Configurare conexiune sigura VPN intre doua PC-uri cu Windows – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video va voi arata cum se face o conexiune VPN intre doua PC-uri cu Windows 7, 8 fara sa instalam softuri aditionale si fara sa apelam la servicii online, doar cu ce avem pe Windows.
In Windows 7 si 8 avem instalat un server VPN, putina lume stie asta, asta pentru ca este atat de bine ascuns incat…., parca cei de la Microsoft l-au ascuns intentionat.
Configurarea serverului este foarte usoara daca seterile in router sunt facute bine: Trebuie sa facem un port forwarding pe portul 1723, pentru IP-ul PC-ului pe care vom configura serverul “New incoming connection”. Pentru cei care nu stiu sa faca port forwarding, va invit sa urmariti unul din tutorialele despre Port Forwarding.
Ca sa ajungem la serverul VPN trebuie sa intram in Control Panel / Network and Sharing Center / Change adapter settings (pe stanga) / F10 / File / New Incoming Connection si aici incepem wizard-ul pe parcursul caruia schimbam unele setari (vezi tutorial cu atentie)
Ca sa ne conectam la server ul VPN trebuie sa cream o conexiune de la Control Panel / Network and Sharing Center / Set up a new connection or network si aici urmam wizard-ul pe parcursul caruia facem legatura ce ne va permite sa ne conectam la serverul VPN (vezi tutorial cu atentie)
Ce inseamna VPN ?
VPN inseamna virtual private network, adica o retea virtuala privata intre doua sau mai multe calculatoare. In general computerele care formeaza reteaua se afla la distante mari unul de altul si totusi pot comunica exact ca si cum ar fi conectate pe acelasi router.
VPN-ul bine configurat ne poate ajuta sa navigam in siguranta chiar daca suntem conectati la internet prin intermediul unei retele wi-fi nesigura.
VPN-ul este o retea virtuala care se foloseste de internet pentru a functiona, in concluzie avem nevoie de conexiune la internet ca sa ne putem conecta la un VPN.
VPN este folosit si pentru accesarea unor servicii care in mod normal nu ar fi disponibile pentru IP-ul / reteaua din Romania.
VPN-ul poate fi folosit si de catre hackeri pentru a face legaturi sigure pentru transferarea datelor secrete, stiu ca pare ciudat dar si hackerii au nevoie de securitate, asta daca vor sa nu fi prinsi.
Indiferent pentru ce va trebuie o conexiune VPN e bine sa stiti ca se poate face una foarte rapid chiar din Windows fara scule third party.
Daca sunteti interesati si de alte subiecte legate de VPN, colegul meu Adrian a facut un tutorial despre Open VPN,

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 1.000 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (56)

  • Singura nelamurire o am in legatura cu acea adresa (dlinkddns.com),de unde apare?Poate intr'un tutorial viitor ma luminati si pe mine.Multumesc.

    • Este pur şi simplu un serviciu asemănător cu dyndns (https://account.dyn.com/entrance/) sau no ip (http://www.noip.com/). Există şi o opţiune ddns în majoritatea routerelor care asociază automat ip-ul dinamic cu un subdomeniu de la respectiva firmă. De obicei ruterele au suport pentru primul provider menţionat. Unele au şi pentru al doilea. Mai nou şi dlink are un serviciu dynamic DNS şi cum Cristi are router dlink...evident are integrat şi suport în router pentru acest serviciu...este în ograda lor.

  • Cristi pot pune memorii cu frecventa de 2400 MHz pe o placa de baza ce suporta pana la 1866? Nu ma intereseaza daca va functiona la 2400 MHz sau la 1866 MHz doar ca am vazut o reducere si mi se pare convenabil, tinand cont ca printr-un upgrade de bios se poate trece chiar si peste 2400 MHz, asta daca se gandesc cei de la gigabyte sa faca.

  • George:
    Cristi pot pune memorii cu frecventa de 2400 MHz pe o placa de baza ce suporta pana la 1866? Nu ma intereseaza daca va functiona la 2400 MHz sau la 1866 MHz doar ca am vazut o reducere si mi se pare convenabil, tinand cont ca printr-un upgrade de bios se poate trece chiar si peste 2400 MHz, asta daca se gandesc cei de la gigabyte sa faca.

    Nu iti raspund, ghici de ce ?

    • e gata tutorialul ala despre frecventa ramilor , cum se ridica frecventa. ... ? si cu controlerul de memorii din procesor , ca mi-as lua si eu niste rami de o frecventa mai mare....
      asteptam si tutorialul ala cu raid 0 , raid 1 .

      Oricum cumpara ramii la 2400 si o sa-ti reduca placa de baza frecventa pe ei la 1866 cat poate ea fara overclock, si poate o sa ne arate cristi cum ridicam frecventa la rami . o sa-i duci si tu la 2400. Trebuie ridicate niste tensiuni prin bios da nu te sfatuiesc sa te bagi pana nu ne arata cum se face.

  • Salut, Cristi!Conexiunea asta e prin Wi-Fi sau poti sa te conectezi direct, adica fara wirelles.Nu stiu daca intelegi ce vreau sa spun dar poate ma vei lamuri.
    Multumesc anticipat!

  • Salut Cristi! apreciez munca voastra de pana acum si astept ca pe viitor un tutorial de conectarea android-ului la pc printr-o retea VPN. Mult succes si la mai multe tutoriale...

  • ma adresez voua celor de la VIDEOTUTORIAL.RO,am tot asteptat sa faceti ceva cu privire la vizionarea tutorialelor . Cei care au resurse mai putin performante ,intrucat in urma a mai multor postari .tutorialele voastre nu se pot viziona decent,intrucat apre acea ELICE .......... stiti despre ce vorbesc ,drept urmare tutorialele merg sacadat sau deloc.Asi aprecia o rezolvere din partea voastra si pentru cei care au calculatoare mai performante sau conexiuni internet mai slabe(DE EXEMPLU TUTORIALELE POSTATE PE YOU TUBE MERG PERFECT) deoarece si ei vor sa invete ceva de la voi
    MULTUMESC ANTICIPAT si astept la o rezolvare!!!!!!!!!!!!!!!

  • eu n-am prea inteles nimic. nu te-ai conectat pe laptop care zici ca e server . sau cum functioneaza? credeam ca poti intra pe laptop-ul ala de pe alt abonament sau invers :) is cam greu de cap
    pentru ce-ai facut atatea setari ca n-am vazut nici un rezultat final.

  • Vali:
    Este pur şi simplu un serviciu asemănător cu dyndns (https://account.dyn.com/entrance/) sau no ip (http://www.noip.com/). Există şi o opţiune ddns în majoritatea routerelor care asociază automat ip-ul dinamic cu un subdomeniu de la respectiva firmă. De obicei ruterele au suport pentru primul provider menţionat. Unele au şi pentru al doilea. Mai nou şi dlink are un serviciu dynamic DNS şi cum Cristi are router dlink…evident are integrat şi suport în router pentru acest serviciu…este în ograda lor.

    Multumesc pentru raspuns.

Related Post

This website uses cookies.