Comparatie microfoane, Sony ECM-V1BMP vs DPA 4060

Salut prieteni, astazi vom testa cel mai apreciat microfon miniatural, este produs de compania DPA din Danemarca iar modelul este DPA d:screet 4060.
Probabil pana acum nu ati mai auzit de compania DPA, asta pentru ca ei nu fac produse care se adreseaza publicului larg, compania DPA produce mai mult pentru zona profesionala audio, iar microfoanele pe care acestia le fac sunt de exceptie.
Compania DPA a fost infiintata in 1992, cand doi ingineri de la Brüel & Kjær au decis ca pot face si altceva in afara de aparate si tehnica de testare audio. In scurt timp acestia au reusit sa obtina o multime de premii pentru inovatii si produse de calitate.
Cum am ajuns la acest microfon?
In urma cu 3 luni am achizitionat o lavaliera wireless Sony UWP D11. Produsul per total este excelent, dar am simtit ca pe partea de microfon se poate mai mult. Astfel am decis sa cercetez piata si in final m-am oprit la microfonul de tip lavaliera DPA d:screet 4060, cu toate ca informatiile despre el arau putine. Penuria de informatii cu privire la DPA 4060 m-a impins sa fac acest tutorial si sa aduc si in Romania cateva informatii despre lucrurile astea.
DPA 4060 este un microfon foarte sensibil, cu o plaja dinamica excelenta si cu un zgomot de fond nativ extrem de mic. In plus 4060 este foarte mic, putand fi ascuns oriunde chiar la vedere. In teatre si in filme, acest microfon este ascuns in par si peruci. Apropos, in filmul Les Miserables dialogurile si scenele muzicale au fost capturate cu acest microfon.
In demonstratia video, la inceput am folosit microfonul stock Sony iar in partea a doua am schimbat cu DPA-ul. Setarile au fost identice, la fel si plasarea microfonului.
Regret ca nu am avut la dispozitie si alte lavaliere, ca sa va pot oferi o imagine cat mai clara.
De ce nu-mi place microfonul Sony ?
Nu pot spune ca nu-mi place, doar ca sunetul este cam infundat uneori iar sensibilitatea este mult mai mica la Sony.
De ce nu au pus cei de la Sony microfon mai bun ?
Din cauza costurilor!
Ce alte lavaliere bune sunt pe piata ?
Audio Technica AT899
Sennheiser MKE2, MKE1
Sony ECM 55, ECM 77, ECM 88
Voice Technologies VT401
Countryman B3, B6, EMW
Tram TR50
Sanken COS 11
Atentie!
Acest microfon nu functioneaza conectat direct la PC. Ca sa-l folositi trebuie sa-l conectati la un recorder cu plugin power (Zoom H1, H2n, …) sau la un kit wireless cu adaptorul compatibil.
Cand achizitionati acest microfon, va trebui sa alegeti si un adaptor pe care-l veti plati separat. In pachet vine doar microfonul cu cele doua grile (flat si soft boost).
Daca aveti nevoie de microfon pentru desktop, gaming, skype, messenger, etc, va recomand cu drag microfonul Samson C01U
Va rog sa-mi spuneti pe rubrica de comantarii, care vi se pare ca se aude mai bine?



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. salutare.poate nu postez unde trebuie,dar as vrea sa va rog ceva.niste tutoriale despre aplicatia tasker ar fi binevenite.este o aplicatie super,si cred ca multi ar fi interesati de ea

  2. decebal12345 a zis

    Sony mi se părea ca se aude foarte bine. Apoi am sesizat ca DPA se aude mai clar și mai puternic.

    • Setările au fost aceleași pentru ambele microfoane, dar trebuie sa ținem cont ca aceste setări au fost făcute pentru microfonul Sony iar DPA-ul a fost puțin dezavantajat.
      Cei cu urechile antrenate vor sesiza mici distorsiuni, care vin de la preamplificatorul camerei, acesta fiind setat pe un volum prea mare pentru pentru microfonul DPA. In situația in care se reduce volumul in camera, sunetul microfonului DPA va fi si mai bine definit.
      Microfonul DPA 4060 este un microfon “fierbinte” si de accea volumul trebuie setat cu grija. Daca volumul este prea mare, preampul din cameră este inundat cu semnal si nu reușește să-și facă treaba corect, in final pot apărea artefacte pe coloana audio.

  3. Constantin a zis

    Salutare la toata lumea as avea si eu o rugaminte la voi Cristi, Adrian sa imi recomanda-ti un server DNS serios care sa nu imi dea probleme sau mai stiu eu ce, pentru inregistrare unui domeniu ¨exemplu.com¨ sau ¨exemplu.net¨ nu vreu ¨exemplu.ro¨ . Va multumesc.

    • Daca te referi la tld-uri, acestea sunt autoritatile care pot oferi domenii.
      Pentru .ro este bine sa lucrezi cu Rotld direct.
      Pentru .com nu contează, toti reselerii lucrează la fel (evita godaddy).
      Daca te referi la server in varianta software, atunci Bind este cel mai popular server DNS.

      • Constantin a zis

        Multumesc de raspuns Cristi.
        Tine-tio tot asa ca face-ti o treaba foarte buna a inpartasi din cunostintele voastre cu noi. Bafta in continuare.

