Configurare sistem cu un raport calitate-pret foarte bun – tutorial video HD

In acest tutorial vom merge la magazin ca sa cumparam un sistem, magazinul este unul online .

Configurarea unui sistem trebuie sa fie facuta tinind cont de mai multi factori, in primul rind componentele trebuie sa fie din generatia actuala, adica sa fie construite pe baza unor tehnologii de ultima generatie pentru a evita o imbatrinire prematura.

De multe ori magazinele de la noi incearca sa ne vinda componente imbatrinite moral, ei ne atrag cu o imprimanta sau cu o tastatura cadou si ne baga pe gat produse expirate moral.

Zilele trecute am avut ocazia sa vad un sistem achizitionat de la un mare hiper market si nu mica mi-a fost mirarea cind am desfacut carcasa si am zarit o placa de baza construita in jurul unui chipset 945g de la intel, acest chipset are o vechime destul de mare si este evident ca nu mai poate face fata cerintelor actuale. Tot aceeasi persoana a primit de la acel magazin si o imprimanta cadou, el a fost incintat de imprimanta dar nu stia ca tocmai si-a cumparat o mortaciune de sistem, dupa aceea ma intreba de ce ii merge prost sistemul ca tocmai l-a cumparat.

Multi oameni nici nu stiu ce componente au in calculator, ei spun ca au sistem “ultrapro”.

Trebuie sa intelegeti ca un computer nu este ca un televizor sau ca un frigider, computerul este un tot unitar alcatuit din mai multe componente cu “personalitate”, acele componente conteaza nu carcasa “ultrapro” .

Producatorii lipesc pe spatele computerelor si niste sigilii ca sa nu vedem noi ce prostii de componente au bagat ei acolo.

In afara de asta cind ti se strica trebuie sa te duci cu el in brate la ei, de ce sa nu te duci doar cu componenta defecta ?

Aveti grija ce sistem va faceti, nu va incredeti in prieteni mediocri, mai bine cercetati voi cu mintea voastra, intrati pe site-uri de testare unde puteti gasi review-uri la componentele pe care doriti sa le achizitionati.

Cercetati inainte sa aruncati cu banii, doar nu ati furat acei bani, trebuie sa obtineti cit mai mult pentru acei bani.

Sistemul pe care l-am configurat eu astazi are rol orientativ, daca doriti puteti schimba pe ici pe colo dar in principiu eu va sfatuiesc sa nu va indepartati prea mult de acest sistem, chiar daca modificati ar fi bine sa o faceti in sus, nu renuntati la calitate pentru pret.

Aveti grija pe ce dati banii !

Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (147)

  • salut,Cristi felicitari pt tutorial.
    dar avem o problema cum facem biosul,este greu de facut?

    vreau sa incerc sa fac un site gen youtube. nu sunt eu as in pc-uri dar daca nu risc nu fac nimic hostingul vreau sa il tin pe pc meu cum pc o sa stea non stop in priza am nevoie de o racire buna m am gandit sa ii fac una pe hidrogen-5-10 grade ii poate cauza la procesador?

  • @jemavi: Ia-o usor man.
    In primul rind la bios nu trebuie sa-i faci nimic, este deja acolo pe chipul respectiv.
    Cu site-ul tinut la tine acasa, eu cred ca nu este o idee prea buna, in primul rind nu ai o latime de banda garantata pentru un astfel de site.
    Te sfatuiesc sa incepi pe un server de hosting, abonamentul incepe de la 3 euro pe luna, cred ca la tine o sa platesti numai curentul mai mult de 3 euro pe luna.
    Cind o sa mai cresti cu site-ul te muti pe un server virtual si in final pe unul dedicat.
    Despre chestia cu racirea nu stiu de unde ai ajuns la concluzia cu hidrogenul, eu nu am auzit de racire pe hidrogen, poate te refereai la azoty lichid sau la freon, sincer cred ca nu iti trebuie o racire atit de radicala, un astfel de sistem de racire poate fi folosit doar de catre userii cu o esperienta foarte mare in overclock si pentru o perioada foarte scurta.
    La servre este nevoie de altceva, nu de racire sofisticata, la servere se opteaza de multe ori pentru racire semi-pasiva, adica pe procesor este un cooler pasiv in care sufla mai multe ventilatoare, in caz ca se strica un ventilator ramin altele care finctioneaza, asta se numeste redundanta si este cuvintul de ordine cind vine vorba de servere, la un server trebuie sa ai redundanta pentru tot, pentru:Hard disk, sursa, ventilatoare, conexiune la net.

  • Salut, vreau sa te felicit pentru tutorial.Este frumos facut, detalii despre fiecare componenta.

  • Salut, felicitari pt. tutorial, imi place k dai detalii despre fiecare componenta in parte. insa o sg intrebare: knd ai cumparat placa de baza, in cos aveai la cantiate 2, e o greseala sau.....

  • aolooooo tampeala ce sunt :)), acu vazui k la sfarsit ai rectificat... nu am sesizat....sorry ;)), bafta in continuare

  • cristi,as avea o intrebare daca vrei sa ma ajuti cu un mic raspuns.
    temperatura la placa de memorie este de 66*C de cand pornesc pc pana il opresc nici nu scade nici nu urca.

    aer are suficient ventilatoarele sunt puse corect.

    care ar fi problema de are acea temperatura,sunt facute sa lucreze la asa temperatura?

    pana acum nu l am probat nici-o data dar de curand am schimbat procesadorul si am instalat everest pt a masura temperatura.

    asta imi da

    Temperaturas
    Motherboard 37 °C (99 °F)
    CPU 25 °C (77 °F)
    MCP 66 °C (147 °F)
    Aux 29 °C (84 °F)

  • Foarte bine realizat tutorialul,poate in viitorul apropiat aflam mai multe detalii despre fiecare componenta in parte!

  • foarte interesanta tema ati atins, cred ca n-ar fi rau sa ne mai prezentati ceva din hardwere si in continuare. Multa bafta!!!

  • Salutare prietene Cristi ,e super dar te rog eu faci unu despre SQL injectabin!:)) SUCCES

  • @jemavi: Nu ai de ce sa-ti faci griji, temperaturile la tine arata bine.
    Daca nu faci overclock nu trebuie sa te nelinistesti, ventilatoare suplimentare nu ai vreun motiv sa-ti montezi.

Related Post

This website uses cookies.