Configurare legatura wireless dintre un router si un access point – tutorial video

Acest tutorial descrie modul in care se poate configura o retea wireless (retea fara fire). Tutorialul video prezinta in cazul de fata setarile ce trebuiesc facute pentru un router wireless Asus si un access point Planet.Utilizand astfel de dispozitive aveti posibilitatea utilizarii conexiunii la internet fara cablurile de interconectare intre calculator si router, deasemenea putem conecta un computer fara placa de retea wireless la o retea wireless.
Avantaje unei retele fara fir sunt evidente: mobilitate, flexibilitate, simplitate în instalare, costuri de întreținere reduse și scalabilitate au impus WLAN(Wireless Local Area Network) ca o soluție tot mai mult utilizată. Rețelele fără fir sunt rețele de aparate interconectate pe bază de unde radio, infraroșii și alte metode fără. În ultimii ani ele au cunoscut o dezvoltare semnificativă pe plan mondial, reprezentând o soluție alternativă la legăturile terestre. Conexiunile fără fir devin tot mai populare, deoarece ele rezolvă probleme ce apar în cazul cînd avem multe cabluri, conectate la multe dispozitive. Tehnologiile moderne pot interconecta echipamentele (sau și LAN-urile) la distanțe mici, dar și la distanțe mari. O rețea fără fir (Wireless Local Area Network, WLAN) este un sistem de comunicații implementat ca extensie la, sau alternativă pentru un LAN cablat, într-o clădire sau campus, combinând conectivitatea la viteză mare cu mobilitatea utilizatorilor, într-o configurație mult simplificată. În prezent există mai multe moduri de a capta datele din eter: Wi-Fi, Bluetooth, GPRS, 3G ș.a. Acestora li se adaugă o nouă tehnologie care poate capta datele de șapte ori mai repede și de o mie de ori mai departe decât populara tehnologie Wireless Fidelity (Wi-Fi), numită WiMAX. În timp ce rețelele Wi-Fi simple au o rază de acțiune de aproximativ 30 m pana la 300 m, WiMax utilizează o tehnologie de microunde radio care mărește distanța la aproximativ 50 km. Astfel, se pot construi rețele metropolitane WiMAX.
Daca doriti sa va conectati la o retea wireless din apropiere si aveti un semnal slab sau nu aveti placa de retea wireless pe computer, acest tutorial va este recomandat.
Nu va trebuie decat un access point, acestea ne mai sunt chiar atat de scumpe cum erau odata, puteti sa gasiti la preturi bune si access point-uri second hand. Un access point in comparatie cu o placa dce retea wireless ne ofera o stabilitate a semnalului mult mai buna.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Dan Constantin……..tutorialegimp.blogspot.com
Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (92)

  • sal admin ..am si eu o problema dak ma puteti ajuta decicand deschid laptopul imi apare o iconita cu rundll.. not be found ...dak stii ceva pls ajutama ms :)

    • andrei: sal admin ..am si eu o problema dak ma puteti ajuta decicand deschid laptopul imi apare o iconita cu rundll.. not be found …dak stii ceva pls ajutama ms   

      Probabil ai dezinstalat un program incorect, a ramas in startup si vrea sa lanseze ceva ce nu mai exista, este o intrare in registry invalida.
      Fa o curatenie in sistem cu Tuneup Utilities, vezi ca avem noi un tutorial.

    • andrei: sal admin ..am si eu o problema dak ma puteti ajuta decicand deschid laptopul imi apare o iconita cu rundll.. not be found …dak stii ceva pls ajutama ms   

      am patit-o si eu.. calculatorul nu a mai bootat si trebuit sa reinstalez sistemul de operare.

  • Foarte necesar acest tutorial al tau, Andrei.