  4. SAL
    Tu spui
    (evita godaddy)
    De ce ? / antireclama?

  5. As dori sa vad un tutorial despre dslr-ul cu care filmezi.
    Felicitari pentru tot ce faci ! Bravo !

  6. Constantin a zis

    Salutare la toata lumes , Cristi, Adrian eu am mai cerut si in trecut si cred ca nu am fost singurul un tutorial cu montarea unui NAS dintr-un PC mai vechi. Inteleg ca pentru foarte putinele persoane care cer acest tutorial, (daca nu aveti un PC vechi prin casa) sa mergi la magazin sa cumperi un PC sau componente pt montrea respectivul NAS. Totu-si ati putea incepe o serie de tutoriale de cum se creaza o pagina web si tinand-o acasa pe un PC folosind spre exemplu cel mai bun sistem de operare pt acest proiect, cu totii stim si tu Cristi ai spus ca windows 7/8/8.1 si xampp nu este o solutie serioasa. Solicit acest tutorial sau o serie de tutoriale daca se poate din parte echipei Videotutorial.ro pentru ca videotutorialele anterioare din anul 2009 cred si sunt sigur ca sunt putin invechite si asta o stiti si voi spre exemplu: (seo pack are mai multe optiuni de configurare la momentul actual, instalare celor mai bune plugin-uri etc.) Daca sunt persoane interesate de acest subiect lasa-ti comentarii. Sper sa nu luati acest comentariu ca o rautate din partea mea eu numai sugerez aceste videotutoriale voi decide-ti daca vreti si daca se poate realiza acet sau aceste videotutoriale. Va multumesc.

    • Îți promit ca o sa încep o serie de tutoriale despre folosirea unor pc-uri mai vechi la diferite sarcini (nas, web, ftp, media server.
      Cand am spus ca xampp nu este o soluție serioasa, ma refeream la folosirea acestei soluții pentru un server de producție 24/7. De exemplu noi pentru videotutorial.ro nu putem folosi xampp.
      Xampp sau wampp, se folosesc pentru testare si dezvoltare. Mai departe, in producție se merge pe soluții dedicate (vps, server dedicat).

  7. Salut Cristi sau Adrian, ce ziceti o serie despre FreeBSD, ca pe site exista numai despre Ubuntu, ceea ce majoritatea il stiu, dar FreeBSD nu prea il foloseste nimeni il ocoleste. Asta a fost o sugestie, voi decideti daca merita, eu unu zic ca merita, foarte mult si petru cei care vor sa devina Administratori de Server, etc.

    • Dezvoltarea pe BSD este mai slaba decât pe Linx, unde developerii sunt mult mai multi.
      Acum câțiva ani Free BSD era apreciat in configurarea si întreținerea rețelelor.
      Acum Linux este un top cand vine vorba de servere sau rețele. Userii de Free BSD sunt cei care s-au obișnuit cu sistemul si nu au motiv sa schimbe.
      Nu cred ca un tutorial cu Free BSD ar avea prea mult succes.
      Probabil ca daca ar exista cerere mare, m-aș baga.

  8. Păcat de site-ul asta ca vad ca nimic nu mai postați. 1tutorial pe săptămână? Ce se întâmpla?nu mai aveți timp?luați și alți colaboratori dacă voi nu aveți timp.inca un site abandonat…

    • Ritmul de postare nu este unul stabilit, este ceva natural.
      Aici nu lucram pe banda, postam cand avem ceva gata. Nu suntem trust de presa, nu avem deadline-uri, nu postam la KG.
      Sunt zeci de mii de site-uri pe internet care baga minim 5 pe zi, nu trebuie neapărat sa aștepți dupa noi.
      In general noi postam subiecte care au nevoie de informare si testare, si asta necesita timp.
      Părerea noastră este ca, calitatea este mult mai importanta decât viteza si cantitatea. Nu vrem sa contribuim la zgomotul pe care alții il produc.

      • Mai demult postați si voi 1-2 tutoriale pe zi…pe banda rulanta

        • Nu cred ca am făcut niciodată doua tutoriale intr-o zi.
          Probabil au fost perioade cand se întâmpla sa postam mai des, insa erau excepții.
          Chiar si acum, daca se întâmpla sa terminam lucrul la mai multe tutoriale începute, in aceeași perioada, ritmul de postare poate fi accelerat.
          Dar de regula postățile nu sunt atât de dese pentru ca repet, documentarea si testarea durează.
          De exemplu acum lucrez la review-ul Oneplus One, review care vreau sa fie extrem de exact, asta pentru ca nu-i un telefon obișnuit. O sa vedeți de ce!
          Documentarea si testarea pentru tutorialele sau recenzii consuma timp si se pot întinde pe perioade foarte lungi. Începi una, se ivește alta, trebuie sa revii la altceva, etc, etc. Munca este răspândită, iar cand toate se așază la locul lor, e vremea postarii.
          Trebuie sa recunosc ca, uneori in capul meu este o furtuna de informații care uneori te poate depăși, atunci trebuie sa oprești Pc-ul, telefonul si sa ieși la aer, altfel nu mai iese/intra nimic in/din cap.
          Dar nu pot sa ma plâng, asta imi place sa fac, si o fac cu mare placere.

          • nu mai continua cu oneplus asta. nu prezinta interes . sa facem tutoriale care sa ne ajute . chinezăria asta de tel … nu are rost

  9. salut. se poate sa faceți un tutorial despre cum se face un server de mail pe linux ? cred ca pe multi ar interesa .

Speak Your Mind

*