Configurare sistem bazat pe noile procesoare Intel Haswell

Au aparut noile procesoare de la Intel, este vorba despre familia Intel Haswell care aduce o multime de inbunatatiri, mai ales pentru dispozitivele mobile insa noi astazi vom vorbi despre procesoarele desktop si vom configura un sistem bazat pe acestea din urma.
Pentru desktop avem in prima faza cateva procesoare i5 si i7, cele mai iefine inca nu au aparut, acestea care au fost lansate au 2 sau 4 nuclee cu Hyper-Threading sau fara, cu turbo boost sau fara, toate procesoarele Intel Haswell au VRM inclus si o grafica mult mai buna decat la generatiile trecute.
Odata cu un procesor Intel Haswell va trebui sa va luati si o noua placa de baza pe socket 1150, placile de baza cu socket 1155 de la Sandy Bridge sau Ivy Bridge nu sunt compatibile cu procesoarele Intel Haswell.
Mai jos aveti sistemul configurat in tutorial.
Procesor Intel® CoreTM i5-4430, 3.0GHz, Haswell, Socket 1150, Box
Placa de baza ASRock B85 PRO4, Socket 1150
Kit Dual Channel Kingston 8GB (2 x 4096MB), DDR3, 1600MHz
Flash SSD Kingston V300 2.5″, 120GB, SATA 3
Sursa Seasonic S12II-620 Bronze SS-620GB, 620W
Carcasa Floston Genesis ATX, Midi Tower, fara sursa, Neagra
Placa video Gigabyte nVidia GeForce GTX660, 2GB, GDDR5, DVI, HDMI, PCI-E
Desigur, voi puteti folosi multe dintre componentele pe care le aveti: memorii DDR3, hard disk, carcasa, sursa, placa video, etc. Trebuie sa stiti ca sistemul nu functioneaza cu memorii DDR sau DDR2.


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (40)

  • Cristi, am vazut ca blogger suporta cod HTML ! De exemplu, reclame de pe Emag.ro, pot castiga bani cu blogger fara sa cumpar host si domeniu ?

  • Procesoarele din noua generatie cand vor aparea si pentru laptop? Ma gandeam sa-mi schimb laptopul ce are prima generatie de i3 cu ceva mai nou. Acum nu stiu sigur ce e mai rentabil sa incerc. Ma gandesc ca daca au aparut aceste procesoare din generatia a 4-a cele din generatia anterioara o sa inceapa treptat sa scada la pret.
    Merita efortul achizitionarii unui Haswell (raport calitate-pret)?

  • Emi: Cristi, am vazut ca blogger suporta cod HTML ! De exemplu, reclame de pe Emag.ro, pot castiga bani cu blogger fara sa cumpar host si domeniu ?

    Nu va mai zgarciti, daca iti iei un domeniu si un pachet de gazduire ai de mii de ori mai multe avantaje.
    Blogger este bun in cazul in care nu vrei sa castigi sau cand vrei sa tii acolo doar un blog personal.
    Cu afilierea poti castiga banutii decat daca ai foarte multi vizitatori.

    • Multumesc pentru raspuns Cristi ! Si vroiam sa-ti cer daca poti sa faci un tutorial despre site-uri de cumparare domeniu si server, insa altele, decat cele prezentate in tutorialul facut de tine !

  • George: Procesoarele din noua generatie cand vor aparea si pentru laptop? Ma gandeam sa-mi schimb laptopul ce are prima generatie de i3 cu ceva mai nou. Acum nu stiu sigur ce e mai rentabil sa incerc. Ma gandesc ca daca au aparut aceste procesoare din generatia a 4-a cele din generatia anterioara o sa inceapa treptat sa scada la pret. Merita efortul achizitionarii unui Haswell (raport calitate-pret)?

    In perioada urmatoare vor incepe sa apara si dispozitivele portabile: ultrabook, notebook, tablete, convertibile si poate ceva telefoane dotate cu Intel Haswell.
    Voi face un tutorial si despre portabilele bazate pe aceste noi procesoare.

  • Florin: duce ori ce joc la rezoluti maxime

    Ruleaza orice joc la rezolutie 1920x1080 garantat, acum si vreo 2 ani de aici inainte.
    Conditia este sa folosesti placa video dedicata recomandata in tutorial sau ceva echivalent.
    Grafica integrata in procesor (HD 4600) poate duce si ea insa nu se poate compara cu placa video dedicata GTX660.

  • Frumos Cristi m-ai terminat am aratat pruncului acest video si acum trebuie sa ii cumpar un pc asemanator intradevar eu am promis ca ii cumpar dar am crezut ca va fi mai ieftin in fine macar vreo 5 ani nu mai ascult ca tati nu merge acest joc.Oricum multumesc pentru acest tutorial.

  • Cristi, sistemul asta este pt gaming...pentru ca nu costa un sistem de ''uz casnic'' atat de scump (31.000 lei) :))

  • Cristi, zici tu ca booteaza cu SSD extrem de rapid, dar te contrazic eu am un SSD la fel ca al tau Corsair 60gb rosu si ii ia vreo 1 min sa se incarce, numai zic ca de cand apas butonul POWER la rece stau numai 10 sec pana apare biosul AMI (UEFI) care cica e UEFI si se aprinde in 10 sec sta pe ecran biosul UEFI AMI si daca pun un pentium 3 si ala booteaza mai repede, nu stai 7 ore pana despare alea cu detaliile de pe BIOS. Placa care are multe bug-uri este ASUS p8P67 nici sa numai aud de ea, nu tu drivere de win8, nu tu bootare rapida cica 5 sec Cristi sa fim seriosi laptopul tau a bootat instant, iar un desktop stai numai 1-2 min cu SSD sau fara numai acolo in bios sta 5-10 sec si dupa pana incarca sta gandeste 7 ore ii trebuie. Am pornit ieri fostul meu PC un core 2 duo cu hdd de 500gb si vreau sa zic ca a bootat mult mai repede, decat cu SSD si UEFI si toate porcariile alea, cu cat scoate astia placi cu cat au mai multe buguri, auzi 2666mhz la memorii pfff astea nu`s testate nici intr-o mie de ani ca hardwarele vechi facute de calitate testate pana la os. Deci, mie nu mi-a venit sa cred in 30-40 sec s-a incarcat core 2 duo, si la sandy stau 7 ore.

Related Post

This website uses cookies.