    Am totusi o intrebare la tine: daca totusi, la un moment dat, atat routerul wireless cat si Access Point-ul se afla in aceeasi camera sau atat de aproape de oricare de calculatorul prevazut cu placa de retea Wireless - altfel spus, cu acest calculator sunt practic la o distanta egala de emisia radio a ambelor - cum pot deosebi la care dispozitiv TCP/IP(router wireless sau acces point) ma pot conecta?! Altfel spus placa de retea Wireless a calculatorului de conectat "vede" ambele "oferte" si daca da, cum fac deosebirea dintre aceste doua "oferte", din punct de vedere al SSID-ului, avand in vedere ca ambele emit aceasi denumire - in cazul tau "asus"?!

    • Xantes: Foarte necesar acest tutorial al tau, Andrei.Am totusi o intrebare la tine: daca totusi, la un moment dat, atat routerul wireless cat si Access Point-ul se afla in aceeasi camera sau atat de aproape de oricare de calculatorul prevazut cu placa de retea Wireless – altfel spus, cu acest calculator sunt practic la o distanta egala de emisia radio a ambelor – cum pot deosebi la care dispozitiv TCP/IP(router wireless sau acces point) ma pot conecta?! Altfel spus placa de retea Wireless a calculatorului de conectat “vede” ambele “oferte” si daca da, cum fac deosebirea dintre aceste doua “oferte”, din punct de vedere al SSID-ului, avand in vedere ca ambele emit aceasi denumire – in cazul tau “asus”?!  

      In situatia prezentata in tutorial, router-ulul Asus este cel ce emite semnalul radio catre AP si in consecinta AP-ul are rol doar de receptor .In situatia prezentata , un laptop se poate conecta wireless doar la router-ul Asus.Daca insa avem doi provideri de internet atunci setam nume diferite pentru SSID-uri pe cele doua dispozitive(la access mode alegem mode AP)si le putem accesa cand dorim.

      • Salut o intrebare am si eu..am un Siemens gigaset usb stick 54..il pot conecta la un pc desktop pt a putea capta o retea wireless pe ca o am in alta camera? Am incercat sa instalez softul sau, insa se conecteaza aleatoriu la alte retele de genul free..nu stiu cum sa fac sa ma conectez la cea din casa care este si securizata. Astept un raspuns. Multumesc

  • eu am un rooter sagem fast 3102pt ,si dau net unui laptop din casa ,cum fac sa securizez si mai tare aceea conexiune pentru acest dispozitiv sa nu poata receptiona si alcineva.? am citit pe net ca sunt programe care sparge aceea parola si da acces tuturor fara anstintarea proprietarului.

  • Foarte interesant si util.Va rog sa prezentati un tutorial despre realizarea unei retele de birou,dispozitivele necesare si modul de conectare.Multumesc.

  • @Dan
    Corect. My mistake, ca sa zic asa. Evident ca doar router-ul da acces wireless, la Internet si nu si Access Point-ul. Acesta din urma este doar receptor si nu si emitator! Super corecta observatia ta. Si asta in conditiile in care chiar am urmarit tot tutorialul de la cap la coada, doar ca l-am urmarit fragmentat, facand si altceva, in acelasi timp.

  • Am si eu un Bullet2 dar nu stiu sa il configurez.am net de la ilink si am tot incerkt dar degeaba.nu stiu sa il fac sa functioneze prin wireless.

  • buna.mie nu imi merrge ruoterul,nu mai prind net de la el.am laptop si trebuie sa bag cablul de la modem k sa am internet....ce trebuie sa ii fac?

    • Alina: buna.mie nu imi merrge ruoterul,nu mai prind net de la el.am laptop si trebuie sa bag cablul de la modem k sa am internet….ce trebuie sa ii fac?  

      Ce model de router ai? In trecut te puteai conecta la internet prin intermediul acestui router?

  • salut!
    as dori sa stiu daca pot realiza o retea wireless cu doi prieteni aflati la 400-500 metri distanta (dispusi in triunghi) sau macar numai cu unul din cei doi folosind routere wireless d-link dir300 inlocuind antena standard (livrata cu routerul) cu antene directonale outdoor edimax...
    sau daca imi sugerati alt tip de echipamente.
    imi puteti spune daca functioneaza eficient o astfel de retea? se merita investitia in astfel de antene?
    multumesc anticipat!

Related Post

This website uses cookies.