Configurare sistem accesibil si performant cu posibilitatea de upgrade ulterior – tutorial video

Salut prieteni, astazi vom face un sistem, toate componentele sunt de ultima ora cu un raport calitate pret foarte bun.
Sistemul l-am facut intr-un mod mai special, am ales un minim de componente, astfel ca acesta poate fi folosit imediat fara a avea nevoie de altceva in afara de mouse, tastatura si monitor. Ulterior acest sistem poate fi imbunatatit, va iasi chiar un sistem extrem de performant daca adaugam o placa video performanta si o sursa (pentru inlocuirea celei integrate in carcasa).
Sistemul este foarte bun pentru office, gaming pe setari low, web, facebook, messenger, etc.
Procesorul este un i3 3220, un procesor super nou, cu performante bune si consum foarte mic.
Placa de baza este de la Asrock si are dotari foarte bune, am facut aceasta alegere deoarece Asrock a facut cateva placi de top in ultima vreme cu care a castigat increderea utilizatorilor simpli dar si a celor pasionati de overclock. Nimic nu lipseste de pe aceasta placa, raid (0 ,1, 5, 10), SATA3, USB3.0, vga, dvi, hdmi, iesire optica pentru transportul semnalului audio prin fibra pana la sistemul audio hi-fi, alimentare EPS pentru procesor (mufa cu 8 pini), doua sloturi pcix 16.
SSD-ul este de la Samsung, SSD 840, un drive care rupe topurile in perioada asta.
Memoriile nu sunt spectaculoase insa sunt ieftine si isi fac treaba, totusi pentru cei care vor sa rmana cu grafica integrata in procesor si nu vor sa adauge ulterior o placa video dedicata, ar fi bine sa se aleaga memorii ram cu frecventa cat mai mare, asta pentru ca grafica integrata se foloseste de memoria ram si frecventa pentru grafica este extrem de importanta.
Componentele folosite:

Procesor Intel® Core TM i3 3220, 3300MHz, 3MB, socket 1155, Box

Placa de baza Asrock H77M, socket 1155

Memorie Kingmax 4GB, DDR3, 1333MHz, PC10600

Solid State Drive (SSD) Samsung 840 Series, 2.5

Carcasa Floston ATX, Midi Tower, 500W, Neagra, WINNER

Componente optionale:

Placa video Gigabyte nVidia GeForce GTX660, 2GB, GDDR5, DVI, HDMI, PCI-E (pentru jocuri pe high si editare grafica si video)

Sursa Corsair 500CX Bonze CP-9020047, 500W, ATX 2.2 (pentru placa video de mai sus si un sistem mai silentios)

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (53)

  • Salutare !m-ar intersa si un tutorial de asamblare al acestor componente de baza pe viu la un sistem dekstop
    daca tot santem la acest capitol,presupun ca sant multi care vor sa le asambleze acasa fara sa treaca pe la un servis.,eventual cu cate o mica explicatie despre toate conexiunile care exista pe placa de baza,daca nu cer pre mult!.
    P.S. daca devine prea lung tutorialul de poate imparti in doua tutoriale.
    Multumesc anticipat!

  • leu567:
    Salutare !m-ar intersa si un tutorial de asamblare al acestor componente de baza pe viula un sistem dekstop
    daca tot santem la acest capitol,presupun ca sant multi care vor sa le asambleze acasa fara sa treaca pe la un servis.,eventual cu cate o mica explicatie despre toate conexiunile care exista pe placa de baza,daca nu cer pre mult!.
    P.S. daca devine prea lung tutorialul de poate imparti in doua tutoriale.
    Multumesc anticipat!

    Avem astfel de tutoriale, cauta-le cu ajutorul motorului de cautare de pe dreapta .
    Cum se monteaza un procesor
    Cum se monteaza o sursa
    Cum se monteaza cablurile de la carcasa
    etc etc

    • Pentru ca Adrian se ocupa cu partea software, iar Cristi cu cea hardware. Nu ca nu s-ar descurca Adrian pe partea hardware si Cristi pe cea software, dar cel mai bine se descurca cum am zis in prima parte, asta e parerea mea.

  • Acest tutorial mi-a adus aminte de un comentariu de la un alt tutorial ....care spunea "Cand mai faceti un tutorial despre Bitcoin? " si mai spunea(ca un raspuns) "...cred ca dupa 1 ianuarie".
    Oare asa sa fie?

  • Fromos tutorial ,dar am si eu o intrebare ,dc preferati sa alegeti Nvidia ? AMD nu sunt prea bune , ori cere-i faza ?

  • Nvidia are foarte multa reclama si un pret foarte mare raport calitate.Eu personal prefer ATI sau alte placi dedicate construite expre pentru performanta.

  • multumim. eu astept tutorialul despre RAID . chiar as vrea sa fac si eu pentru o firma un sistem pe raid 1 pentru siguranta datelor.
    pe raid 0 inteleg ca daca se strica un hard s-au pierdut toate datele. (sau se poate recupera)?
    pe raid 1 cum e ? stiu ca daca se strica un hard merge sistemul in continuare fara probleme. daca se strica un hard pe raid 1 si il inlocuiesc se scrie automat cu datele de pe cel ramas din raid "oglinda"?

  • MyName:
    Fromos tutorial ,dar am si eu o intrebare ,dc preferati sa alegeti Nvidia ? AMD nu sunt prea bune , ori cere-i faza ?

    In acest moment nvidia se intelege mai bine cu softuri de editare video si grafica. Sdk-ul cuda este mai bine introdus in cateva softuri de top decat stream. Si placile amd sunt la fel de bune in gaming, din pacate la paralell procesing nu stau chiar asa de bine, nu ca n-ar putea ci pentru ca politica amd nu este aceeasi ca cea nvidia.

  • Cand veti continua weria de tutoriale despre Bitcoin? Ce sistem ar fi potrivit pentru minerit?

Related Post

This website uses cookies.