Comparatie intre Facebook Video Call si Google Plus Hangout Extra – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre video chat. Mai exact o sa comparam calitatea audio video si functiile din Facebook Video Call cu cele din Google Plus Hangout. Ambele retele de socializare, atat Google Plus cat si Facebook ne permit sa facem chat video si audio cu cei dragi noua. Unii poate prefera Facebook Video Call pentru simplitate iar altii prefera poate Google Plus Hangout pentru complexitate si functiile multe de care dispune acesta.
Ce ofera Facebook Video Call?
– sa ne auzim cu celalalt de la capatul firului folosind un microfon
– sa ne vedem cu celalalt de la capatul firului folosind un webcam
– sa minimizam sau sa maximizam fereastra in care il vedem pe cel cu care vorbim
– sa alegem camera web pe care dorim sa o folosim pentru conversatie in cazul in care avem mai mult de o camera web conectata la PC
Ce ofera Google Plus Hangout?
– activare sau dezactivare microfon chiar inainte de a incepe conferinta video asta insemnand ca putem intra in conferinta fie doar conversand vocal folosind un microfon fie sa intram in conversatie folosind doar chat text si camera web pentru video
– putem invita mai multe persoane in chatul video transformandul intr-o conferinta video
– putem opta pentru Hangout Extra asta insemnand ca vom avea cateva functii in plus. Alegand sa folosim Hangout Extra nu vom fi tarifati si nu se vor percepe taxe. atat Hangout simplu cat si Hangout Extra sunt gratuite (momentan)
– putem activa sau dezactiva web cam-ul si microfonul oricand in timpul conversatiei fara sa intrerupem conversatia
– in timpul conversatiei video si audio putem sa folosim si chat-ul text
– putem invita participantii la chat sa vizioneze un clip video YouTube odata cu voi. Acestia vor vedea in timp real exact ceea ce vede cel care a initializat rularea unui clip video YouTube. Asta insemnand ca daca cel ce invita la vizionarea clipului va derula clipul, participantii vor vedea clipul exact de la minutul pana la care a derulat, toti vad in acelasi timp aceeasi secventa
– daca alegeti sa folositi Hangout Extra, veti avea toate optiunile mentionate mai sus plus posibilitatea de a va share-ui (arata) desktop-ul participantilor, fie intreg desktop-ul fie doar o portiune sau o fereastra din acesta.
– puteti lucra la acelasi document din google docs toti in acelasi timp, va va fi afisat in timp real ce text adauga fiecare participant in acest document.
– puteti sa desenati o schita la care pot participa in timp real si cei cu care conversati, acestia putand adauga elemente in desen iar dumneavoastra le veti vedea in timp real
– atat la Hangout Extra cat si la Hangout simplu, in cazul in care nu va mai face placere sa ascultati ce zice unul dintre participanti, il puteti pune pe mut (doar pentru dumneavoastra, ceilalti il vor auzi in continuare)
Calitatea video si audio:
Ambele servicii au cam aceeasi calitate audio video, nu am intampinat nici un fel de problema la acest capitol, nici cu Google Plus Hangout si nici cu Facebook Video Call.
Optiuni pe care mi-ar fi placut sa le am in ambele servicii:
– un log pentru chat-ul facut, cati au participat la hangout, la ce ora, cat timp a durat hangout-ul
– posibilitatea de a face un mic transfer de fisiere, documente, poze, muzica
– posibilitatea de a bloca un participant la hangout, acest lucru sa fie posibil macar, doar pentru cel ce a initializat hangout-ul
– ar fi fost foarte util un slider pentru reglarea volumului de sunet independent de cel a sistemului de operare, sa aiba efect doar asupra sunetului din Hangout.
Voi ce optiuni ati dori sa fie implementate in Google Hangout sau Facebook Video Call? Nu ezitati sa ne raspundeti pe rubrica de comentarii. Acestea fiind spuse va invit sa urmariti tutorialul video pentru a vedea exact ce functii avem in Facebook video Call si Google Plus Hangout.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 600 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (8)

  • Parerea mea ca google+ o sa detroneze facebook, nu exista termeni de comparatie pentru video chat.Probabil ca facebook trebuia sa se miste mai repede.
    @Adrian as avea o propunere pentru un tutorial legat de OOVOO, este un serviciu care il folosesc de doi ani si sincer ma impresionat atat la calitatea audio cat si la cea video pe windows si pe android.Mi se pare un serviciu mult peste yahoo si skype pe android.Cred ca au servarele foarte bune si probabil nu sunt asa aglomerate.Cei care nu il folosesc deja merita sa il incerce.
    O zi buna...

    • radu:
      Parerea mea ca google+ o sa detroneze facebook, nu exista termeni de comparatie pentru video chat.Probabil ca facebook trebuia sa se miste mai repede.
      @Adrian as avea o propunere pentru un tutorial legat de OOVOO, este un serviciu care il folosesc de doi ani si sincer ma impresionat atat la calitatea audio cat si la cea video pe windows si pe android.Mi se pare un serviciu mult peste yahoo si skype pe android.Cred ca au servarele foarte bune si probabil nu sunt asa aglomerate.Cei care nu il folosesc deja merita sa il incerce.
      O zi buna…

      Ai dreptate in privinta serviciului OOVOO , este foarte bun , dar nu este utilizat de romani desi are posibilitate de utilizare si in limba romana din cate stiu ... la fel este si cu serviciul ALONIA , 100% romanesc , dar la fel neutilizat... Ce asa dori eu sa propun administratorilor Videotutorial este o prezentare a Retelei de socializare HaBi Page , o retea noua , realizata de romani . Legat de subiectul de azi, HaBi Page are un videochat ireprosabil bazat pe banalul si nelipsitul flash player de la Adobe . Incercatin si va veti convinge de asta ...

  • Calitate imagini redate de Logitech C270 si functia Right Sound este OK se aude brici, dasta am si eu am dat pe ea 99 RON :) stiu nu are leg. cu tutorialul,dar imi spun parerea :)

  • Imi putei spune ce sa fac?Am instalat wordpress la site-ul meu exact ca in tutorialul "Cum se face un website, partea 3, WordPress, sau cum sa-ti faci un site in 5 minute ?" .Dupa ce l-am instalat am intrat pe site si nu mi-a aparut nici o fereastra de configurare, nimi.Imi puteti spune ce pot sa fac?

  • Salut. imi raspunde si mie cineva la dilema asta ? (am puso si la tutorialu cu pay pal si inca astept un raspuns) Am 3 euro in contul pay pal ramasi de la alte tranzactii si 150 de dolari pe care iam bagat de curand, cum fac sai convertesc pe aia 3 euro in dolari?

    • Alex:
      Salut. imi raspunde si mie cineva la dilema asta ? (am puso si la tutorialu cu pay pal si inca astept un raspuns) Am 3 euro in contul pay pal ramasi de la alte tranzactii si 150 de dolari pe care iam bagat de curand, cum fac sai convertesc pe aia 3 euro in dolari?

      Daca vrei sa ai trimiti vreo undeva dupa ce bagi adresa de mail setezi acol in euro chear daca ai ai in dolari k tii transforma automat la destinatie ajung in euro.

  • salut adrian ma numesc dorin si as vrea sa faci un tutorial in care sa ne areti cum se instaleaza facebook videocall pe linux multumesc

Related Post

This website uses cookies.