Conectare sistem audio 5.1 sau 7.1 si setare windows pentru Winamp sau BSPlayer – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial o sa invatam ce setari trebuie sa facem pentru a conecta un sistem de sunet 5.1 sau 7.1 la calculatorul nostru. Va trebui sa facem cateva setari hardware cat si software. Inainte sa ne apucam de orice setare, trebuie sa ne asiguram ca avem ultimul driver pentru placa noastra de sunet pentru a o folosi la potentialul ei maxim si a avea acces la toate functiile acesteia. Setarile hardware constau in conectarea corecta a mufelor RCA in Buffer sau statia de amplificare cu care vine sistemul. Unele sisteme vin cu statia de amplificare integrata in Buffer insa sunt si unele sisteme care au statia de amplificare separata de Buffer. Satelitii au de obicei mufa RCA tata care se vor conecta la RCA mama in Buffer sau statia de amplificare.
Dupa conectarea satelitilor va rezulta la sistemele 5.1, 3 mufe jack 3,5 de culori diferite (portocaliu, negru si verde) pe care va trebui sa le conectam la calculatorul nostru introducandu-le in mufele de aceeasi culoare pe care le avem pe placa de baza (la PC)
Odata ce am terminat cu setarile hardware de conectare a satelitilor si a statiei de amplificare sau a Buffer-ului la PC va mai trebui sa facem cateva setari pentru cazul in care folosim Winamp sau BS Player. Setarile sunt foarte simple si au fost explicate pe larg in tutorialul video.
Asadar, daca aveti un sistem de sunet 5.1 sau 7.1 si nu stiti cum se le conectati si cum sa faceti sa se auda sunetul in toti satelitii, acest tutorial este pentru voi. In speranta ca v-am starnit curiozitatea, va invit sa urmarti tutorial video.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (183)

  • salut.
    ma confrunt si eu cu o problema de f mult timp! am o placa de sunet creative x-fi extreme audio si sunetul in windows 7 nu se aude ca si in windows xp; mentionez ca in ambele sisteme placa de sunet este instalata cu drivere la zi.
    in win 7 sunetul parca se tot pierde-face un"dute vino in boxe" - sistemul este genius 5.1
    in win xp sunetul se aude lacrima!!!! ce sa fac???
    ma poate ajuta cineva??/
    merci anticipat!!!!

    • Prietene,esti departe rau de adevar,crede-ma pe mine !
      Ma ocup de IT de~15 ani si iti spun ca habar nu ai cum se fac niste setari elementare in W7 !!!
      Marea problema este ca-i inveti gresit si pe altii...

  • foarte bun tutorialul..scurt si la obiect
    dar sami explicati si setarile pt un Home Cinema pt a merge la capacitate maxima pe Pc? (muzica o ascult in Auxiliarul Dvd-ului)

  • Nu va suparat, cum dau sa fie ca inainte? Ca acum nu mi se mai aude toate boxele :| am 5.1 , placa sunet Genius Sound maker 5.1

    • Blowrabbit: Nu va suparat, cum dau sa fie ca inainte? Ca acum nu mi se mai aude toate boxele am 5.1 , placa sunet Genius Sound maker 5.1  

      Mda cer scz pentru greselile gramaticale :)) am scris in graba.

      • Blowrabbit:
        Mda cer scz pentru greselile gramaticale ) am scris in graba.  

        Te duci inapoi unde ai umblat si setezi cum era, daca nu mai tii minte, foarte rau...trebuia sa-ti notezi inainte sa te joci la setari

  • Felicitari pentru tutorial!Ai explicat foarte bine.Chiar acum fac configuratia pentru windows 7.

  • pe xp sateliti se aud la fel toti se aud okk iar pe windows 7 nu se mai aud egal iesirile surround speakers si center se aud altfel..:(:( cu ecou si e tare naspa!!!de vina nu este reciver.ul meu si windows.ul se poate face sa se auda ca pe xp iesirile!!!!asta am obsv la toata lumea care au iesiri5.1 si 7.1

    • iustin: pe xp sateliti se aud la fel toti se aud okk iar pe windows 7 nu se mai aud egal iesirile surround speakers si center se aud altfel..:(:( cu ecou si e tare naspa!!!de vina nu este reciver.ul meu si windows.ul se poate face sa se auda ca pe xp iesirile!!!!asta am obsv la toata lumea care au iesiri5.1 si 7.1  

      Ai facut setarile in winamp si BSPlayer asa cum am aratat in tutorialul video?

  • salut eu ma comfrunt cu o alta problema am un sistem 5 + 1 de la kinetix de 100 de w a mers struna si merge in continuare dar singura problema este pe net cand intru pe trilu sau youtue se aud decat 2 boxe ... cum fac sa se auda toate ? astept raspuns..

    • KatalinAdrian: salut eu ma comfrunt cu o alta problema am un sistem 5 + 1 de la kinetix de 100 de w a mers struna si merge in continuare dar singura problema este pe net cand intru pe trilu sau youtue se aud decat 2 boxe … cum fac sa se auda toate ? astept raspuns..  

      YouTube si Trilulilu redau stereo adica doar 2 canale si din aceasta cauza se aude doar in 2 boxe si eventual in subwoofer

  • scurt si la obiect tutorialul!
    situatia prezentata in tutorial este pentru sistemele desktop ale caror placi audio in mare parte sunt 5.1 sau 7.1
    nu ar strica un tutorial despre cum putem scoate semnal audio digital 5.1 dintr-un laptop care nu are dacat o iesire stereo de 3.5mm activand SPDIF...
    cred ca ar fi f util pt cei care desi detin un sistem audio cu decoder digital incorporat se folosesc doar de semnal analogic stereo pe laptop.
    multumesc!

Related Post

This website uses cookies.