi chiar foarte util si interesant.

    • Studiem ideea si vedem ce iese, nu promitem nimic, i general e nevoie de anumite componente si asta ne ingreuneaza......

  • dany:
    poate ca sunt eu noob dar imi puteti explica si mie care e faza cu ssd? ;;) mersi frumos

    Scrie sus in casuta CAUTA din sidebar dreapta sus: "Ce este un SSD si ce poate sa faca in comparatie cu un Hard Disk normal" apasa tasta Enter si vei gasi tutorialul. Pe pagina respectiva, sub player-ul video ai sectiunea "Articole Similare" sub care ai alte titluri de tutoriale pe care daca vei da click, vei ajunge direct la tutorialul respectiv

  • Cristian este mai bun ssdul prezentat in tutorial decat cel rosu pe care il ai tu? Care s-ar descurca ma bine pe o placa sata 2?

  • ASUS:
    Salut Cristi, procesoarele AMD in ziua de azi nu le poti folosi in multi-tasking 100% pentru ca asa ceva nu se poate de cand stiu eu AMD intotdeauna a mers foarte greu cand ii dadeai sa faca mai multe operatii de ex. Internet si Instalare Joc sa spunem el murea era Cpu Usage:100% mereu. Si mai vreau sa iti spun ca procesorul A3870 parca din gama A38.., placa lor grafica este foarte slaba . Aici tot Intel HD4000 iese pe primul loc, ca uitete si tu cum se misca GPU-ul AMD, si cum se misca GPU-ul Intel HD.Eu tot pe Intel as merge pentru ca Intel intotdeauna a mers brici nu s-a vazut nicio infranare. De cand a aparut primul CPU Intel Pentium MMX a mers brici fara nici o blocare etc. chiar si astea mai noi din 2003-2005 au mers OK. Deci cum am vazut acest videosfat ca sa ii zic asa am renuntat imediat cum am vazut ca dabea scote 10fps/s AMD si Intel avea cred 20-30FPS pe sec poate chiar si 40-45fps. Tu ce zici ?
    Sa stii ca placile ASUS,MSI,Asrock mai ales ASrock e cea mai buna placa, Northbridge-ul e foarte rece. Eu am o placa intre vechi si nou P4i945GC care northbridge-ul e rece ca gheata, fata de altele.

    depinde si de aplicatii
    de exemplu cand deschid mai multe taburi si intr-un tab fac ceva mai "ïntensiv" se blocheaza firefox-ul noroc cu windows 7 care dai de 10 ori pe close si se inchide fara task manager

    dar cand deschid counter-strike 1.6 plus inca o aplicatie merge bine cs-u

    cristi-admin:
    Studiem ideea si vedem ce iese, nu promitem nimic, i general e nevoie de anumite componente si asta ne ingreuneaza……

    sunt mai multe buid-uri de mac os x pt. pc cum ar fi iaktos,ideneb,etc.
    daca ar exista un build pt. amd ar fi interesant(daca ai procesor intel il instalezi fara chin)

    mai exista o metoda(asta nu stiu daca este doar pt. masina virtuala sau se poate instala fizic) prin care pe un cd instalezi un bootloader si pe celalalt mac os x original(nehackuit)bagi cd-ul cu bootloader-ul dupa ce s-a incarcat scoti cd-ul cu bootloaderu si il bagi pe ala cu mac os x apesi F5 si apoi apesi enter.

  • Eu am putut sa instalez mai demult pe un AMD Barton 2500+ cu 1GB Ram, MAC OS X by AMD scria si s-a instalat imi facusem si cont de Apple ca asa cerea, si a mers, functiona, dar acuma pe astea noi trebuie ca sunt mai multe versiuni AMD64,Intel SSE, sau Intel SSE2 parca, dar eu nu am mai incercat sa instalez ca sa nu imi stric partitiile si sa pierd date importante.
    Uitati aici poate va ajuta cei care doresc sa instaleze MAC OS pe PC direct !

Related Post

This website uses cookies.